Sa invatam impreuna sa colaboram cu Soacra

Sa invatam impreuna sa colaboram cu Soacra | Autor: Falcute

Link direct la acest mesaj

Buna fetele,
cu tot riscul de a fi blamata,iata ca m am hotarat pana la urma sa postez acest subiect.Stiu ca a mai existat ca incercare asemanatoare pe forum, postata de o viitoare soacra(Lemoni,cred ).
Eu sunt una dintre fericitele care nu a avut prea multe probleme din cauza soacrei, ba din potriva.O cunosteam din copilarie,cand ne am casatorit am privit-o ca si pe mama mea, si lucrurile par sa se aseze pe fagasul normal.
Cred ca totusi, in afara de cateva cazuri unde intr-adevr avem de a face cu soacre rau intentionate din diverse motive, ne-am obisnuit sa facem din soacre un soi de intrus, un inamic al casniciei, un fel de rau necesar si pe care trebuie sa-l acceptam de dragul sotului.
Eu cred ca tine si de noi.Din punctul meu de vedere soacra nu este nici pe departe un inamic.Am incercat sa o ajut cu ce am putut,cand ne am casatorit am cerut sfaturi de la mama soacra legat de mancarurile preferate ale sotului(dat fiind faptul ca sunt un total antitalent in bucatarie si ca sotzul meu este extrem de pretentios).
Evident ca in orice familie au mai existat si disensiuni,dar cine nu le are.
Per total eu incerc sa mi fac din soacra un prieten(am noroc de o soacra cu o fire optimista si mereu un spirit tanar) , un om pe care ma pot sprijini si de la care sa pot cere un sfat.
Haide ti sa impartasim experientze si sa incercam impreuna sa ne apropiem sufletese de "soacrele imposibile", mai ales ca se apropie Craciunul, o sarbatoare a iubirii si a impacarii.
Plus ca sper in acest fel sa mai diminuam din paginile subiectului deja consacrat"Soacra".Il citeam, dar din cauza postarilor numeroase am pierdut sirul demult.
Sarbatori fericite si multa liniste va doresc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Buna,
Si eu sunt in aceasi situatie ca si tine ,pe soacra mea o cunosc de f multa vreme,inainte sa ne casatorim am fost 8 ani impreuna si practic am crescut odata.
Este o femeie extraordinara si ma pot baza pe ea in orice situatie mai ales ca noi stam la ei,la socri.
Pupici


anca
poze nunta
asteptam gemenii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

No way

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Cred ca despre asa ceva pot discuta doar cele care au avut o relatie buna cu soacra cum s-ar zice<<din prima>>! Ca daca apuca ( soacra)sa nu te placa de la inceput(indiferent de motive), sentimentul mai degraba i se va adanci cu vremea decat sa se atenueze!
Asa ca daca mai sunt printre fetele patite unele care spera sa dreaga relatia in timp....O SA LE TREACA!! In final se va ajunge doar <<ne acceptam ...diplomatic>> sau <<ne ignoram cu respect>>.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

cu nu poti sa faci nici un pact , daca nu esti tot un , si cum nu sunt, nu am nici o sansa.
Eu as face un pact cu ea.Sa ma uite pe veci si sa ma lase in pace.CE ZICETI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Eu imi doresc mult, ca atunci cand voi fi soacra sa fiu exact ca soacra-mea, ma iubeste mult si o iubesc si eu ca pe mama.
Binenteles ca are si ea defecte dar inainte sa deschid gura sa vb urat de ea imi aduc aminte ca nici eu nu-s perfecta si ca ea are niste ani in plus.
A fost de curand o chestie care ma deranjat, dar nu i-am spus pt ca am stiut ca nu a fost cu rautate ci femeia chiar nu intelegea.
Ne uitam la mobila pt bebe si saraca nu intelegea de ce ne trebuie dulap ca doar putem pune hainutele la noi in dulap. I-a explicat sotul frumos ca nu avem loc si ca vrem camera de bebe cu lucrurile lui si a inteles si nu a mai discutat.
Eu asta nu inteleg la unele soacre de ce se amesteca, ok ti-ai spus parerea, dar daca vezi ca nora nu vrea, de ce insisti?

Eu mi-am cunoscut soacra la o zi dupa ce mi-am cunoscut sotul si ma primit cu bratele deschise.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu cred ca ma inteleg mai bine cu soacra-mea decat cu maica-mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ce noroc pe voi fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Soacra mea e o tipa de gasca :)

Defecte? Normal ... cand suna fixul seara, stiu ca nu poate fi decat ea si nuam chef sa stau juma de ora pe telefon ca am creierii imprastiati de la munca. Uneori nu raspund si stiu ca atunci se intreaba unde naiba umbla nevasta lu' fi'su la ora aia.

O iubesc din tot sufletul pt ca ea e unul din motivele principale pt care a iesit o dulceata de baiat pe care am pus eu mana :)

Am avut si alt gen de soacra ... Dupa ce ne-am si batut (la modul propriu!!) in 2 - 3 ani am ajuns la concluzia ca e nebuna si nu ma pot pune la mintea ei. I-am dar cu ignore, raspunsuri de da sau nu si atat, sau ceea ce voia ea sa auda si gata. Se plangea din cand in cand ca nu prea ii dau atentie si atat. Acu ... e suparata ca m-am maritat cu altul. Am invitat-o la biserica si a zis ca n-ar putea suporta si ca tb sa o inteleg.

Dragele mele, cred ca aveti multe alte solutii decat conflictul, cu conditia ca urmatoarele 2 afirmatii sa fie false:
- nu va iubiti si admirati sotul suficient
- sotul este condus de mama, si sunteti maritata cu soacra :))




Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Nu sant de acord cu ideea : imi iubesc soacra ca mi l-a facut pe sot Si-a facut copil pt. ca a vrut, doar nu s-a gandit la mine

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Da, dar este crescut si educat de ea. Chiar crezi ca nu are nimic din ea, ca mostenire genetica? Zi de zi ea a pus ceva in acel copil ...

Este o parte din ea, sau invers. In sotul meu ... eu vad caldura si grija pe care ea i-a dat-o zi de zi. Sigur ca vad si alte lucruri dar ... si io is departe de a fi perfecta.




Never say NEVER.

Mergi la inceput