burticile au voie sorici?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Nu vreau sa sperii pe nimeni, va zic doar din proprie experienta. Acum aprox. 3 ani am pierdut o sarcina de 18 saptamani pt ca prin saptamana 12-13 am facut toxoplasmoza. Era tot asa in perioada sarbatorilor si am mancat niste sorici. Nu stiu daca a fost doar coincuidenta sau nu, dar soriciul a fost singura chestie cruda pe care o mancasem. Nu cred ca se merita sa risti, crede-ma. Daca ar fi sa dau timpul inapoi as arunca soriciul ala de nu s-ar vedea, cu toate poftele mele, la cat am suferit atunci..... Dar mi-a dat Doamne Doamne o fetita minunata care mi-a alinat durerea.

Raluca si bursicutza Catalina (3 oct 2005)
Craciun fericit tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

Raluca, imi pare rau

Nici nu vreau sa ma gandesc ca am mancat si eu doua felii de paine cu icre...deci crud!!!

Oricum de sorici nu ma voi atinge categoric...mai ales ca eu tind sa dezvolt mici paranoia din orice

Sper din suflet ca nu am gafat cu icrele alea la care am poftit, dar la care m-as fi putut abtine daca gandeam inainte

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Dragelor, carnea de porc nu transmite toxoplasme, cel mult trichineloza, dar cred ca pt asta ati facut analize carnii...deci papati sorici linistite! Iar despre icre, la fel, nu cred ca sunt probleme, doar nu o sa le fierbem........

Andra7+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Eu nu prea am pofte, si daca am vreuna din cand in cand, mai intai ma gandesc daca e ok pt bebe, si dupa aia bag in gura. Incerc sa nu exagerez, dar mi-am facut o dieta f. sanatoasa acum la sarcina, pt ca ma gandesc ca mananc pt bebe, nu numai pt stomacul meu. Am niste reguli de baza, sa fie carnea bine facuta, daca am chef de un mezel, carnat ceva, il parpolesc mai intai bine in tigaie. Daca sunt legume, fructe, sa fie foarte bine spalate, etc. Nu mi se pare ca exagerez, sunt doar precauta.

Eimotto, daca porcul e testat de veterinar pt trichinella, etc., eu in locul tau, as pune soric-ul ala intr-o tigaie si l-as praji bine in uleiul propriu, pana sunt sigura ca nu mai e crud.

Apropos de icre, eu ma abtin, sotul meu a avut pofte , si si-a frecat singur niste icre, dar eu nu m-am atins.

Raluca, toxoplasmoza se poate lua si din pamant, daca gradinaresti in timpul sarcinii, sau de la pisica, daca ii schimbi nisipul, nu neaparat de la mancare. Imi pare rau pt. pierderea ta.

Sori 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Andra, crede-ma ca am citit foarte multe despre toxoplasmoza si vreau sa-ti spun ca da, si carnea de porc poate transmite toxoplasmoza (cruda bineinteles).
Sori, stiu ca se poate lua si din pamant, dar chiar nu am gradinarit nimic in perioada aceea, nici macar inainte sau dupa. Iar de pisici, ce sa zic, nu prea ma dau in vant dupa ele. Si chiar nu am interactionat cu vreuna in acea perioada, mai ales ca stiam ca pot transmite toxo. Asa a fost sa fie...
Fetelor, eu nu am spus ca am luat neaparat de la sorici, pt. ca nu sunt sigura de asta si nu voi stii niciodata, am spus doar ce am patit eu si daca ar fi sa mai repet experienta in mod cert nu as mai manca sorici crud. Sori a dat o solutie f. buna cu prajitul in tigaie. Sau se mai poate praji direct pe flacara, dupa care pui putina sare si te lingi pe bot... Hai ca mi s-a facut pofta.... Nu taie nimeni porcul pe aici?
Santate multa va doresc, sarcini usoare tuturor si bebei sanatosi!

Raluca si bursicutza Catalina (3 oct 2005)
Craciun fericit tuturor!

Mergi la inceput