Audiograma la bb

Audiograma la bb | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Am postat subiectul si la parintii intreaba, dar nu am primit nici un raspuns. Poate aici se indura cineva sa ma lumineze.
Vom face un test de audiometrie la institutul de fonoaudiologie din Bucuresti. Ni s-a spus sa nu hranim copilul in preziua testului dupa 8 seara, sa nu-i dam nici macar apa. Am inteles ca va fi anesteziat.
Mai mult nu stiu.
Daca stie cineva cam in ce consta acel test, v-as ruga mult de tot sa ma luminati si pe mine.
A doua intrebare se refera la cat se plateste pt un astfel de test (cat sa-i dau doctorului, anestezistului, asistentei etc).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Va rog mult, nu stie nimeni nimic?
Sunt fff speriata de anestezie, azi a stranutat bb de cateva ori, imi vine sa nu-l mai duc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

eu abia acum vad subiectul tau. nu stiu de ce trebuie anesteziat pt audiagrama. fetele mele au facut de 2 ori pt ca au fost premature. prima data aveau cam 3-4 luni. le-a lipit niste senzori pe frunte si in spatele urechii si le-a bagat cite o chestie mica in ureche. a durat juma de ora. ele in timpul asta dormeau.

a doua oara aveau in jur de un an. le-a bagat intr-o camera izolata fonic, la mine in brate si au inceput sa se auda tot felul de sunete din diferite colturi ale camerei. asistenta observa reactiile copilului la sunete, daca le aude si daca intorcea capul in directia din care venea sunetul. si asta a durat tot cam juma de ora.

mai multe nu stiu sa iti spun. poate testele pe care le faceti voi sint mai complicate.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc mult Lorelay.
M-am exprimat gresit cu anestezia , bb va fi si el adormit,nu stiu exact cum.
Partea proasta e ca de aseara ii curge nasul si stranuta, una dintre conditii pt a i se face testul asta era sa nu fie cumva racit. Chiar nu stiu ce sa mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

In Timisoara unde am nascut se face audiometrie la toti nou-nascutii la externare. Cum a fost, a venit o tanti cu un aparat mic cat un toc de ochelari si cu o sonda micuta pe care a introdus-o in ureche. Copilasul musai trebuie sa doarma, daca nu dormea venea mai tarziu. Totul tine cateva secunde la o ureche, apoi la cealalta. Nu-i mare lucru, vei vedea.

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

sunt o mamica ingrijorata!!!! baietelul meu nu a trecut testul de audiometrie!!!!!!!!!!!! eu sunt din pitesti, iar la noi in oras nu exista asemenea aparate de audiometrie, dar am nascut la bucuresti la polizu si inainte de externare toti bebelusii erau testati la urechiute cu acelasi aparat micut cu sonda de care vorbeste DianaR. micutul meu rares nu dormea atunci cand i-a facut testul respectiv, adevarul este ca nici nu ni s-a precizat ca trebuie sa fie adormiti copilasii, si nu a trecut testul la nici una din urechiute atunci. dupa 2 luni am fost cu el la o noua testare. l-a repetat de cateva ori cand era treaz, apoi cand dormea. nici atunci nu l-a trecut. ni s-a explicat ca unii copii au canalele mai adanci si sonda nu ajunge bine inauntru, sau pot avea canalele mai infundate cu ceara. tot dr ne-a explicat ca aparatul respectiv trebuie sa inregistreze mai multe unde consecutive care sa depaseasca un anumit nivel notat pe aparat, iar rares al nostru a trecut cate o singura unda la fiecare ureche. ni s-a spus sa revenim dupa 3 saptamani pt o noua testare, dar nu ne-am mai dus pt ca noi ne-am convins singuri ca rares aude pt ca reactioneaza la zgomote si sunete, si se sperie/tresare f tare in somn cand scartaie usa mai tare sau mai cade cate un obiect pe parchet. probabil ca ne vom duce totusi la o noua testare cand vom mai ajunge prin bucuresti doar ca sa ne iasa din cap si testul asta. oricum noi nu mai eram foarte ingrijorati pt ca i-am urmarit reactiile atat noi, cat si rudele si prietenii nostri. sa ne fi inselat noi toti cumva? sa fi vazut, de fapt, ceea ce vroiam sa vedem???? voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

A explicat foarte fumos LORELAI cume se face audiograma. Eu vad acuma subiectul ca as fi raspuns mai repede/

Da, se cere sa nu fie racit copilul pentru ca poate avea nasul infundat si din cauza asta si auzul este alterat sipoate da erori.
Ar trebui sa anunti medicul ca sa nu fi pusa pe drumuri degeaba.

Se face sub o anestezie slaba sau cand doarme pentru ca fiind foarte mic copilul nu colaboreaza.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput