Mamici de martie - aprilie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 10
elyanne spune:
M-am intors... legata
Am venit acasa ieri pe la 3, dupa ceva peripetii cu o doctora prof. conf. (ce o fi fost) care am inteles ca mereu trebuie sa fie ea pe os, giga contra.... si nu vroia sa ma externeze ca ea e de garda etc. Dr. meu n-avea nici un sens sa vina pana la spital ca sa-mi faca externarea asa cum vroia madam... Asa ca am vrut sa plec cu semnatura, pe propria raspundere... dar nici asa nu a vrut... A spus ca pot pleca si ea ma trece fugita din spital... Asa ca oficial am fugit din spital...
Altfel... sunt bine pana acum... n-am voie sa am contractii deloc... Normal, stat in pat si tratamentul de rigoare... Iar la cele mai mici contractii la spital cu mine... pt. ca acum exista riscul sa se rupa colul de la contractii...
La mine, problema cea mare sunt contractiile, pt. ca daca nu mai avema puteam sta asa... cu colul deschis... fara cerclaj. Si acum, problema ramane aceiasi... contractiile...
10 saptamani am in plan sa rezist acasa sau la spital... nu par prea multe... sper ca o sa fie bine.
Va multumesc pt. gandurile bune si incurajari
Am citit in mare parte ce mai faceti, insa nu sunt in stare sa va raspund, desi as vrea...
Nu stiu daca intru zilnic la raport... sa vad cum imi va fi.
Multumesc Mihaelei (Roandre) si Roxanici ca ati dat raportu despre mine... ca m-ati sunta mereu sa vedeti ce fac
Monica promit ca nu ti-o iau inainte... doar mai am 10 sapt. ordin de la doctor...
Craciun fericit!
S-a mai nascut o stea
madmat spune:
CRACIUN FERICIT la toate.
eliana draga ma bucur ca sunteti acasa bine sanatosi
si ma rog la DD ca bb tai sa stau cat mai mult in burtica ta.
noi suntem bine multumesc lui DD.trebuie sa avem grija sa nu ne ingrasam mult zilele asta.
va pup
matilda25+
phili spune:
dragele mele mamici ,nu va suparati pe mine ca nu prea va scriu dar nu am acces la internet asa cum as vrea eu...noi suntem bine,si prea multe noutati nu avem.Va doresc la toate Craciun Fericit!!multa liniste si pace in suflet si anul care vine sa ne aduca numai bucuriii!!!
+23
RaisaFudulu spune:
Craciun fericit gravidutzelor, multa liniste sufleteasca si sanatate.
Elianne bine ai revenit ne rugam sa-ti ajute Dumnezeu ca bebeii sa stea cat mai mult la caldurica , si sa duci sarcina cat mai mult
Va pup pe toate si ma bucur enorm ca v-am cunoscut
Pa si ne auzim in curand
Diana 24+
monica_b spune:
Ma bucur ca v-ati amintit de mine si de pinguini.
Aliona, Kmi78, Jaana multam de urari, dar sarcinile gemelare (mai ales la primipare ca mine!) ajung la termen doar in cazuri exceptionale. In cel mai bun caz ajung la 36 de saptamini. Desi nu stiu daca fac fata. Ca sa va lamuriti de ce, am pus o poza de ieri cu "burtica".
Roxanici nu-ti fie de deochi flacaul. Am vazut ca a inceput sa ia proportii rapid si burtica ta. Fat Frumos, ce mai! Detalii despre mine: acum 10 zile, la 27 de sapt. pinguinii erau bine merci, aveau cam 1-1,1 kg (fiecare). Colul s-a scurtat, dar cum eu am fost legata din timp nu par sa fie probleme. Singura problema ar fi ca au capsoarele cam mari pt. virsta lor. Adica la 27 sapt. ei aveau capsoarele ca pt. 30. Ma rog... dr. a zis ca nu am motive de ingrijorare, asa ca nu m-am panicat. Cit despre miscat... Nu stiu cum e o sarcina simpla, dar la mine nu exista 10 minute in care sa nu simt fluturari, tumbe, suturi, balonase etc. in burta. De regula ii las sa isi faca de cap. Doar cind sar calul si incep amindoi sirba pe colul meu ii mai cert sau le cint ceva incetisor sa adoarma si atunci se potolesc pentru scurt timp.
Eliana bine ai revenit si tu cu bine! Si bravo tie ca esti asa hotarita! Ce tratament faci contra contractiilor? Si de care nu ai voie sa ai? Dureroase sau nici de-alea Braxton Hicks? Eu Braxton am 2-3 pe zi de vreo 2 luni incoace. Si dureroase am inceput sa am doar de o luna, dar foarte rar (una pe saptamina) asa ca nu am apelat inca la altceva decit no-spa. Dr. mi-a zis ca era de asteptat sa apara si ca nu are ce sa-mi faca. Efortul fizic limitat la minim si, in caz ca se ingroasa gluma, sa iau gynipral. Deci eu ma multumesc si cu 4-5 sapt. sa mai stea pinguinii cumintei.
Va pup, fetelor si Craciun fain!
Monica x2 28+
elyanne spune:
Monica eu am de ceva vreme contractii dureroase... si destule... in cele mai bune zile aveam 2-3 pe zi... Si pana sa ajung sa spital era si mai rau... Contractii Braxton Hicks nici nu mai stiu care sunt... cred ca deja pe-alea nu le mai iau in seama
Eu acum iau gynipral 1/2 tableta la 8 ore si supozitoare cu scobutil... unul dimineata...pt. orice eventualitate... Si daca mi se pare ca intre cele 8 ore cand trebuie sa iau gynipral burta mea are vreo tendinta sa fie tensionata... ca sa nu ajung la contractii, iau si o no-spa... Un pumn de pastile...
Si acum sa raspund la temele propuse... cat am lipsit...
La capitolul nasi ... pe mandra a botezat-o fata nasilor nostri de cununie si cred ca si acum tot ea ii va boteza si pe gemeni... Oricum, noi ii coniseram nasii mandrei si pe nasii nostri de cununie (de fapt cred ca si asa sunt... daca sunt parintii nasicii) ... asa va fi si la gemeni...
Despre nu mai stim ce e aia... Al meu sot mai se rade de situatie si-mi spune ca ultima data s-a intamplat cand am ramas gravida cu gemenii... nici chiar asa, dar nu-i departe de adevar. De pe la 12 sapt. avem interdictie, de cand cu placenta jos inserata iar apoi a trecut asta si a urmat treaba cu colul deschis...
Aseara am facut si bradul... am avut si eu un rol important... am stat in vf patului si am dat indicatii pretioase... iar mandra a avut o grija... sa ia globurile care le punea tac'su in brad... Pana la urma a reusit sa-l impodobeasca...
S-a mai nascut o stea
magdutah spune:
Buna tuturor ... si mii de scuze ca nu am mai intrat de atata vreme ... De abia de am reusit sa rasfoiesc un pic ce ati scris! Ma bucur ca sunteti bine si asteptati Craciunul asa cum se cuvine!
Eliane: sanatate multa, ma bucur ca totul a mers cu cercalajul!
Eu toata saptamana am fost pe drumuri: am plecat pe la 9 de acasa si am ajuns la 12 noaptea ... acum incepe sa ma ajunga oboseala si cateodata imi este greu sa merg caci parca ma doare un pic burtica! in schimb daca ma asez in pat sau pe scaun totul e in ordine.
Ieri asa mi s-a facut un dor de ai mei ... asa as vrea un Craciun cu parintii...
Vroiam sa va urez tuturor: CRACIUN FERICIT !!! Sa va aduca Mosul multa sanatate si fericire!
Un pic despre meniu nostru ? Pentru Ajun(adica astazi) eu am pregatit cum stiam de la mamica mea: turte de Craciun, orez dulce si prune in sos!
Ieri am fost si am cumparat si un bradut si am reusit sa il si impodobesc! Promit ca imediat dupa sarbatori arat si pozele de la bradut!
Pentru maine facem:
salata bouef
suba (salata cu scrumbie la dorinta sotului meu... Aliona cred ca stie ce este ...)
oua umplute
cremvusti in foietaj
prepelite la cuptor invelite in sunculita afumata
mistret cu legume la cuptor
tort de ciocalata alba (asta face sotul... deja a copt blatul)
Deja avem musafiri o familie din Berlin, asa ca mai am ajutor la pregatiti masa... iar maine astept alti 5 romani care sunt aici in oras!
Va mai pup odata si sa fiti cuminti sa vina MOSUL deseara!!!
Magda 25+
http://mfoca.myphotoalbum.com/
roxanici spune:
Ptiu, ptiu sa nu deochi, da ai burticutza mare Monica, acu inteleg foarte bine ce greu e sa ai sarcina gemelara...va doresc la toate sa mergeti cat mai aproape de termen cu burticile.
Cat despre flacaul meu... nu ma astept sa fie Fat Frumos nici intr-un caz, ma astept la o maimutica rosiatica si paroasa si urlatoare care sigur (tranchilizata de atatea substante noi care o sa navaleasca in corpul meu) o sa mi se para cea mai fumoasa fiinta de pe pamant.
Mai fetelor... nu a sunat nici un colindator la usa, o fi normal? E primul Craciun pe care il fac aici in Brasov, da la mine acasa incepeau de dimineata sa sune la usa si sa colinde... ceva nu e normal sunt un pic dezamagita, vreau sa ma colinde cineva.
roxana 27+
kisstherain999 spune:
Astazi s-a nascut Hristos
Mesia chip luminos
Laudati si cantati,
Si va bucurati!
Mititel infasatel,
In scutec de bumbacel
Laudati si cantati
Si va bucurati!
Vantul bate, nu-L razbate,
Neaua ninge, nu-L atinge
Laudati si cantati
Si va bucurati!
Si de-acum pana-n vecie
Mila Domnului sa fie
Laudati si cantati
Si va bucurati!
CRACIUN FERICIT!!!
P.S.V-am colindat ... acum astept prjiturile
kiss
24+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
cria_bv spune:
Roxanici nici la usa mea nu a batut inca nici un colindator da sper ca va veni macar unu. In alti ani era plin da acum nu stiu ce se intampla.
Magdutah si voi fetelor care sunteti prin alte tari cred ca va e greu fara familiile voaste mai ales acum de sarbatori
Multe sanatate si Craciun Fericit va doresc.
Cria 22+ cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png