adeverinta internare - in timpul CIC
Sint in CIC si urmeaza sa nasc al doilea copil cit de curind. Cum ar trebui sa arate adeverinta pentru internare, din partea angajatorului? Formularea la care m-am gindit ar fi ca sint angajata lor, momentan fiind in CIC. O fi de-ajuns sau imi trebuie si alte dovezi?
Mii de multumiri anticipate.
Ioana
Raspunsuri
Androix spune:
Si eu sunt in aceeasi situatie cu tine. Am mai fost o data internata o noapte pentru disgravidie la inceputul sarcinii si m-au pus sa aduc de-acasa talonul de indemnizatie.
Mai tarziu cand am fost la consultatie in spital de la internari trebuie sa completez o fisa cu care sa merg la medic in cabinet, iar pe fisa asta trebuie sa fie specificat ca sunt asigurat. Tantica de la ghiseu, asistenta medicala, mi-a zis ca trebuie sa merg la protectia copilului (unde am depus dosarul pentru CIC) si sa cer adeverinta de-acolo. De-aia nu cred ca cea de la angajator este de-ajuns. Oricum intereseaza-te si daca este sa ai totusi la tine ultimul talon de indemnizatie.
Nastere usoara!
Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2
sibip spune:
Androix, ne intilnim din nou! Felicitari pentru bb2, sarcina si nastere usoara!
Intrebare: ce inseamna talon de indemnizatie? Eu primesc indemnizatia pe card si chiar nu am nici o dovada in acest sens, decit poate extrasul de cont. Inainte aveam acea hirtie de la posta, scrisa urit, in care se specifica sa vii sa-ti iei banii.
Deci ar ramine varianta cu adeverinta de la ei. Tu ai fost sa ceri? Ai intimpinat ceva rezistenta? O trimit miine pe mama sa vad ce poate sa faca, la mine e mai complicat ca primesc banii de la Iasi, eu fiind in Buc. Sper sa se rezolve.
Multumesc pentru raspuns si toate bune. Daca mai ai ceva detalii cu privire la procedura, evtl. daca ti-ai scos deja adeverinta, tine-ma te rog la curent.
Inca o intrebare: astia de la Elias te interneaza dar nu-ti fac externarea fara adeverinta, sau nici nu te baga in seama daca nu ai dosarul complet? Daca te primesc totusi in spital si fara actul de rigoare, in fond cel mai rau lucru care s=ar putea intimpla ar fi ca la sfirsit sa-ti factureze spitalizarea... Pls. da-mi si acest mic detaliu.
Ioana
Androix spune:
Multumesc de felicitari, si tie nastere usoara!
Offf, nu mi-am dat seama ca exista si posibilitatea sa fie primita pe card. Talonul este hartia pe care ti-o da cand vine postasul cu banii. Mie mi-i aduce pastarita acasa.
Nu am fost la protectia copilului pentru ca nu am reusit nici eu sa ajung, daramite tu si cu burtica mare si sa mergi tocmai la iasi. Poate reuseste mama ta sa ia adeverinta pentru tine si sa ti-o trimita prin posta.
Eu tot la elias am fost internata si am dat talonul la sfarsit, nu cred ca e cazul sa te lase asa ca nu ai o hartie pe care o poti aduce si mai tarziu. Depinde si de medic, in general pentru el asta e ultima grija, de-aia o sa-ti ceara hartia la sfarsit.
Multa bafta sa rezolve mama ta.
Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2