Contract intre proiectant si arhitect!Stie cineva

Contract intre proiectant si arhitect!Stie cineva | Autor: principessa

Link direct la acest mesaj

Scriu aici in speranta ca poate s-a mai intalnit cineva cu o situatie din asta si poate ma ajuta si pe mine.
Am primit comanda pt un proiect pentru o casa, eu fiind membru intr-o asociatie familiala care are ca obiect de activitate proiectarea, consultanta(nu stiu acum sa va spun CAEN si nici nu cred ca importa). Asa, si proiectul rspectiv eu am voie sa il semnez, pana la mnomentul la care intra in scena cerinta ca trebuie sa fie semnat si parafat si de un arhitect. Acum, eu am gasit un arhitect care sa faca acest lucru, dar lui cica i se cere un contract incheiat intre mine si el pe care sa il depuna la consiliul judetean cum ca el a semnat si ca contractul respectiv ii da dreptul sa semenze. El cred ca e si autorizat, dar deocamdata mi-a dat datele lui de pe carte de identitate si alte date, de firma sau altceva nu mi-a dat. Intrebarea mea ar fi in legatura cu cotnractul ast ape care trebuie sa il inchei, ca nu stiu cum trebuie sa fie, daca e un contract de presari servicii(cazul in care si el e autorizat si imi face factura si toate alea) sau daca e contract civil(cazul in care el nu e autorizat). Si nici nu stiu ce trebuie sa contina.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Consiliul judetean nu are nici o treaba cu semnatura arhitectului.
Dreptul de semnatura este dat de Ordinul Arhitectilor din Romania, care atrage automat inscrierea in Tabloul National al Arhitectilor. Daca nu e acolo, nu exista in profesiune, adica nu poate semna proiectele.
Cum il angajezi tu mai departe este problema ta, daca are firma faci contract intre asociatia ta si firma lui, daca lucreaza individual ii faci contract pur si simplu lui, pe autorizatia lui.

Uite si un un link, te lamuresti exact, si-l cauti si pe Tablou.
http://oar.org.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Oau! Multumesc Lona pt promptitudine! Ok, am inteles cum sta treaba cu contractele. Ceea ce imi da mie de furca este ca nu stiu cum ar arata un contract, de genul celor care zici tu. cand ziceai ca fac contract intre asociatia mea si firma lui, la ce fel de contract te refereai? Iar daca lucreaza individual(ceea ce inseamna ca are doar autorizatie, oare?) iarasi nu stiu cum ar trebui sa fac contractul? Si nici el(asta e problema :-) ). Poate daca esti in domeniu ma poti ajuta cu mai multe date despre asta. Inca o data, multumesc mult!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Este un contract de executie (proiectare) a lucrarii X..., tu esti beneficiar, el este executant. Acest "el" este ori firma, ori persoana fizica autorizata.
Insa am mari indoieli referitoare la acest arhitect daca nu stie cum arata contractul. Asta inseamna ca esti primul lui client?

Da-mi, te rog, o adresa de mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principessa spune:

Nevoie de proiectant am doar ca sa imi vizeze ce am facut eu, ca eu am facut plansele si tot proiectul. Dar asa se cere: semnatura si stampila arhitect. Si pt asta cica e nevoie(pt semnatura si stampila) de un contract intre mine si arhitect. Nu stiam nici cum ii zice la contract. Am tot citit si m-am gandit ca as putea face un contract de consultanta, in care sa precizez obtinerea de avize si autorizatii, ca de fapt eu umblu dupa astea, dar ca sa le obtin am nevoie si de semnatura lui.

Mergi la inceput