pre multe ecografii strica?

sunt o graviduta in 10 saptamani si medicul ma cheama lunar la ecograf. Ce parere aveti, dauneaza? o singura data m-a consultat.
Atat de multe eco, imi vor afecta bebele?
Raspunsuri
aalina2003 spune:
Se pare ca nu exista nici o problema legata de bebe si numarul ecografiilor, se fac atatea cate sunt necesare, dar daca sarcina este, cel putin deocamdata, fara risc, ecografiile lunare nu sunt necesare. necesare sunt 4-5 ecografii, nu mai stiu exact, una la inceput, pentru determinarea varstei sarcii, apoi saptamanile 11-14 9importanta pentru ca acum si doar acum se pot vedea defecte precum spina bifida),sapt 20-22 (eco morfologica), sapt 28-30 si inca una inainte de anstere, spre sfarsit.Primele doua sunt precise, apoi nu mai stiu daca am retinut exact pentru ca eu am facut multe spre sfarsit. Oricum nu te teme, nu e nici o problema, faci cate e nevoie!
asiza spune:
quote:
Initial creeata de mikaellasunt o graviduta in 10 saptamani si medicul ma cheama lunar la ecograf. Ce parere aveti, dauneaza? o singura data m-a consultat.
Atat de multe eco, imi vor afecta bebele?
Nici vorba!!! Du-te lunar si fii linistita! Ba chiar in ultima luna te-ar putea vedea si mai des!
Oana
37+ cu
Denis CristianDisney bb
gripo spune:
Eu, pentru ca mai avusesem o sarcina oprita in evolutie, am facut ca nebuna din 2 in 2 saptamani, primele 6 luni de sarcina, iar bebe e sanatos tun, asa ca....
danutz spune:
La niste cursuri prenatale s-a discutat despre asta. In linii mari, parerile difera mai mult de la tara la tara. In tari precum Anglia, ma rog UK, daca sarcina e fara probleme, se fac max 3-4. Am o amica care a facut 2 copii acolo si a facut la primul 3 eco iar la al doilea 4. In Sua, se fac cam la fel 4 max 5 in toata sarcina, daca nu exista riscuri. In Grecia exista conceptia potrivit careia se evita ecografiile in stadiul de embrion care cica pot afecta fatul mai tarziu. La noi, nici o restrictie...nici nu am auzit pe cineva sa zica ca a nascut un bebelus cu probleme din cauza ca a facut ecografii multe.
Cred ca depinde de fiecare gravida in parte. Daca nu sunt probleme nu ai de ce sa faci eco tot timpul.Dar daca ai sarcina cu risc poti sa faci si 2 pe luna...
Danutz,
40s +3 zile
asiza spune:
Danutz, in tarile despre care vorbeai se fac doar 3/4 pentru ca doar atatea sunt gratuite/incluse in asigurarea medicala si nicidecum din alte motive...Iar daca se considera intr-adevar ca sarcina e fara probleme, sunt suficiente 3/4 eco...Si acolo, daca mergi la privat, iti face cate eco vrei. Te-am pupacit!!!
Oana
37+ cu
Denis Cristian
Disney bb
aiska spune:
In Finlanda se fac doar 1-2 ecografii daca totul este cum trebuie, probabil mai putin ca oriunde.Daca exista abnormalitati se fac mai multe in functie de gravitatea si prognosticul problemei.
Nu din cauza faptului ca ar fi periculos nu se fac mai mult de 1-2, dar asigurarile ni le platesc intergral doar pe cele strict necesare.
Sabina
32+
mamica lui Aleksi Joel 
msemcu spune:
Si eu stiam ca poti face oricate ecografii vrei, ca ele nu dauneaza cu nimic bebelusului.
Eu sunt insarcinata cu tripleti si am facut pana acum (12 saptamani) 5 ecografii! De acum probabil voi face una la fiecare 3 saptamani, sau daca apare vreo problema. Iar in ultimul trimestru cred ca de 2 ori pe luna, sau chiar mai des.
Mari 11+

cristia spune:
Si eu stiu ca echo nu dauneaza bebelui; cel mult le poate auzi dupa luna a sasea cred.Eu am facut echo in fiece luna si la primul bb si la cel pe care-l port acum.Erau parte a consultului lunar si nu durau mult (nu juma de ora cat dureaza de exemplu o echo morfologica).Eu zic sa nu te nelinistesti si sa faci echo de atatea ori de cate iti zice doctorul.Majoritatea medicilor in cabinete private din Buc cel putin, fac echo ca parte a controlului lunar al gravidutzelor.Sarcina usoara si bebe sanatos iti doresc!
Cristiana cu Andrei (29Sep04) si 31+
madaluta spune:
Am auzit k Tom Cruis si-a cumparat un echograf acasa pt a-si vedea bebelusul de cate ori ii era dor...deci cred k dc era asa periculos , ar fi aflet si el...
Madalina
39+,
poze,
magghyc spune:
Mikaella,
Evident ca sunt periculoase, costa casele de asigurari o gramada de bani ![]()
![]()
Eu lui fiumiu i-am facut in medie o ecografie la 3 saptamani.
NU are nimik din cauza asta, ba chiar pot zice ca anumite pozitii si gesturi i le-am cunoscut inainte de nastere...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic