ROG RASPUNS URGENT !!!!!

ROG RASPUNS URGENT !!!!! | Autor: danivero

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: am nascut, am incheiat perioada de concediu de maternitate (126 de zile), m-am intors la serviciu ( nu am intrat in concediu de ingrijire copil). Doresc sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca, cu un preaviz de 15 zile4 lucratoare conform contractului de munca, insa in acelasi timp as dori sa beneficiez de reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore, fara a fi afectat salariul, conform faptului ca am inteles ca din punct de vedere legislativ am dreptul deoarece m-am intors la serviciu inainte ca copilul sa implineasca 1 an. VA ROG SA-MI SPUENTI DACA SE POT FACE ACESTE DOUA LUCRURI CONCOMITENT SI IN PLUS, CARE ESTE CADRUL LEGISLATIV CONFORM CARUIA AM DREPTUL LA REDUCEREA ORARULUI DE LUCRU DE LA 8 ORE LA 6, FARA AFECTAREA SALARIULUI. Va rog foarte mult s-mi raspundeti ASTAZI!!!! multumesc mult!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Danivero, eu nu am inteles intrebarea ta. Vrei sa demisionezi si sa te angajezi in alt loc unde sa muncesti 6 ore si sa fii platita ca pt 8? Altfel nu vad cum ai putea sa demisionezi si sa lucrezi in acelasi timp in acelasi loc....
Cadrul legislativ care prevede scurtarea prog de lucru la 6 ore este OUG 96/2003 art 13.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danivero spune:

Multumesc pentru raspuns.
Nu, ideea mea este: maine sa-mi dau demisia, iar in cele 15 zile de preaviz la ACTUALUL angajator sa beneficiez de cele 6 ore de lucru in loc de 8.La urmatorul angajator, nu voi solicita sa beneficiez de acest drept/ Intrebarea mea era daca este posibil ca in acelasi timp sa fiu in preaviz si sa lucrez doar 6 ore (timp de 15 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da ai acest drept.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Da' parca mai era ceva cum ca in preaviz se lucreaza 4 ore.... Exista asa ceva?

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dormarunt spune:

Regret nespus ca am vazut acest mesaj tarziu. Si-mi pare rau s-o spun dar NU AI DREPTUL LA REDUCEREA PROGRAMULUI DE LUCRU. Ai fi beneficiat de acest drept numai in cazul in care angajatorul ar fi renuntat la serviciile tale. Codul Muncii asa zice ca daca iti dai demisia firma nu are nici o obligatie fata de tine. Si mai mult decat atat, in cazul in care esti in functie de conducere (vezi contractul de munca) perioada de preaviz este de 30 zile. Dar repet, daca tu iti dai demisia, firma nu are nici o obligatie fata de tine. Firma poate chiar sa reduca perioada de preaviz cu cat vrea ea si sa-ti desfaca contractul de munca cu data depunerii (inregistrarii demisiei.

Cu de toate,
salutari si Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput