medicamente compensate gravide

medicamente compensate gravide | Autor: Eseea

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze ca postez dublu ( am pus sub si la Odiseea sarcinii..) dar poate ca aici intra mai multa lume care se pricepe decat acolo. Si este o probl f importanta pt toate gravidele cred, nu numai pt mine. Rog sa lasati cateva zile subiectul la dublu, se poate?? Please!

Intrebarea era urmatoarea:

Este adevarat ca din noiembrie gravidele nu mai primesc medicamente compensate decat daca nu au venituri sau au salariul sub cel de baza minim brut pe tara?! Pana acum am luat medicamente compensate dar acum, uitanadu-ma pe site-ul CNAS vad ca este un Ordin nou din 16 nov iar titulatura listelor 2A si 2B s-a schimbat. Pana acum era "...si femeile gravide si lauze" ( deci fara a se face distincie in functie de venituri) iar in prezent "...art 213 alin 1 lit a) si f) din Legea 95/96". Lit f) se refera la gravidele care nu au venituri sau au salariul sub cel de baza minim brut pe tara.

Mai luam sau nu medicamente compensate?!

http://www.casan.ro/default.asp?id=154

20w

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Stii ca doar am vorbit pe pm, eu cred ca e adevarat. Nici nu m-am mai obosit sa merg la medicul de familie. Chestia este ca poti avea bafta de un medic de familie care sa fi lipsit de la instruirile pe care le fac cei de la minister pentru ei si sa prescrie in continuare cum a facut-o si pana acum.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

pai da, ca eu am luat si in decembrie compensate, la inceputul lunii....dar pana in ianuarie probabil va afla

20w

Mergi la inceput

Sau mai depinde ce medicament iti da. Mie de ex. imi trebuia pregnyl care e numai pe lista 2b. Daca era si pe cea compensata 90% atunci puteam lua pentru ca aia e pentru toti asiguratii.
Studiati listele si vedeti poate ce va trebuie e pe alta lista.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Din cate stiu eu asa este insa fac exceptie mamicile care sunt inca in CIC deoarece indemnizatia nu este considerata venit.

Oana 31+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

pai si mie tot pregnyl, si in plus nospa, gynipral...

20w

Mergi la inceput

gynipral mi se pare ca e pe lista cu 90%, uita-te poate macar asta il gasesti.
Cu pregnylul e aiurea rau de tot: e pe lista pentru copii pana la 18 ani (!?) si pentru gravide si eu sunt tot gravida, dar in mod normal pregnyl nu se prescrie in sarcina, adik ei facura lista in asa fel incat sa nu poti pur si simplu sa iei mare lucru de pe ea.
Amaya, si indemnizatia tot venit este. Orice suma de bani fie ca este chirie, dobanda de la vreun cont in banca, indemnizatie, salariu, pensie, alocatie sau ce mai vrei tu tot venit este considerata.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Andreea, medicul meu de familie mi-a spus exact ceea ce am scris mai sus cand am intrebat-o de situatia descrisa in acest subiect si imi da in continuare medicamente gratuite/compensate (eu fiind inca in CIC).

Oana 31+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Pai si eu sunt in aceeasi situatie ca tine. Ai vreo relatie mai speciala cu el? Ca daca e ma mut la el sa-mi dea si mie. Asta pentru ca el interpreteaza asa, dar indemnizatia tot venit e.
Deci in continuare cel mai mult depinde de medic, daca vrea da.

bb2

Mergi la inceput

Andreea, nu e nici gynipralul pe alta lista....

20w

Mergi la inceput