dormitul pe spate
Buna fetelor
Azi am citit ca e contraindicat sa dormi pe spate ca fatul nu se oxigeneaza.
Stiti ceva ref acest subj, ati intrebat doctorul?
Eu pana acum (18 saptamani) numai pe spate am dormit:(
Astept vesti de la voi
Va pupam toate trei
Raspunsuri
Rebiana27 spune:
Si eu aveam obiceiul sa dorm pe spate (obicei capatat in sarcina), insa la ecografia morfologica de acum trei saptamani dr a observat IR crescut la artera uterina stanga si mi-a recomandat sa nu mai dorm pe spate ci pe partea stanga. Auzisem si eu inainte ca e indicat sa dormi pe stanga dar nu am dat importanta pana nu am avut probleme. Acum incerc sa tin cont de sfaturile medicului dar mi-e putin greu din cauza obisnuintei.
Mi-a mai zis ca nu numai ca nu e suficient oxigenat bebelul cand dormi pe spate dar devine si agitat.
Sfatul meu este sa incerci sa schimbi pozitia cu cea pe stanga. Cu siguranta va fi mai bine pt bebel.
Sarcina usoara in continuare!
Rebiana
23+ 
eimotto spune:
Da este recomandat dormitul pe o parte (stanga). Dar avand in vedere ca sarcina este mica nu cred sa fie probleme. Dupa ce ia proportii burtica o sa vezi ca singurica o sa te pui pe o parte ca altfel o sa te apese![]()
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
20(cred)
poohy spune:
Buna fetelor!
Sunt noua la asta :) Este recomandat dormitul numai pe stanga, sau este ok si pe dreapta?
merci!
Anca
16+
bebelonel
Rebiana27 spune:
Anca asta am intrebat-o si eu pe dr mea, mai ales ca amortesc dormind sau stand numai pe o parte si mi-a zis ca pot sa stau si pe partea dreapta dar sa predomine statul pe stanga. Nu trebuie sa-ti spun ce aiurea e noaptea cand ma trezesc (sa mananc de cele mai multe ori
) si imi intorc oasele amortite pe stanga, pentru ca ma trezesc fie dormind pe spate, fie pe dreapta. Dar daca asa e mai bine pentru bebel, atunci stanga sa fie!
Sarcina usoara in continuare!
Rebiana
23+ 
poohy spune:
Merci mult Rebiana :)
Eu dorm de felul meu pe o parte, dar mai faceam si pauze. In ultimul timp ma tot trezesc cu ma dor oasele de la atata dormit pe stanga, si mai variez pe dreapta... Si eu ma sperii noaptea cand ma trezesc mai mult dormind pe burta decat pe o parte.
Sarcina usoara ;) si bebel mancacios si sanatos :)
Anca
16+
bebelonel
elen spune:
sarcina mea e gemelara
deci nu se poate numai pe stanga, caci fac discriminare:)
mercic de raspunsuri si pe parti sa fie...incercam din seara asta:)
ingeras26a spune:
Elen, esti tare rau cu discriminarea 

Este bine sa dormi pe stanga, dar este ok si pe dreapta. Important este sa dormi pe o parte, nu pe spate, si mai mult pe stanga.
Pupici.
Pupicei, Ingeras
39+
Maya Maria
maricar spune:
Eu nu stiam ca nu e recomandat sa dormi pe spate in timpul sarcinii, dar am aflat pe propria mea piele. De multe ori, dormind astfel, simteam ca ma sufoc si trebuia sa ma ridic imediat. Cand am mers sa fac ecografie, dupa cateva minute petrecute pe spate, am lesinat pur si simplu. N-am mai putut respira bine, am inceput sa nu mai aud, apoi sa nu mai vad si mi s-a rupt filmul. Dupa ce m-am ridicat si m-am asezat pe o parte, nu am mai avut nici o problema. Nu stiu daca i s-a mai intamplat vreuneia dintre voi ceva asemanator, dar eu ma speriasem tare rau atunci!
mariavlad
amameda spune:
Eu am o sarcina mica asa ca nu mi-am pus problema cum dorm. Stiu insa ca e bine ca cele cu o sarcina in luna mare sa doarma pe stanga fiindca uterul comprima circulatia venoasa( sangele venos intorcandu-se la inima pe partea dreapta a abdomenului). In felul acesta se asigura o circulatie buna a sangelui ce nu trebuie sa invinga un obstacol( uterul ce comprima )in drumul sau spre inima dreapta si apoi plamani.
MEDA 9
+