taxa timbru vanzare apart. in 2007?
Stie cineva daca s-a renuntat la taxa de timbru la vanzarea unui apartament incepand cu 1 ianuarie 2007? Ca umbla tot felul de zvonuri pe net...
In cazul in care vanzarea se face in 2007, intre parinte si fiu, declarandu-se o valoare mica a apartamentului (oricum nu plateste nimeni nimanui nimic...), impozitul se aplica la aceasta valoare (mica) sau la acel minim din grilele notariale?
multumesc frumos!
Raspunsuri
claudia0676 spune:
http://www.hotnews.ro/articol_61423-HotNews.ro-va-prezinta-cateva-dintre-cele-mai-importante-aspecte-din-noul-Cod-Fiscal.htm
Impozitul se aplica la valoarea trecuta in contract, care nu poate fi mai mica decat cea minima cuprinsa in grilele notariale.
Daca se elimina taxa de timbru, ar fi mai avantajoasa donatia (d.p.d.v al taxelor la incheierea actului)...
madade spune:
Adica mama nu poate vinde fiului un apartament trecand in contractul de vanzare/cumparare 20.000 euro (echivalent) si sa plateasca onorariul notarului datorat la 40.000 (sa zicem ca atat e minimul din grila pentru acel apartament)?
Asa presupun ca macar impozitul l-am plati la 20000 ...
Da, Claudia, am vazut si eu pe net - dar am intrebat 2 notari si mi-au zis ca nu se renunta la taxa de timbru in cazul transferului de proprietate ci doar pentru alte acte (in cazul procurii de exemplu).
Nu mai stiu ce sa cred... Si "arde"...
claudia0676 spune:
Pai in primul post vorbeai de impozit, acum de onorariul notarului... cert este ca nu poti plati niste taxe (oricare ar fi ele: impozit, taxa de timbru, onorariu notar), decat in functie de valoarea care este trecuta in contract, iar aceasta valoare nu poate fi mai mica decat minimul din grile...grilele s-au intocmit in primul rand pentru stabilirea taxelor de timbru, a impozitelor, si nu numai pentru stabilirea onorariului de notar...
Bafta!
madade spune:
"valoarea care este trecuta in contract, iar aceasta valoare nu poate fi mai mica decat minimul din grile..."
Asta era prima nelamurire; eu credeam ca se poate trece in contract si o valoare mai mica, chiar daca onorariul si taxa de timbru(existenta inca) se aplica la minimul din lista notariala... Si asta m-ar fi ajutat in 2007, cand (sper) se renunta la taxa de timbru, sa platesc impozitul la valoarea din contract.
of, nu stiu daca m-am facut inteleasa...
oricum, multumesc