Relatia cu sotul-dupa ce a venit copilul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Matilda soacra mea nu lucreaza,ii plac f mult copii,mama mea sta la 200 m de mine.Cred ca nu va fii o problema cu iesitul din cand in cand.A,si fratele meu cu cumnata stau usa-n usa cu mine..Pai ce-mi fac probleme???Va fii bine,sper sa fie bine...

NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

in asteptarea gemenilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Eu cred ca problemele apar daca mama face greseala de a nu implica total tatal in cresterea puiului....noi ne am concentratat atentia, normal, asupra piticului, dar nu am uitat unul de altul.Primele 4 luni de ex a dormit numai pe pieptul meu sau al sotului,5 min daca incercam sa il lasam jos simtea si incepea sa planga, noaptea mai reuseam cateodata...imediat cum venea de la serv sarcina asta cadea in seama sotului, in wek la fel, doar cand il alaptam il tineam eu.Baita, cumparaturile, plimbari, totul se facea impreuna.Eu nu sunt de acord cu menajarea sotului..saracutul, munceste, tb sa se odihneasca, imi pare rau, dar si mamica este f solicitata acasa...Mai rar l am asteptat cu masa pusa, casa curata...ba de fapt preferam sa ma ocup de copil si sa fac totul seara cand prelua el bebelul(nu prea ma ajuta cu treburile casnice recunosc, dar nici nu comenteaza sau imi cere ceva..)De multe ori s a intamplat sa intre in casa si sa ii pun copilul in brate...iar eu sa ies jum de ora afara, chiar daca ma duceam la magazin.Nu stiu cum sunt alte mamici, dar eu simt o nevoie disperata cateodata sa raman singura cu gandurile mele, sa cutreier un pic fara grija ca pe vremuri....asa ca de cand avea bb 2 sapt l am lasat cate putin cu sotul....acu am ajuns chiar la mai mult de juma de zi pierduta prin magaz de jucarii , haine, piata, coafor etc sau ii trimit singurei la plimbare si eu imi vad de ale mele....numai asa cred se poate forma o leg profunda intre ei, asemanatoare cu cea dintre mama si copil.MOmentele mele de libertate au devenit cred eu cel mai de pret cadou pe care i l puteam face, iar eu sunt cea mai fericita cand il vad ca nu pierde nici un prilej de a sta singur cu david...tb sa o ia pe mama de la gara, vrea sa il ia cu el, il trimit dupa ceva ce am uitat sa cumparam...imbraca l si pe david repede...pana la a cadea in extreme, vreau si eu 2 zile undeva, singuri, iar el...cum?? fara david??
Copilul doarme cu noi, dar nici asta nu ne a afectat, exista intotdeauna camera de zi pe care o vizitam dupa ce adoarme nazdravanul...david e cel mai fericit cand seara ne luam toti 3 in brate, asa ca nu ne induram sa il exilam...
deci..:) daca rel e puternica si profunda trairile se intensifica, iar dragostea ptr copil va leaga doar si mai mult....mai sunt intr adevar si certuri si dorul dupa un wek in 2 linistit, dar asta mi se pare normal...
a, apropo de ajutorul socrilor, rudelor in general...prea mult ajutor eu cred ca strica, abia atunci apare cu adev pericolul de a ti indeparta sotul, acestia fiind dispusi mereu sa va ia copilul dintre picioare, mama sa faca curat......si uite asa jumatatea noastra nu prea are cum sa se apropie de copil

alina (20 ian 2007) si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Eu nu sunt de acord cu menajarea sotului..saracutul, munceste, tb sa se odihneasca, imi pare rau, dar si mamica este f solicitata acasa...Mai rar l am asteptat cu masa pusa, casa curata...ba de fapt preferam sa ma ocup de copil si sa fac totul seara cand prelua el bebelul...

