Urgent!! MAMA ARE FEBRA: poate alapta???
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
cristina_ela spune:
am fost in aceiasi situatie si la temperatura mai mare de 38 medicul mi-a interzis sa il alaptez mi-a spus ca laptele se strica eu nu am alaptat dar mia fost tare greu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Sheannamp spune:
Iarasi ploua cu aberatii!
Si tragic e ca se pare ca vin din partea medicilor!
Tampenia nr. 1: laptele care fierbe daca mama are peste 39 temperatura! In nici intr-un caz!
Tampenia nr. 2: laptele care se strica in timpul gripei! Asta chiar ca le depaseste pe toate! Nu numai ca nu se strica dar protejeaza bebelesul de raceala mamei! E cel mai eficient vaccin cunoscut! Si e natural 100%!
Tampenia nr. 3: Algocalminul! E unul dintre antitermicele pe care nu ai voie sa le iei cand alaptezi, poti lua Nurofen, Paracetamol!
Tampenia nr. 4: antibiotice la viroza! Daca insa medicul recomanda (dar sper ca e nu e vorba de cel care spune ca laptele se strica in gripa ca atunci mai bine te duci la altul) exista multe antibiotice care se pot lua fara nici un risc, majoritatea dintre cele care se recomanda in mod uzual!
Asa ca sfat de MAMICA TRECUTA PRIN GRIPA SI MEDIC INFORMAT: alapteaza in continuare, bea multe ceaiuri si sucuri naturale, ia paracetamol (1 la 6 ore) si oscilococcinum (cum scrie in prospect), odihneste-te cat poti de mult si, daca suporti, nu e obligatoriu, deja daca e sa ii fi dat fetitzei viroza ai facut-o deja in perioada de incubatie, pune-ti masca!
Sanatate!
Iar eu as verifica tampeniile inainte sa le postez si sa le afle si altii!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Anya20 spune:
Poti alapta linistita.
Subscriu la parerea lui Sheannamp care este pertinenta. Si as mai veni cu o completare: laptele nu se "strica" in sani pentru ca acolo mediul este steril. Doamne fereste de vreo mastita cu puroi, ca atunci e contraindicata alaptarea. in rest...e bine ca bb sa fie pus la san si astfel se evita umflarea sanilor cu lapte, aparitia nodulilor si a febrei din cauza sanilor inflamati. Uneori cred ca cine recomanda asa ceva, ori nu a alaptat ori nu se gandeste macar un pic ce inseamna sa sari un alaptat, nu zic mai multe, atat pentru mama cat si pentru copil. Pai 1-2 zile de biberon mai ales la varste mici inseamna intarcare curata.
Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Tampenia nr. 1: laptele care fierbe daca mama are peste 39 temperatura! In nici intr-un caz!
Tampenia nr. 2: laptele care se strica in timpul gripei! Asta chiar ca le depaseste pe toate! Nu numai ca nu se strica dar protejeaza bebelesul de raceala mamei! E cel mai eficient vaccin cunoscut! Si e natural 100%!
Tampenia nr. 3: Algocalminul! E unul dintre antitermicele pe care nu ai voie sa le iei cand alaptezi, poti lua Nurofen, Paracetamol!
Tampenia nr. 4: antibiotice la viroza! Daca insa medicul recomanda (dar sper ca e nu e vorba de cel care spune ca laptele se strica in gripa ca atunci mai bine te duci la altul) exista multe antibiotice care se pot lua fara nici un risc, majoritatea dintre cele care se recomanda in mod uzual!
Asa ca sfat de MAMICA TRECUTA PRIN GRIPA SI MEDIC INFORMAT: alapteaza in continuare, bea multe ceaiuri si sucuri naturale, ia paracetamol (1 la 6 ore) si oscilococcinum (cum scrie in prospect), odihneste-te cat poti de mult si, daca suporti, nu e obligatoriu, deja daca e sa ii fi dat fetitzei viroza ai facut-o deja in perioada de incubatie, pune-ti masca!
Sanatate!
subscriu, vroiam sa vin cu articole de pe diverse site-uri competente despre alaptare, dar m-ai scutit de munca
![](pupic.gif)
regretabil e ca multi medici dau sfaturi total aiurea
![](bang.gif)
Ana, multa sanatate prietenei.
chiar daca mama ar avea nevoie de antib(nu la raceala for God sake), sunt antib alaptat friendly pe baza de amoxicilina.am luat si eu cand a fost fata mica la cateva zile pt ca am avut o infectie.am avut puroi si la sani si am alaptat fata in continuare, nu are ce sa ii faca rau.mi-a trecut cu antibiotice si inca alaptez.
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
![](foto.gif)
diadaniela spune:
eu am alaptat-o ( cand avea 2 saptamani) cu febra aproape de 40 si nu s-a intamplat nimic.
si nici laptele n-a clocotit.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
www.tickercentral.com/view/7a9b/1.png" target="_blank">Christmas
![](fulg.gif)
![](fulg.gif)
![](craciun2.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Astea cu laptele stricat sau care fierbe chiar sunt prea de tot.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
pisi_ella spune:
In maternitate ni se recomanda si ni se dadea Algocalmin (oral sau injectabil), Novocalmin sau Piafen (2-3 pe zi), pentru durerile post-operator. Si alaptam. Si vorba aia...era la Giulesti, nu oriunde (sau s-or fi tampit medicii de-acolo?!). De-aia mi-am permis sa spun ca se poate lua Algocalmin
Si nu cred ca a zis nimeni ca laptele FIERBE. Ca sa fiarba tre' sa aiba 100 de grade, nu? Doar ca este MAI fierbinte. Laptele nu are temperatura corpului? Eu asa stiu. Am citit undeva chestia cu febra, nu stiu daca-i adevarat sau nu, eu n-am alaptat decat cu cel mult 38,5
Dar sincera sa fiu...eram cam speriata!
Asta cu stricatul laptelui e o tampenie, intr-adevar!
Si oricum nu e cazul sa fii atat de drastica, sa ne pui la zid! Noi am spus ce stim, ce am citit, ne ne-au zis dr, sau ce am auzit! Fata in cauza nu e obligata sa se ia dupa noi! Sa intrebe dr. copilului, asta e cel mai sigur! Noi ne-am spus doar parerea...sau ma rog..."tampenia", iar ei ii ramane sa procedeze cum crede de cuviinta.
quote:
Sanatate!
![](cat.gif)
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Pepsi spune:
cind l-am nascut pe al meu, am facut febra 40, a tinut 2 zile, si tot l-am alaptat si eram pe antibiotice. pe urma am alaptat 1 an jumate si e clar ca am mai racit si eu, dar tot am putut alapta, si bebe nu lua, din contra cind a mers la gradi eu luam de la el. in schimb pe timpul alaptarii in afara de paracetamol nu-mi dadea nimic medicul, nici echinaceea nu ma lasa sa iau, si nici picaturi de nas, doar apa cu sare.deci, da poate alapta, e bine de folosit masca.
Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
quote:
Sanatate!
intentia e pozitiva,ce spui e corect,modul in care povestesti e agresiv si ar trebui schimbat.multumesc pentru intelegere.
Sheannamp spune:
Imi cer scuze de tonul agresiv folosit!
Dar cred ca scozul scuza putin mijloacele! Adica, daca macar una din zecile de mamici care au probleme cu si din cauza alaptatului a inteles ca exista in realitate foarte putine motive care contraindica acest lucru si face toate eforturile sa continue, in ciuda obstacolelor, atunci o sa combat si de aici inainte aceste idei gresite sau invechite! Poate nu chiar cu atat aplomb!