Mamici de iulie-august 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 26
Rechinuta spune:
Buna seara fetelor,
Felicitari pentru toate mamicile si sa ne ajute cel de sus sa avem bebelusi sanatosi!!!
Va rog sa ma treceti si pe mine pe lista : UM:27.10.2006 si DPN:01.08.2007
Sunt insarcinata in 7 saptamani si 2 zile :)
X-ray spune:
jadi uite ce am gasit de olynth in prospectul lui de la pfizer:
"Ce trebuie avut în vedere în timpul sarcinii si alaptarii?
Xilometazolina nu trebuie utilizata în timpul sarcinii, deoarece nu exista studii adecvate privind efectele asupra fatului.
Medicamentul nu trebuie folosit în timpul alaptarii, deoarece nu se stie daca se excreta în laptele matern. "
ma omoara astia care scot pe piata produsele si nu au studii pe gravide...chiar am in casa olynth.
maine o sa-mi iau stodal ca tusesc acum

alina
9+
cristina_ana spune:
Vivela, ma bucur ca suntem colegute si aici. Vad ca si tu te-ai gandit la posibilitatea de a avea gemeni (hi,hi, hi, ca si eu ma gandeam la asta). Acuma, serios vorbind, si mie mi-a iesit testul pozitiv din ziua 26 si e doar un bebe, nu mai multi!!
Fetelor, imi da si mie cineva pe PM adresa de mail si parola? Pleaseeee!!!!!!!!
Eu ma chinui rau de tot cu greturile. Inca nu am vomitat, dar senzatia e din plin. Uneori ma apuca plansul, vreau sa ma simt din nou bine, dar ma gandesc la bebe si imi trece. Vad ca doar dulciurile imi fac bine, asa ca bag la greu.
Alina.a, eu am vazut ca nu exista medicament la care sa scrie ca e sigur in sarcina, Dar daca scrie ca e permis doar la recomandarea medicului, eu am dedus ca e OK. Si eu imi pun picaturi destul de des (Olinth pt.copii si Biorinil), ca am probleme mai vechi cu nasul. Mie imi este imposibil sa renunt la ele, pur si simplu simt ca ma sufoc uneori.
Cristina, 7+
POZE
cristina_ana spune:
Mioara, si eu am observat ca daca ma fortez sa maninc imi trec greturile (bine, doar pentru 15-20 minute, ca pe urma incep din nou)
Danutza, nu stiu in cite saptamani esti, dar gretzurile incep din 6-7. Poate totusi tu ai noroc si scapi. Am multe prietene care nu au avut nici un simptom toata sarcina si bebeii sunt bine-merci
Cristina, 7+
POZE
amameda spune:
Cucuietele, in nas nu e voie de pus nik care face vasoconstrictie. Aveti voie spalaturi cu apa de mare sau ser fiziologic ( 1/4 lingurita sare la 250 ml apa calduta). Cam ustura dar va obisnuiti (mai putin spray-ul cu apa de mare).Vasoconstrictoarele cresc tensiunea arteriala si frecventa cardiaca. Uitati de ele pana cand incheiati alaptatul.
MEDA 9
+
Scuze, vasoconstrictoare= Rinofug, Efedrina,XiloAl,Olynth,Vibrocil, Bixtonim.
CarlaV spune:
Salutare tuturor !
Hop si eu pe aici, dupa 2 zile pline si 3 ore de greturi crancene.
Sa o iau pe rand si sper sa nu uit pe cineva...
Alina, Meda, experienta sotului meu cu gogosile a fost prima lui experienta cu dulciurile, in rest e foarte priceput la facut mancare "sarata". Il imprumut daca negociem ![]()
Oanabbb, eu am incercat multe variante de unt de cacao si creme cu unt de cacao, insa cele mai bune mi s-au parut cele de la americani, de exemplu de la Palmer's. Se poate comanda de pe net si se plateste si cu card de debit. Ca aspect e ca si unguentul de galbenele, dar miroase de-ti ia nasul, te faci o ciocolata mare dupa ce te dai cu el.
Anculici, multumesc pentru link, se pare ca trecusem peste el.
Ioana75, apropos de injurat participantii la trafic... ieri am facut in 3 ore un drum pe care in mod normal il fac in maxim o jumatate de ora, intre Titan si Eroilor. Timp de o jumatate de ora nu m-am miscat din loc. Deja mi se umpluse vezica si ma gandeam serios sa las masina in mijloc si sa merg pe jos. Mi-a fost mila de masina pana la urma...
Luna1, am inteles ca multe femei au simtit miscarile celui de-al doilea copil la 13 saptamani. Referitor la greturi, nu sunt in masura sa-ti dau nici o solutie, eu fac mai rau decat prietena ta care voma de la apa, eu vomit si de la suc de lamaie proaspat stors.
Astazi am fost sa donez sange pentru analize... Am sunat si la Medlife sa-i intreb daca pot sa aduc o eprubeta cu sange gata recoltat sa-mi faca serologie Lysteria. Au zis ca nu, trebuie sa ma intepe ei. La faza asta m-a "intepat" si pe mine limba si am intrebat de ce, nu platesc oricum analiza, ar trebui sa o faca si din sange de cal, ca isi iau banii pe ea... In sfarsit, cei de la Spitalul Pantelimon m-au primit cu sangele recoltat si am dat 52 ron pe analiza. In afara de cele gratuite mi-am facut, pe langa Lysteria, si AgHBS, imunoglobulinele pentru toxoplasmoza si rubella. In total am dat 202 ron. Vineri ma duc la ecografie sa-mi masoare translucenta nucala si sa luam primele poze cu bebicul, si o sa coste 40 ron. Eu sunt multumita ca merg pe undeva pe langa mine si nu mai bat tot orasul pentru asta.
M-am intins cam mult, dar eram "nevorbita"
Sa auzim numai de bine !
Carla,
11+
CarlaV spune:
Eu mi-am dorit mult gemeni, chiar daca nu prea avem loc nici pentru un copil... oricum, ne gandeam ca, daca e sa fie doi, le facem paturi suprapuse. La prima ecografie normala doctorului i s-a parut ca ar putea fi gemeni si mi-a facut transvaginala ca sa fie sigur, dar e numai un fat acolo. N-am facut FIV dar am avut gemeni in familie, si avand in vedere cat de rau mi-a fost, ma gandeam intr-o vreme ca as putea avea gemeni...
Carla,
11+
amameda spune:
Carla eu iubesc mancarea sarata dar acum incerc sa ma abtin. Poate altadata ...si poate il imprumuti mai usor.
O bagasi pe maneca cu gemenii...
Avand in vedere ca ma documentez serios in legatura cu scarboasele
astea de teste prenatale (pe care s-ar putea nici sa nu le fac) am gasit o avertizare interesanta cum ca valoarea alfa feto-proteinei nu este relevanta in cazul in care mami a avut sangerare in prima parte a sarcinii. Burticile in cauza cred ca ar fi bine sa intrebe si medicul ginecolog (in nici un caz pe cel de familie).
Mami de Anya, cand ti-ai programat translucenta si morfologiile fetale. Poate te copii fiindca Alina stie ,din experienta anterioara.
MEDA 9
+
Anya20 spune:
Meda, translucenta de masoara corect incepand din sapt 12 si pana la sfarsitul sapt 13. Perioada dureaza practic 2 saptamani. Eu m-am programat la 13 fix.
Carla, unde ti-ai facut analizele la Pantelimon? Chiar la spital (ca pt asta stiu ca iti trebuie internare ambulatorie) sau in policlinica?
Alina
12, mamica d-rei Anya (19oct.2005)
Samurai-lady spune:
Buna fetele,
Am si eu ceva greturi si vad ca ma ajuta muuult castravetii murati,sfecla rosie si ardeii murati.Aici gasesc numai dinaia nemtesti,dar ma multumesc si cu ei.
Voi sunteti somnoroase ziua ? Eu pic de somn mai ales la pranz si ma tine asa pana seara,cand parca imi revin putin.
Samurai-lady
si bb Ken
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">
Cum a venit pe lume Samurash bebe