Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (67)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by miraco

Offff fetelor...parca nu mai am timp de nimik.Si sunt asa de speriata.Abia ne-a cazut buricutul si aseara a fost prima baita,facuta de bunika,normal.Cine ma poate ajuta sa-mi spuna si mie cum ati tratat voi buricul?Lati acoperit la baita?Dr. mea de fam mi-a recomandat sa pun doar spirt desi pana acum l-am dat si cu pudra, la recomandarea celor din spital.Voi cum ati procedat?Si cica ar mai trebui sa-i pun un banut de argint acolo...Mi-e asa frica cu buricutul...e si ea fetita si sper sa-l faca cat mai frumos.
Si inca ceva de 2 nopti ne cam chinuim...or fi coliceii?Mie asa imi lasa impresia,ca se strange de burtika si trage niste parte...Abia avem 11 zile...oare au venit si la noi???Ieri i-am luat sab_simplex si asteptam rezultatul.Credeti ca este prea devreme?Va intreb pe voi ca deja sunteti experte...iar de dr. mea nu stiu ce sa zic...mai bine nu mai zic nimik.Inca nu am apucat sa va citesc...dar vreau sa recuperez.Incapem si noi cat de cat sa ne facem programel.
Pun niste pozici.

Miracocu Alessia Elena

cat faceti baie si mai e buricul la locul lui, apa sa fie in cadita cat sa nu ajunga la buric, sau , in termeni stiintifici, se interzice imersia in apa.
dupa baie, sau si mai des, noi am tamponat cu fese sterile si cu spirt. acum i-a cazut, dar tot mai musteste ceva pe acolo, asa ca ii dam inainte cu spirt, si apa din baie mai putina. oricum, nu ne incercam norocul cu apa multa, ca nu am chef sa ii dau de pe acum lectii de inot!
la noi au inceput problemele cu colicii exact din ziua a 8a, asa ca se poate...
sab simplexul nu a dat rezultate din cale afara la noi, am inteles ca in combinatie cu bonnisan, dar naiba sa le ia, ca ii dau si ceiut baby drink, beau si eu ceai de chimen si anason, si colici tot avem, asa ca in concluzie ii dau, dar rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor...

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

fusei la doctor cu operatia mea umflata, m-a calmat, a inceput sa imi povesteasca cum vin nu stiu ce celule si mananca nu stiu ce de pe acolo, concluzia finala fiind ca o sa mai fie asa vreo 2 luni. daca zice omul ca e ok, chiar il cred si nu pot decat sa ma bucur.
dupa ce am terminat la el, am mers sus la maternitate sa vizitez pe cineva. pe hol, ma intalnesc cu pediatra si cu anestezistul, care ma intreaba ce fac, iar eu le raspund ca o floare si cu zambetul pe toata mutra ca am venit la o prietena. de abia dupa aia am realizat ce or fi inteles oamenii, eu neprecizand ca am trecut mai intai pe la doctor: nebuna si-a lasat acasa copila de 2 saptamani si bantuie pe la cunostinte! cu alte cuvinte, m-am cam facut de cacao...

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

MIHAEA,
sa va traiasca printesa ,sa cresca mare.Noi te asteptam pe aici mai des...,sa impartasim din experienta noastra de mamici.
AELITA,
ai intuit exact,ultima fraza ni se potriveste de minune.S-a obisnuit cu caldura si cind o las jos simte ca nu mai este in brate,dar asta mi se pare normal...cumva,toti copii stau in brate la virsta asta si unde mai pui..,ca eu o alaptez lungita in pat,deci nu o tin in brate,nu este chiar dependenta de bratele mele,oricum acum nici nu prea mai pot sa o tin.Eu zic ca simte ca are nevoie de afectiune...,cind adoarme in brate ma si apuca de deget ,de bluza sau de lantisor,semn ca ea se simte in siguaranta...,cred ca ar trebui sa-i las degetul,bluza sau lantul cind o pun in patut.,ca sa nu-si dea seama ca am fraierit-o...La C-ta ,bate un vint...,de nu-ti vine sa iesi afara,aerisesc max o ora zilnic si temperatura este 21-22 mai mereu,peretii sint uscatii si nu cred ca poate fi vorba de umiditate...,ce sa mai...,azi o scot obligat fortat,ca nu bate vintul asa tare.Aici unde stau eu...,pe stinga este un lac mare si pe dreapta este marea...si cind incepe viju...mare ,sa te tii bine ca te ia pe sus...

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta
poze dandusa La baita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Mihaela,bine ai revenit!multumim ca ne-ai povestit cum a fost momentul nasterii!
sa iti traiasca Maia Andreea!
miraco
,se face baie din prima zi,cu buric cu tot.daca nu i.ai facut,si i-a cazut deja,acum nu mai are de ce sa iti fie frica !!
nu-i pui nici un ban,nici o tampenie babaeasca,buricul e deja format de la taiere.
chris,stai linistita,ca si daca te duci la o prietena IN SPITAL,nu la bal,nu rade nimeni de tine,ca inseamnaca te preocupa cineva apropiat,si de ce sa nu iti poti lasa copilul in casa cu cineva?
nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa iesi dinc asa fara copil,decat daa mergi la medic!
asa ca nu te.ai facut de cacao nicicum.

