DEPARTAREA ADANCESTE TRISTETEA?1
Raspunsuri - Pagina 2
Maya spune:
Draga Ericuta,
Situatia nu este de netrecut pt ca realitatea nu este chiar asa neagra in ceea ce priveste carantina catelului.
Sotul meu se afla de 1,5 luni in NZ, in Auckland iar noi, adica eu, fiul nostru si cainele urmeaza sa ajungem acolo in cateva luni dupa ce rezolvam cateva aspecte strict admin. in Ro.
Ne-am interesat deja cum putem veni cu catelul si este drept ca, costurile sunt destul de ridicate dar nici pe departe nu dureaza atat de mult (6 luni) carantina. Biletul de avion pt caine se ridica la cca 1000 USD si trebuie rezervat din timp deoarece sunt niste conditii stricte de transport a animalelor in cala, in perioada escalelor daca timpul iti permite animalul poate fi vizitat si chiar scos din cusca de transport iar la ajungerea pe aeroportul din NZ este preluat de o companie specializata iar carantina este de cca 1 luna cu posibilitati de vizitare de cate ori doresti. Am retinut ca nu locuiesti in Auckland ci in Cristchurch dar am vazut ca exista posibilitatea ca animalul sa fie transportat pt carantina si acolo. Costul se ridica la cca 1000 $ NZ iar acesta este linkul unde poti afla informatii exacte.
http://www.qualifiedpet.co.nz/
Iti trimit si linkul Ministerului Agriculturii din NZ unde vei gasi info suplimentare despre aducerea animalelor in NZ
http://www.maf.govt.nz/quarantine/live-animals/index.htm
Sper sa gasesti utile informatiile trimise si sa te ajute sa iti realizezi visul adica sa faci posibila venirea mamei tale la tine.
Cu prietenie ,
Maya
Dana P spune:
Draga Ericuta,
cata dreptate ai. Mama mea sta intr-un sat de langa Cluj si tot m-i se pare un capat de lume. Si mie imi lipseste. Imi vine cateodata sa renunt la tot si sa fug la ea, sa uit de tot si de toate, sa stau cu ea in brate, sa-i simt palmele muncite cum imi mangaie crestetul, sa-i aud vocea calda care imi alina durerea si dorul.
MAMA
Si mie mie dor de ea.
bubu spune:
Da, e vrea departarea de mama. Si pentru min a insemnat totul pina cind a aparut copilasul si acuma si ma putin de cind sint insrcinata cu al doilea. Sa nu credeti ca sint insensibila, dar parca, sa nu spun ca locul mamei l-a luat copilasul, dar parca dragostea s-a mai domolit. Poate si pentu faptul ca sint nedespartita de Melany.
Delia, Melany & bebe
Elenalove27 spune:
Si mie imi este dor de MAMICA mea enorm de mult,,,ii simt lipsa oricind si oriunde m-as afla,,acum sunt insarcinata in 5 luni si tot ma bucur de baietelul care creste in mine ca sa nu ma gindesc cit de mult imi este dor de sfaturile Mamici atunci cind ma doare cite ceva si incep sa strig MAMICUTA UNDE ESTI !!!!....imi este tare dor de MAMA si sper sa intr-o buna zi sa o pot aduce la mine...
Elena cu burtica si sotul AL
Crystinne spune:
Ohhh fetelor... m-ati facut sa plang iar . Azi am plecat din Romania dupa doua saptamani, am lasat-o pe mama cu ochii in lacrimi in aeroport, ma doare sufletul cand ma gandesc cat va plange singura in acasa.
Si eu incerc cu disperare sa ma acomondez aici si ma gandesc ca de aici pot sa-mi ajut familia mai mult decat daca ramaneam in tara.
Dar sa stiti ca atat cat am stat in tara am fost si dezamagita.Oamenii se uita invidiosi la tine.De ce oare? Nu cred ca pe suferinta noastra... Prietenii , daca ii poti numi asa, iti cer bani si sa-i iei si pe ei... vor sa te vada dar nu ptr ca li s-a facut dor de tine ci pentru ca vor sa-i ajuti... Oare pe cati vom putea ajuta si noi?
Laura _Oprescu spune:
nu stiu ce sa zic...pur si simplu, e greu...e greu sa creasca copilul fara bunici...e greu sa ai o viata departe de cei dragi..dar am avut de ales? am o prietena plecata si ea in Spania, care mereu zice:Lauri draga, vesnic o sa il urasc pe Iliescu si pe toata liota de guvernanti ca m-au facut sa nu vad alta cale decat Plecarea...
CRISTINEL spune:
Eu cred ca dorul de cei de acasa nu se va stinge niciodata si lipsa mamei nu o poate inlocui nimic, nimic.
Dar...daca am avut puterea sa plecam haideti sa ne tinem capul sus sa luptam in continuare .Cred ca o mama e fericita si implinita cand stie ca , copii ei sunt fericiti si impliniti.
Eu vorbesc saptamanal cu ai mei si parca dupa ce le aud vocea si imi spun ca sunt bine imi mai trece.
Asta e viata.....dar trebuie sa privim inainte.
Multa tarie Ericuta si bucurate de fam . pe care o ai cu tine.
Pupici,
Cristine
Mitzi spune:
Voi repeta si eu ceea ce deja s-a spus in sute de cuvinte. Nimic nu-mi lipseste ca si mama.Am avut o legatura, o relatie speciala, am fost apropiate ca si doua prietene.
Cand am plecat m-a ajutat sa impachetez, mi-a pregatit totul fara sa cracneasca. Doar la aeroport..acolo m-a privit lung, m-a mangait pe obraz si, cu lacrimi in ochi, a oftat "Fata mea, unde Dumnezeu te duci tu cu sufletul meu?". Si a plecat!
De atunci a venit la noi de trei ori, a fost din ce in ce mai putin fericita parca si asta doare cel mai tare. Amestecul asta de sentimente..te bucuri ca vine, te temi ca nu se simte bine sau, chiar daca se simte bine iti va repeta la nesfarsit.."pentru voi o fi bine, dar noi, noi suntem prea batrani si avem radacini acolo, acolo sunt mortii nostri"
Sunt insarcinata in aproape 6 luni si m-a incurajat sa pastrez copilul atunci cand i-am marturisit ca ma tem. Acum o saptamana mi-a spus,insa, ca nu va veni sa fie cu mine atunci cand nasc. Pur si simplu nu poate, m-a implorat sa inteleg ca fizic ar putea oricand, sufleteste insa nu se mai simte in stare.
Sufletul meu....mama! Greu e sa fii departe!
ina_nz spune:
Fetele .... Ericuta e o fericita si jumatate. Daca nu ati observat mesajul ei e vechi de un an, de atunci multe s-au schimbat....mama ei a venit in vizita, o ajuta sa creasca mormoloaca si mai ales sunt sanse sa nu mai plece deloc in Romania.
De 3 saptamani sunt si eu fericita....a venit mama pana la capatul pamantului sa fie alaturi de mine la nastere si sa ma ajute cu bebe. Mamica mea nu v-a ramane aici, sta doar cateva luni, deja sufera enorm de dorul tatei care pentru prima data in viatza a ramas singur. Ma si gandeam ca la prea multe sacrificii mai punem parintii nostri! Dar stiti ce mi-a spus mama la numai o saptamana dupa ce a venit? "Venisem hotarata sa va bat la cap pana va intoarceti acasa. Dar acuma va spun cu mana pe inima sa nu mai veniti. Nu aveti la ce, nu se merita!"
Sa le dea Dumnezeu sanatate si viatza lunga la totzi!!
Ina
ericuta spune:
Multumesc din suflet tuturor pt. mesajele voastre pline de caldura. Nici nu m-am asteptat sa-mi gasesc mesajul dupa atita timp aproape pe prima pagina.Mai demult am fost instiintata ca acest mesaj a fost mutat drept pt. care nu am mai intrat de atunci si cind am revazut mesajul acum pe prima pagina a acestei rubrici am fost si mai surprinsa vazand ca de fapt atatea persoane mi-au raspuns , drept pt. care va multumesc din nou.
asa cum a mentionat si Ina una din probleme si cea mai importanta s-a rezolvat acum citeva luni , in acest timp multe sau intamplat , sint foarte fericita de sosirea ei si de decizia ei de a ramane intr-o tara civilizata. Dupa cum am mai mentionat si in primul mesaj dorul de catel (care ne-a fost ca si primul copil pt. noi) tot a ramas si acum dupa ce am si citit mesajul lui Maya parca durerea si mai tare a revenit. Nu este chiar asa de usor totusi Maya sa supui un biet catel la chinurile de rigoare care se implica in transportul catre NZ. Mie personal mi-a cam fost greu sa calatoresc aproape 3 zile din orasul natal catre NZ , dar ei care nici nu intelege de ce atitia straini sint in preajma ei si o supun la tot felul de teste si injectii... Oricum era foarte speriata din RO de doctori si injectii , problema inca ramane : de ce departarea adanceste tristetea????????????
Multumesc tuturor si va doresc sa nu aveti parte de durere indiferent de natura ei , in viata!
Lili