Magistratura - se merita ??

Magistratura - se merita ?? | Autor: riana

Link direct la acest mesaj

As ramane recunoscatoare celor care stiu si vor sa impartaseasca experientele lor vis a vis de acest subiect.
La anul termin facultatea si "obsesia" mea e sa dau apoi examenul pt magistratura. De ce ? Probabil ca va va apuca rasul. Cu ani in urma cand am intrat la facultate , in primul an, nu am promovat civilul si am renuntat la facultate crezand ca nu sunt in stare. Dupa ani, cand mi-a venit mintea la cap, am reluat facultatea, cu ambitie, am invatat bine, a inceput sa-mi placa....si m-am hotarat sa devin magistrat apoi. E ca o provocare pentru mine...mi se pare o culme de atins, e o ambitie deja...un pariu cu mine..ca ACUM sunt in stare.
Asa...care e problema...toti colegii mei imi zic ca nu se merita, e munca fff multa ca sa reusesti- nu mi-e frica, examen ff greu - nu mi-e frica, pile fff multe - aici da, mi-e frica, apoi daca "ai norocul" sa intri e o mancatorie cumplita etc. Toti vorbesc/vorbim din auzite.
E cineva trecut prin asta, poate chiar intrat la colegiul de magistratura care imi poate spune ceva la obiect ? Sa stiu la ce sa ma astept.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

peste tot e ,,mancatorie,, ,nu cred ca e mai multa intre magistrati ca in alte parti
eu zic ca merita efortul,salariile sunt foarte buneIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Si fratele meu va incerca, termina anul viitor la Galati, va da licenta la Buc. si va incerca si el. Trebuie incercat, altfel vei regreta si te vei gandi mereu cum ar fii fost daca...

poze si iar poze, ultimele aventuri de potos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Drga mea, am colegi care au reusit sa intre la institutul de magistratura si foarte multi prieteni care au si reusit sa termine. Sincera sa fiu, nu i-am auzit niciodata plangandu-se de ceva pana acum, ba chiar mi s-au parut foarte incantati, in special de salarii. Nu e o munca deloc usoara, dar e deosebita. De mancatorie si pile se plang doar cei care n-au reusit sa intre sau care n-au curajul sa sustina examenul de admitere. Stii si tu ca vulpea daca n-ajunge la struguri, zice ca sunt acri. Eu sunt convinsa ca daca te-apuci serios de studiat si-ti place dreptul, ai toate sansele sa intri acolo. Multa bafta!

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

sora mea da acum definitivatul dupa 2 ani de insitut si 2 ani de stagiatura. Nu a fost vorba de nici o pila ci doar de foarte multa munca, atat la admitere cat si in timpul stagiaturii. Asta cu pilele e atat de relativa...pe vremea cand dadea sora mea admitere erau 100 de locuri la institut , hai sa zicem ca 10 erau pile si restul de 90 erau pe concurs . In sesiunea cand a intrat ea s-au ocupat 35 de locuri pentru ca numai atatia concurenti au trecut barmul de 7 sau 8 nu mai tin minte cat era minim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisalida spune:

am dat o sngura data la institut,imediat dupa ce am terminat facultatea. am picat pentru ca nu eram destul de bine pregatita. in anul in care am dat eu (2001) nu s-au ocupat toate locurile. concluzia o tragi singura. m-am angajat, mi-a convenit salariul, mi-a fost mai comod asa, decat sa ma apuc din nou de "toceala" (pentru ca e foarte multa). si nu pot spune ca nu regret. din pacate e prea tarziu. daca iti doresti si iti place, insista. ai un cu totul alt statut si satisfactii materiale . dar nimic fara munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Riana ma bucur ca ai deschis acest subiect. In aceeasi situatie a aflu si eu. Vreau sa promovez acest examen si sunt constienta ca este multa munca. Colegii mei ma descurajeaza deoarece, considera ei, se intra numai pe pile. O spun cu foarta multa convingere si spun si anumite "preturi". Raspunsul meu este: vreau sa cred ca nu este adevarat. Spor la treaba si multa bafta!

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Sigur ca da!
O membra a forumului a reusit sa intre anul trecut,fara pile-doar studiind
Daca ai timp viziteaza grupul juristilor aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91196

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput