intrebare a unei gravidute

intrebare a unei gravidute | Autor: nadina

Link direct la acest mesaj

Salut comunitate.
Am o prietena ca m-a intrebat urmatorul lucru si habar n-am sa-i raspund pentru ca nu am lucrat deloc in dr. muncii. Am sa descriu intai situatia ei:
Lucreaza din martie 2006,de pe la jumatatea lunii. A fost in concediu pentru sarcina si lauzie inde la inceputul lui sept-pana spre sfarsitul lui oct + 4 zile de concediu medical din cauza unor probleme de sanatate. Este programata la cezariana in aprilie 2007. I s-a spus ca pentru srcina si lauzie (banuiesc ca e vorba de perioada cand a fost in concediu) nu i s-au platit cotizatiile de 9%.
Ar vrea sa stie, raportat la situatia ei,
1 cat are dreptul sa stea acasa dupa ce naste fara riscul de a-si pierde serviciul?
2 De cand isi poate lua concediul?
3Exista modificari ale legii preconizate sa intre in vigoare in 2007? Ii vor fi aplicabile?
Imi cer scuze daca mai exista raspunsuri pentru situatii similare.
Va multumesc,
Nadina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Nu stiu raspunsurile exacte, insa daca ea naste in aprilie si a avut concediu in septembrie-octombrie, acela este concediu medical, nicidecum nu este afectata perioada de 126 zile prevazute de lege din concediul de leuzie.( nu inteleg cum a putut sa ia concediu de sarcina si lehuzie, poate comcediu ptr risc de sarcina, dat de medicul de medicina muncii).
In perioada concediului medical nu se mai platesc cotizatiile la CAS , deorece din acel buget se plateste suma aferenta persoanei bolnave.
Daca gresesc sa ma corecteze cineva.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!

Mergi la inceput