ovasectomie
Sunt noua pe acest site si nu ajungeam aici dc nu aveam probleme.
Am si eu o intrebare si rog din suflet pe cineva sa-mi poata raspunde.
Ce inseamna "ovasectomie"?
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
Gabitzu37 spune:
Andra, bine ai venit pe DC! Sper sa-ti rezolvi problemele cat mai repede. Din pacate eu nu te pot ajuta deoarece nu cunosc termenul ovasectomie, doar de vasectomie am auzit. Dar, poate alte fete stiu despre ce este vorba.
Gabi
vali_delide spune:
Andra, bine ai venit pe.
Este posibil sa fie vorba despre "ovarectomie", care inseamna extirparea ovarelor? Eu sper sa nu fie asa ceva! Da-ne mai multe amanunte!
Valentina
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/valentina_zamfir/my_photos
andra_n spune:
Va multumesc mult ptr. raspuns fetelor.
Acum am raspunsul la intrebarea mea..nimeni nu-mi spunea dc mi-a fost extirpat un ovar in urma unei operatie de chist hematic endometriozic.
Am citit pe externare si nu intelegeam exact ce scrie dar acum am inteles...e trist dar stiu ca viata merge inainte si sper (fiind o fire f optimista) sa pot avea copii.Plansul si stresul nu ajuta cu nimik nimanui cu atat mai mult persoanelor care sufera si asa din anumite motive.
Sunt pareri pro si contra dc mai poti avea copii cu un ovar,eu cred ca se poate.Bine si cu ajutorul lui Dzeu.
Un singur sfat cred ca as putea sa dau dc mi-e permis ...fetelor...NU neglijati controlul periodic mergand pe premiza ca ..si maine mai e o zi sau din diverse alte motive..Uneori e prea tarziu sa mai poti face cevasi e pacat..va pupic.
vali_delide spune:
Andra, imi pare rau ca treci prin asemenea probleme.
Oricum, sigur poti ramane doar cu un ovar, important este sa ai ovulatie si trompa permeabila si functionala.
Pentru mai multe sfaturi, e bine sa intri aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90439
vei gasi fete dragute, dispuse sa te ajute si sa te incurajeze.
bafta multa!
Valentina
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/valentina_zamfir/my_photos
mi_ro spune:
Hai sa-ti spun ca mama mea a avut o extrauterina in 1965 dupa ce in 1961 il avusese pe fratele meu. In urma operatiei i-au extirpat un ovar si i-au dat putine sanse de a mai ramane gravida. Dar iata ca in 1967 cand mama isi pierduse nadejdea ca o sa mai aiba un copil, odata cu legea interzicerii avortului de Ceau' am venit si eu pe lume. Asa ca stai linistita ca se poate.
Eu iti doresc sa ai cati copii doresti tu. Nu gandi negativ. Gandeste-te ca acolo sus cineva iubeste pe fiecare dintre noi.
Numai bine si fruntea sus!
mihaela
Pepsi spune:
andra, hai sa-ti spun si eu povestea mea, si tragi singura concluziile. in urma unei tumori suspecta de cancer, dar care a fost ok pina la urma, mi-au extirpat si mie un ovar, cel sting, dar mi-au lasat trompa. medicii ziceau sa ma apuc din timp sa ramin gravi, ca sigur vor trece cam 2 ani pina sa ramin. asa am si facut, m-am innarmat cu multa rabdare, ne-am suflecat minecile si ne-am apucat de treaba. am ramas gravida din prima, nici nu-mi venea sa cred, mi-am facut testul la 2 saptamini dupa intirzierea ciclului! am un baiat de 2 ani si 7 luni. zic, mai a fost o intimplare, ne hotarim sa-l avem pe al doilea, ma gindesc oare ce noroc voi avea? si ramin din a doua luna de incercari, din nefericire am pierdut sarcina. si incerc si a treia oara, ca la loto, iese oare? ei da, am ramas gravida din prima luna. medicii isi explica prin faptul ca am trompele f sanatoase(ca acolo se face fecundarea) si eu rid si-i zic sotului ca ne potrivim f bine, asta e semnul.
asa ca da, ai toate sansele sa-ti ti puiul in brate, si sa fii mindra de ovarul tau cum sint si eu.
numa bine si succes
Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
andra_n spune:
Sunteti tare dragute si va multumesc din suflet ptr. incurajari si ptr. ca mi-ati expus cazurile similare mie..Sincer decand m-am dumirit in privinta diagnosticului planeaza asupra prea tot felul de ganduri si ma terorizeaza psihic ideea ca nu as mai putea avea copii.
Nu este usor sa depasesti momentele grele dar stiu ca nu trebuie sa nu te dai batut si incerc sa fiu puternica asa cum mereu am sfatuit pe oricine cand a fost cazul..este greu sa te consolezi cu ideea ca de la un organism sanatos si in forma sa poti ajunge sa-ti pui problema conceperii unui copil cu atat mai mult cu cat acum ceva vreme chiar nu se punea nici cea mai mica problema..din contra..
stiu doar ca nu trebuie sa dau voie sa se instaleze negativismul in subconstient si sa sper.sa am rabdare..sa cred ca totul o sa fie bine.Va pupic si pana la o noua"reauzire",va doresc tot binele.
andra_n spune:
Pentru mamicile care au expuse album..aveti copii tare scumpi..sa fie sanatosi..si voi la fel si fericiti si sa le puteti oferi totul
giulia81 spune:
bine ai venit printre noi si speram sa ne reintalnim gravidutze cat de curand!
pupici
szivarvany spune:
Bine ai venit la noi
Eu am ramas gravida dupa 2 ani de incercari, avand un ovar inglobat intr un chist dermoid de 8 cm. Inaintea operatiei am ramas gravida si am dus sarcina fara probleme.
Edit, ca am uitat: inca nu ma simt destul de curajoasa, dar voi incerca sper cat de curand sa avem si bb2 (acum mai am un singur ovar, cel`lalt fusese scos in timpul cezarienei)
Iti dorim multa sanatate si sa vina bb cat mai repede
Daria & Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze