medicamente compensate gravide
Raspunsuri - Pagina 2
olguttza spune:
Si eu mi-am luat joi reteta gratuita de la medicul de familie pentru gravibinon, utrogestan si no-spa. Singura neplacere a fost cand am intrat in prima farmacie intalnita, unde, desi dadeau retete compensate si gratuite, mi s-a spus ca nu am diagnostic pe reteta, adica "sarcina luna a III-a nu e boala!", si ca, vezi doamne, calculatorul nu poa' sa "citeasca" reteta mea. M-am umplut de nervi, sa ma duc inapoi la dr. ca sa-mi modifice reteta era exclus (statusem 3 ore la coada), si-am plecat in treaba mea. In aceeasi seara, am intrat la plezneala intr-o farmacie de la p-ta romana, de unde mi s-au dat gratuit toate medicamentele de pe reteta, fara nicio problema.
Ideea e ca nu cred ca s-a schimbat ceva in ceea ce priveste categoriile de persoane care pot primi medicamente compensat.
PS: Alyna, incearca la mai multe farmacii din oras, trebuie sa gasesti undeva. Eu mi le-am luat de la donna, de la romana, joi seara la 8.
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
9+
De la nunta...
joy04 spune:
buna fetele.
aceeasi problema am avut-o si eu cu medicamentele in sarcina.
adica o perioada le-am luat fara probleme pe GRATUIT si apoi dr m-a anuntat ca le pot lua gratuite NUMAI daca am sal minim pe economie.
am si dar cu subsemnatu' ca am sal. minim.
altfel, se puteau lua pe COMPENSAT.
OLGUTTZA
femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara."
Deci, cred ca este vorba de o cu totul alta categorie de persoane, nu despre cele care efectueaza plata contributiei, adica noi, care platim 7% CAS si 6,5% CASS .
da, asa este beneficiaza de asigurare si medicamente GRATUITE.
tu, care platesti contributia si ai venit mai mare decat minumul pe economie se presupune ca-ti permiti sa le cumperi COMPENSATE.
eram in biroul dir. CASMB cand mi s-a comunicat (asta anul trecut)
eu cred ca-i vorba de aceeasi chestie, sau poate s-a modificat...
Joy si
Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
ardeiasul meu umplut
olguttza spune:
Compensarea e de 100%, adica gratuitate.
Sau nu?!
9+
De la nunta...
Androix spune:
S-au schimbat listele! Lista 2b este exclusiv pentru gravide si lauze fara venituri sau cu venitul minim pe economie si copii pana la 18 ani. E vorba de lista 2b care pana pe 16 nov. era pentru gravide si lauze PUNCT si pentru copii pana la 18 ani.
Medicamentul meu, pregnyl 5000 e pe lista 2b. Daca era pe lista cu compensate 90% puteam sa iau pentru ca sunt in cic, adik asigurat cu contributie.
Deci conteaza pe ce lista se regaseste medicamentul pe care trebuie sa-l iei. Daca ai nesansa sa fie pe 2b nu-l pupi decat daca n-ai venit sau venituri egale cu salariul minim pe economie.
Compensat nu inseamna gratuit. Compensat poate sa insemne si compensat 50%, daca insemna gratuit i se spunea pur si simplu gratuit si atat.
Uitati aici www.cnas.ro/default.asp?id=154" target="_blank">listele
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
olguttza spune:
Deci, repet: pe retetele mele (cea de luna trecuta, luata pe 22 nov., deci dupa modificarea acelor liste, si cea de luna asta, luata pe 13 dec.) scria 100% (asa cum ar fi putut sa scrie 50%, 90% sau alt grad de compensare). N-am dat niciun ban in plus. Adica, am beneficiat de gratuitate. Mi-e greu sa cred ca dr. de familie sa fie atat de aerian si nicio farmacista sa nu ma ia la intrebari in ceea ce priveste aceasta gratuite.
Tind sa cred ca sunt singura care e "privilegiata"...
9+
De la nunta...
Androix spune:
Eu am o problema cu nervii in ultima vreme si nu mai vreau sa intru in nici o polemica, mai ales aici pe DC.
Cine este interesat sa afle cum sta treaba cu adevarat citeste legislatia, am pus linkuri pentru cine are nervi si timp sa lectureze.
Cine ia medicamente desi legea spune altceva sa zica mersi.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
tanima_i2002 spune:
Legea stiu ca s-a modificat o data anul asta in aprilie. Eu am facut pe timpul sarcinii tratament de 5.5 mil pe luna si nu am beneficiat de nici o gratuitate la tratam meu. Din aprilie aveam dreptul la medicamente si compensate si gratuite cf noii legislatii care insa s-a aplicat incepand din iulie in bucuresti, dar in Pitesti legea s-a pus in aplicare abia in octombrie cand eu nu mai aveam nevoie. Am facut scandal la CAS Pitesti si degeaba. Ei se misca tare greu.De la Bucuresti mi-au spus sa fac un memoriu prin care sa ii reclam si apoi sa ii dau in judecata sa imi recuperez banii, dar...La chestii din astea te lasi pagubas decat sa stai prin tribunale.
Concluzia este ca m-as mira sa se fi scimbat iar legea, tinand cont ca se aplica cu atat de mare intarziere. Intra pe sit-ul lor si la contact cere lamuriri. Ti se va raspunde. Eu asa am luat legatura cu ei. Sau suna la sediu si te va lamuri cineva. Ai nr de tel tot acolo.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Eseea spune:
Pentru fetele interesate: s-au schimbat din nou listele de medicamente compensate, din 29 dec. Farmaciile nu mai elibereaza medicamente date conform vechilor liste. Eu am fost la medicul de fam pe 3 ian, care mi-a dat reteta conform vechilor liste ( nu stia ca au aparut altele) si nici o farmacie nu mi-a eliberat reteta. Din ce vad eu, pe site-ul CNAS, sunt 2 liste pt gravide: una pt gravide in general si una pt cele fara venituri ( eu asa am inteles..). Eu nu mai vad anumite medicamente care ma interesau ( dar mai caut
) : nospa pastile ( sunt doar pe lista celor fara venituri), gynipral ( deloc pe lista)...offfffff
http://www.casan.ro/default.asp?id=154
24w
my baby
ManuC1010 spune:
am luat ieri reteta compensata pentru Elevit si no spa.
Pentru Elevit am platit jumatate si pentru no spa aproximativ cate 14000 pentru o cutie din 88000 pretul.
Din cate retin nu este nici o diferenta fata de luna trecuta.
Am fost la o farmacie Sensiblu
bafta 
22+
gio spune:
Eu am luat astazi Elevit si Ferro-Gradumed si am platit o diferenta de 14,9 lei, ca si pana acum. Mi-au verificat reteta mai mult decat de obicei, au introdus o gramada de date in calculator dar a fost ok. Nu am sal min pe economie si habar n-am de pe ce liste sut medicamentele, ideea e ca le-am luat cu gratuitate (asta la pretul de referinta ca elevit-ul e mai scump).
36 +