Vreau un sfat!!!
Sunt divortata de curand si as vrea sa stiu daca pot pleca cu copilul de sarbatori in strainatate,copilul fiind incredintat mie.As dori sa stiu daca pot intampina probleme la iesirea din tara,neavand acceptul fostului sot(stiu ca de curand a iesit o noua lege precum ca as putea sa ma deplasez oriunde as dori cu copilul).Pana acum de cate ori am iesit i-am cerut acordul(la notariat).
Va pup si va rog ajutati-ma sa stiu cum ar trebuii sa procedez legal
Raspunsuri
anaisanais spune:
Si in cazul tau trebuie acordul ex-sotului( legea asta, fir-ar ea, nu este chiar asa de noua, numai aplicarea ei este mai stricta de vreo 6-8 luni!).
Asa ca trebuie sa faci iar drumuri la notariat pentru acest acord!
Bafta si Sarbatori fericite!
A_Iulia spune:
Daca ai hotarare de divort definitiva si irevocabila prin care copilul iti este incredintat tie nu mai ai nevoie de nici o declaratie de la celalalt parinte.
Eu am iesit cu fii-mea in luna Octombrie si nu a fost nevoie decat de hotarare (original + o copie ce ramane la ei).
Gasesti exact in ce conditii poti pleca la www.politiadefrontiera.ro
Scrie clar negru pe alb si culmea, se si aplica.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
dddd spune:
as vrea sa stiu si eu daca o mama necasatorita al carei copil este recunoscut de tata trebuie sa primeasca acest accept de la tatal copilului pentru parasirea tarii.
va multumesc.
A_Iulia spune:
Din cate stiu eu nu poti, nu conteaza daca sunteti casatoriti sau nu, in principiu trebuie acordul tatalui daca nu dovedesti ca esti parintele caruia i s-a incredintat copilul. Dar poti sa soliciti in instanta incredintarea copilului + pensie alimentara, eventual, chiar fara divort. Tu stii daca merita sa-ti bati capul cu asa ceva, depinde in ce relatii esti cu tatal copilului.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
erer spune:
quote:
Originally posted by dddd
as vrea sa stiu si eu daca o mama necasatorita al carei copil este recunoscut de tata trebuie sa primeasca acest accept de la tatal copilului pentru parasirea tarii.
va multumesc.
Iti trebuie acceptul tatalui dat la un notar special pentru perioada in care se efectueaza calatoria. De fiecare data cand iesi din tara ai nevoie de acest accept. Asta in cazul in care nu vrei sa deschizi proces spre incredintare, pensie alimentara etc. asa cum se spune mai sus. Am consultat o casa de avocatura in acest sens.
Numai bine!