38s+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Toate mamicile, burticile si bebicii.
Fetelor am si eu cateva probleme si apelez la experienta voastr:
1. Bb stranuta desi nu are temperatura si nu e racita
2. Fornaie, desi nasucul eu cred ca l-am curatat binisor
3. Avem pe ceafa o zona mai iritata
4. Cate picaturi de Vigantol se dau la 16 zile

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

dandusa,lasa-ti degetul la ea in pautut!

de umiditate ma refeream sa faci tu,cu ceva vase cu apa,sau cu ce se mai face.sa nu fie aerul uscat de la caldura,ca nu le place.
si caldura,ai grija sa fie pt ea,chiar dca tie ti se pare ca e frig,ei nu suporta caldura,si se trezesc si se foiesc.

pe afara trebuie scoasa ,atat timp cat nu e ger ger,cu multe grade minus.nu ii ajunge aerisirea inc asa,poti sa simulezi tu si vantul care sufla! ei simt rau nevoia sa ii scoti afara la aer direct,nu prin fereastra.sa simta cum sunt plimbati,ii ajuta la dezvoltare.de doua ori pe zi cel putin.
ii pui ceva sa nu bata vantul chiar in ea.
ai landou la carut sau cum e carutul?
daca ai landou ,sa fie bine acoperit,nu intra vantul.
daca e doar scaunul,sunt niste protectoare de ploaie,si se pot pune si pt vant.
sa vezi cum se scot copiii pe ploaie cu protectoarele alea de plastic,si cum dorm dusi sub ele !! atunci le e somnul cel mai dulce.
ca altfel,ce facem toata iarna ,ii tinem inchisi? nici nu stiice bine ii faci ,in timp,daca o scoti! chiar daca nu vezi rezultate miraculoase,ca ea poate mai plange si de altceva..dar in timp,scosul la aer e sanatate curata!!! o ajuta la tot,la dezvoltare,la imunizare,la respiratie,la dormit,relaxare...tot!

38s+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Dragele mele drage..ce dor mi-a fost de voi..
cred ca daca n-as avea forumul asta m-as fi dus cu capul de mult..zau..si n-as fi iesit niciodata din depresiile mele..nu am nici un motiv de suparare acum, dar mi-a venit asa..

noi am fost ocupati cu pregatirile de craciun si de botez..am avut de transat godanelul, am stabilit meniul la restaurant..

azi sunt chiar bucuroasa, am lasat-o pe mandra cu soacra-mea 2 ore iar eu m-am relaxat la cumparaturi..mi-am cumparat o rochita pt. botez tare draguta si care nici nu ma deprima..adica ascunde cu succes surplusul..nici nu-mi vine sa cred ca am gasit-o in doar 2 ore..

dandusica ..pupici si crinutei, poate se linisteste si ii mai lasa si ea pe tati si mami sa doarma..
roxanica..pupici speciali si pt. tine..ne faci sa rosim..si tu esti tare frumoasa si dulce..si nu-ti mai face probleme cu lapticul.. cum iti spuneam, pe mine m-au crescut cu lapte de vaca si ia uite ce mare si descurcareata sunt..
miraco..si la noi au venit coliceii (cica ar fi corect colicile..o colica, doua colici) devrema, pe la o saptamana..iar buricutul l-am tratat cu spirt si baneocin..si am incercat sa-l ocolim la baita..
florentina..bafta multa
chris daca se trezeste cand o pui pe umar, las-o sa ragaie si mai pune-o un pic la san ,poate adoarme din nou..
madalutaai laptic, mami, ai putintica rabdare ca la unele mamici , ca tine, ca mine, nu vine asa repede..si eu am avut rani destul de urate..am gresit ca am lasat-o prea mult la tzatza..nu trebuia mai mult de 15 min. la fiecare..ideea e sa il pui des, nu pt. mult timp..garmastanul a fost bun, dar n-a facut minuni..stii ce iti mai recomand? pentru 1 zi doua, pune-l pe bebe doar la un san..la cel mai putin afectat..intre timp, din celalat mulge-te si da-ti la greu cu unguent..cand se trec ranile, fa invers..altfel iti trec foarte greu..mie asa mi-au trecut in 2 zile..
donia..ce grasun dulce ai..
asiza..felicitari..
dia..poate e ceaiul dulce, de aia il prefera..fa-l neindulcit..si mai insista cu biberonul..poate o pacalesti..
cica e bine totusi sa le mai dam din cand si biberonul, ca o sa fie mai usor la diversificare..e grea, dar o sa treaca repede perioada asta de crestere, ai sa vezi..nu-ti face griji ca nu se satura, nu se intampla nimic grav, in 2-3 zile vei avea mai mult laptic si se va satura cu siguranta..pune-o la san cat de des..si eu am trecut prin sperietura cu barbita tremurand..
kokorina..pupici ..nu stiu daca pe tine te ajuta cu ceva, si poate e putin cinic spus, dar e spre lauda ta..noi, cand ne e mai greu, ne gandim la tine, ca iti e 2x mai greu, si ne trece imediat..

