Ajutor!Bebe extrem de agitat

Ajutor!Bebe extrem de agitat | Autor: Tamara

Link direct la acest mesaj

Va rog fetelor spuneti-mi despre copilasii vostri... Baietelul meu este extrem de agitat, se pare ca sufera de colici... Si fetita sufera, insa este mai rezistenta la durere...Bebele se agita, plange, chiar si in somn se trezeste plangand...Isi agita foarte tare manutele, ce mananca regurgiteaza si ceea ce ma ingrijoreaza mai mult pare ca tot timpul ii este foame deoarece cauta cu gurita chiar si imediat dupa masa...Suge la san, ii dau completare cu biberon si tot cauta... La san arunca sfarcul din gura, tipa, ii dau suzeta, o suge extrem de nervos, pare ca ii este foarte foame, iar se enerveaza o arunca si iar plange... e un cosmar sa-l vezi cum se chinuie... i-am dat de toate Debridat, sab, bebe drink, ceai de colici, bonisan... nimic nu da rezultate....
Mi-a trecut prin cap ca ar putea avea ceva mai grav decat colicile, dta fiind nervozitatea accentuata... Pentru cine nu stie gemenii mei sunt prematuri, nascuti la 35 saptamani, nu au avut probleme... baietelul este mai sperios... stiu ca prematurii au sistemul nervos inca imatur, insa e prea mare diferenta dintre manifestarile lor :-(((

Precizez ca la nastere au avut baietelul 2 900 si fetitza 2 100, iar acum la o luna si o saptamana au baiatul 4 kg si fata 3500

Va rog impartasiti-mi experientele voastre si linistiti-ma... Oricum mergem la dr. maine

Va multumesc anticipat

Tamara si bebelusii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Tamara, si eu am noroc de o bebela catalogata hipertonica, de mica a fost f. agitata, acum ca e mai mare fuge in continuu nu are timp nici sa manance.
Revenind la puiutii tai, baietelul a pus f. bine pe el in prima luna ceea ce inseamna ca se satura cu ceea ce papa, agitatia exagerata poate fi, asa a fost in cazul nostru, din cauza unei reactii otice- pozitia in care o alaptam nu era pe placul urechiuselor ei...sau pot fi colicile, noi am reusit sa le mai temperam cu SabSimplex si..cu brate!!!-la greu
Dar, peste toate astea trebuie sa tii cont de firea copilului, asa e el mai agitat decat fetita ca de' trebuie sa arate cine-i sefu' si cere atentie sporita!
A, am uitat si fetita mea e prematura, da si asat ii face un pic mai irascibili la cele din jur!
Sanatate si liniste in casa!

Raluca si Ilinca (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaelena spune:

Si eu am patit la fel cu fetita mea care acum are 2,3ani.cand era de varsta baietelului tau voma dupa fiecare masa si asta s-a intamplat pana in momentul in care a stat in fundulet .Eram obsedata ca varsa tot , ca e bolnava, ca nu va lua in greutate , dar nu a fost asa .Cat timp a avut colici a plans mereu ,desi si eu i-aqm det tot felul de chestii.Fii mai optimista . Asa sunt unii copii mai plangaciosi, mai mofturosi. A , el varsa fiindca e lacom , inghite mult aer , iar pentruca sta doar in pozitie orizontala cand ii iese aerul ii iese si o parte din lapte .bafta si fii increzatoare ca totul va fi bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Draga Tamara, mai intai iti spun ca ti-am vazut bebeii si sunt tare draguti, parca au si ei falcute ceea ce ma face sa cred ca au crescut binisor in aceasta prima luna. Asta e cea mai sigura metoda sa stii daca mananca suficient, au luat in greutate? Se pare ca toti sau majoritatea sunt nervosi, si Ilincuta se agita uneori, da din maini scanceste pare ca se screme, se stramba, si eu cred ca are colici dar nu chiar asa puternici sa planga sanatos. de multe ori si cand suge si cand doarme se agita in felul asta. Ba mai si maraie.
Eu nu i-am dat inca nimic altceva decat lapte de la san, am cumparat ceai si ma uit la el gata gata sa-l pun la foc dar aman mereu, nu pare chiar asa necesar.
Sa-mi spui si mie ce ti-a spus doctorul, e valabil si pentru mine si altii.

Te pup si te sun sambata. Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

alexutza mea are 6 saptamani si e si ea chinuita de colici si din cauza asta este agitata.ii dau debridat, care mi se pare bunicel si baby drink.ii pun sticlute cu apa calda langa burtica si cand nu am incotro o iau in brate si o tin sprijinita pe umarul meu. ca sa o calmez dr. pediatra mi-a recomandat sa-i dau ceai de tei...am vazut ca o mai calmeaza sa stea pe burtica. de 2 zile doarme numai pe burta in timpul zilei, noaptea mi-e cam frica sa o las...

ariel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Si baietelul meu a suferit la fel de mult din cauza colicilor. Avea aceleasi forme de manifestare si din pacate n-am reusit sa-l calmez nici cu ceaiuri, nici cu medicamente impotriva colicilor.Se mai calma un pic daca il plimbam prin casa in brate si ii cantam (!). Si il calma foarte tare plimbatul afara cu carutul. Era ca un sedativ - cum ieseam la aer adormea instantaneu. (S-a nascut iarna si probabil si aerul mai rece avea un rol). Iti doresc sa ai multa rabdare. Si incearca sa il tii mai mult dupa ce papa sa scoata aerul din burtica. Multa sanatate!

Mergi la inceput