Alinutza , nu stiu daca te-ai referit la mine , dar eu chiar nu l-am menajat, nu-l asteptam deloc cu masa pusa, ba chiar cand venea de la servici, il puneam sa gateasca ceva sau aducea vreo pizza, sa dea cu aspiratorul, piata si altele, ma ajuta la baita... Toatea astea din cauza noptilor nedormite, care trebuia sa ma trezesc la fiecare ora sa alaptez, parca avea ceas cu alarma, timp de 6 luni, cand s-a intarcat singura si mi-a scazut lactatia, si a trebuit sa ii dau biberon. si bineinteles ca ne-am cam pierdut intersul pt, fiecare, tot ce faceam era numai pt. fetita, fara sa ne mai gandim si la relatia noastra, ca sot si sotie. Pana la urma lucrurile au revenit la normal.
De iesit singura afara nu-mi prea venea sa o fac, tot timpul eram cu gandul la ea, asa ca am inceput sa iesim impreuna, la munte, la cumparaturi, restaurant...Stiu ca aici, am gresit, si astazi nu pot sa o las mai mult de o ora cu altcineva.
Ramonella, intr-adevar , sa ai grija, cu atatea persoane in jurul tau, pt. ca toti iti vor da sfaturi, si toate diferite, si pana la urma sa n-ajungi sa te confrunti cu sotul, din pricina soacrei si invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Matilda sigur ca o sa am grija,ma gandeam la ei doar in cazul in care trebuie sa plecam undeva sau daca vrem sa iesim si noi in oras.In plus nici nu mi-ar placea sa-l las toata ziua cu soacra sau stiu eu cu cine si eu sa ma duc la servici.Ca soacra zice ca se plictiseste toata ziua si sa-i facem un nepot.Dar eu nu-mi las copilul sa mi-l creasca soacra.Sau stiu eu cine.Pana la 2 ani as vrea sa stau cu el dupa aceea as vrea sa-l dau la gradinita.Si cateva ore poate sta si la bunici.Nu vreau sa imi creasca copilul nimeni.Sigur vor interveni mici certuri legate de creterea lui,mai ales cu imbracatu.Soacra-mea avea obiceiul sa-i infofoleasca pe copii,de nu se puteau misca,dar eu nu sunt de acord cu asa ceva.O sa-l imbrac pe copil cum cred eu.Si in nici un caz nu voi accepta sfaturi de la cei din jur,sunt ff capoasa,sunt leoaica.
Eu sper sa fie bine,in orice caz viata noastra se va schimba,vom avea mai multe responsabilitati,dar pana la urma daca n-ai cel putin un copil,ti-ai trait viata degeaba,nu?

NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

in asteptarea gemenilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Matilda soacra mea nu lucreaza,ii plac f mult copii,mama mea sta la 200 m de mine.Cred ca nu va fii o problema cu iesitul din cand in cand.A,si fratele meu cu cumnata stau usa-n usa cu mine..Pai ce-mi fac probleme???Va fii bine,sper sa fie bine...

Ramonella... va fi bine...mama era la 300 de km, soacra in serviciu... Asa ca am fost singura, la un an si trei luni am inceput serviciul, mi-am luat bona, Adi are acum 6 ani, relatia cu sotul este foarte buna...
In conditiile in care sotul meu nu ma ajuta la nimic... si acum recunoaste ca el nu a constientizat ca este tata pana la 9 luni ale copilului, cand acesta a inceput sa mearga... Nu i-a schimbat niciodata pamapersul, dar asta nu inseamna ca acum nu se joaca... de fapt cea mai mare parte a timpului acum il petrece cu tati. Spre trei ani a ramas singur cu el acasa doua saptamani si s-a descurcat.
Relatia dintre soti depinde foarte mult de ce simt cei doi parinti fata de aparitia copilului. Eu nu l-am neglijat niciodata, dar nici el nu a cerut imposibilul. Si ce daca nu mai era la fel de curat in casa? Sau nu avea ce sa manace? Ne descurcam noi pe moment. Dupa trei ani ai copilului lucrurile devin din ce in ce mai bune.
Eu sunt de acord ca aparitia copilului este o piatra de incercare, dar totodata, daca un copil desparte un cuplu, existau probleme inainte de aparitia copilului. In orice moment vei gasi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellietudor spune:

Fetelor, hai sa fim realiste! In ziua de azi dupa un copil eu am auzit numa de despartiri ale acelor cupluri! Ba chiar cumnata miu, care era de 10 ani cu nevasta sa, se casatorisera de 2 ani, si aveau fata de un an, si gata... au divortat! Bine, e adevarat, ca oamenii f orgoliosi, si n au luptat nici unul pt relatia dintre ei! Eu am fost mai grabita, sa zic asa, sunt de 3 ani cu EL, avem un bb de 4 luni si ne am casatorit de vreo 6 luni, si avem amandoi 24 de ani... si ne e bine intr adevar, dar asta pt ca realmente m am zbatut sa nu l scap, sa nu l fac sa se simta neglijat, m a ajutat si el, pt ca am avut probleme dupa nastere... dar ne e tare bine, acum, suntem singurei in casuta noastra si ne descurcam la modul ca el la job, eu cu bb acas, seara ne okupam de el impreuna, week end ul la parinti , si iesim...

Dar mi a luat ceva timp pana sa reusesc sa vad care e formula cea mai buna, si mi a fost chiar teama , pt ca stiam ce patise fratele lui...

Mergi la inceput