alte chestii de impartasit cu voi:

am luat in loc de vigantol - vit d3 natural picaturi - nu expira repede si se dau 4 picaturi..cele 2 de vigantol nu prea cred eu ca ajungeau in stomacel, mai ales ca imi cam scuipa lingurita.

exista ser fiziologic la doze de plastic..eu nu mai iau la fiole ca am auzit niste chestii inspaimantatoare, cu ciobulete..daca folositi fiole, aveti grija sa-l trageti in seringa cu acul..

pt. constipatie am folosit cu succes putin ceiut de mustel..la noi au fost suficienti 30ml o data pe zi..

va pupic. iar plec la plimbare..ne auzim mai tarziu..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

anka999bine ai venit! Cum e acasa!
1. Stranutul e normal sa nu-ti faci probleme...mie asa mi-a zis pediatra cica ei prin stranut isi curatza nasucul, a mea stranuta de te duci si eu o scot si din casa de 2 saptamani, si azi am fost 30minute si vezi ce vreme e!
2.Hornaitul e normal...s-a mai discutat pe forum pe tema asta dar probabil nu ai avut timp sa citesti, deci hornaitul nu e din cauza vreunei raceli...bbi au o membrana nu stiu cum de la nastere si pana o o elimina si li se obisnuiesc plamanii asa face si a mea hornaie de ma trezesc noaptea ca imi e frica sa nu se sufoce!
3.Pe ceafa si Alexandra are o zona mai iritata..eu am tras concluzia ca ar fi de la caiulita, desi eu nu-i leg caciulitza foarte strans cred ca la ceafa se freaca ea ca da din cap cand doarme si uneori o gasesc cu caciula sucita pe fata sau pe o parte si probabil o freaca in zona aia ca e pielea mai sensibila si a mea are si vreo doua trei randuri de gaturi ca e cam grasutza!
4.Vigantol se da din a 14 zi cate 2 picaturi asa mi-au spus la spital. Pediatra mea mi-a zis sa-i dau 3picaturi pe zi iar cand a controlat-o la o luna i-a marit doza la 4picaturi/zi ca cica e iarna si nuprea o vede soarele!
Inca un sfat nu exagera cu curatzatul nasului, serul fiziologic folosit prea des ii usuca mucoasa, eu pana acum nu i-am curatit deloc nasul si e bine merci! Te pup si bafta!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salut fetele!
dandusa sper sa nu il deochi. sa ii trimitem niste somnic si crinutei? prin posta? poate la noapte va dormi mai bine.
noi am fost iar la cantar (stiti ca ne faceam probleme). se pare ca deocamdata totul e ok, intr-o sapt a luat 250 gr, eu zic ca e bine. i-a trecut si candidoza bucala, dar trebuie sa il mai dau cu glicerina boraxata cateva zile. si asa nu ii place, dar asta e, n-avem ce face.
ank99 am vazut ca ti-a raspuns carla, sunt de acord cu tot ce ti-a spus.
chris poti sa incerci pt colici si debridat, dar nu te astepta la minuni. nimic nu ia durerea cu mana, doar le mai potoleste un pic.
apropo de doctorita... mie mi-a spus astazi ca sapt viitoare cand mergem la cantar, vom vorbi despre diversificare. adica sa ii introduc suc de morcov, dupa care cel de portocale. asa repede? la 2 luni? eu stiam ca pe la 4 luni. voi ce stiti?
mihaela bine ai revenit! important e ca acum sunteti bine!
florentina nastere usoara daca e sa fie acum!
panaa 700 gr in 4 zile??? am inteles bine?? ca eu stiu ca trebuie sa ia cam 800gr - 1kg intr-o luna!
chris in ceaiul copilului fierbe o lingurita de chimen. ajuta extraordinar de mult la colici. cel putin la noi da rezultate.
gata fug sa ma intind ca ma doare spatele de mor!
pupici

Laura lui Daniel
Poze Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

panaa acum am vazut ca de fapt sunt 300 gr
lili sorry, habar n-am. parca (dar nu bag mana in foc) ceai de zmeura?!
dia nici eu nu stiam faza cu buzita, si al meu a facut asa de 2 ori, dar se pregatea de plans si am crezut ca e de la asta! uite asa invatam!

Laura lui Daniel
Poze Daniel

Mergi la inceput