intretinerea la bloc

intretinerea la bloc | Autor: viorela hoff

Link direct la acest mesaj

va rog lamuri-ma si pe mine!
pe scurt, am apartament in ro, traiesc de 3 ani in germania, apartamentul este neinchiriat, nu locuieste nimeni acolo, totusi maica-mea plateste intretinerea si figureaza cu 1 persoana, asta din vointa ei.
acuma eu stiu ca pe perioada de iarna se fac niste reduceri la cei cu venituri mici, ori eu nu mai locuiesc acolo si nici nu mai am servici in romania.
i-am spus mamei sa discute cu administratoarea, dar mama sustine sus si tare ca eu nu mai am nici un drept acolo. pe pasaport figurez cu domiciliul in ro si atata timp cat sunt cetatean roman cred ca mai am niste drepturi nu?
spuneti-mi va rog, e legal sa faca formulalele acelea pt. reducerea intretinerii pe perioada de iarna sau nu? pt. ca mama spune ca nu am acest drept.
m-as bucura daca as primi raspuns de la o persoana competenta!
multumesc tare mult,
Vio

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giul spune:

problema ar fi cam asa :daca nu sta nimeni in general in apartament se plateste pentru o persoana -cred ca numai pentru administrator,adica cel care face lista de plata intretinerii,in rest gunoi,femeie de serviciu ,apa ,daca nu sta nimeni...insa iarna chiar daca nu sta nimeni vei plati caldura ,daca n-ai repartitoare sa o inchizi .daca mama ta nu are pe buletin adresa de acolo nu cred ca poate beneficia de vre-o reducere.si ,precizare ca e numai o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Beneficiaza de reducere locatarul si nu proprietarul.
Daca mama locuieste acolo singura si are un venit sub 5 milioane va beneficia de o compensare pentru caldura (in functie de venitul exact).

Daca apartamentul nu e locuit se platesc doar cheltuielile gen caldura, salariu administrator, etc. Nu se platesc cheltuielile distribuite in functi de nr. de persoane.

Mergi la inceput