Copiluti de mai-iunie 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 3
nelia spune:
Margott, si noi punem pasta pentru bebelusi (am zis daca tot o maninca sa fie cit mai inofensiva) si o maninca, ii place chiar.
Onixone, eu nu sint deloc in masura sa-ti spun ce sa faci, doar ca ma pufneste risul (scuze, din simpatie) ca-mi spui ca se scoala o data pe noapte. Tudura (ca si Agata la virsta ei) se trezeste de la 4 in sus, cind sint doar 4 zis sar'mina. Eu pun pe seama alaptatului la sin, ca i se face dor de titza si de caldura lui mami. Eu m-am mutat in camera cu tati, dar a gasit fetita solutia: nu mai asteapta sa ma duc eu la ea, pleaca ea singura, pe intuneric, vine linga noi, ma cauta si cind ma gaseste, ma bate pe burta si trage de tricou: mamaaaai, mamaaai, da, titza! Intr-o noapte, am lasat-o sa vad ce face daca nu-i raspund: a ridicat singura tricoul, a gasit titza, a supt si a adormit cu capul pe burta mea, am invelit-o si asa am dormit pina dimineata. Daca e cu biberon, atunci nu i-l mai da si gata. Dar tot trebuie sa gasesti ceva sa-l calmezi, ca nu cred ca poti sa-l lasi sa plinga in miezul noptii. Dar sa fie ceva mai putin atractiv decit biberonul cu lapte: o cana cu apa (din aia cu cioc), un maimutoi sau stai linga patut si il minghii pe frunte, spunindu-i povesti sau cintindu-i. Eu nu cred ca se trezesc fara nici un motiv, mai ales ca se culca de la 8, se trezeste pentru ca are o nevoie, chiar daca aceasta nevoie e un moft.
Bine ai venit aici, la noi! Sper sa te simti bine si asteptam mai multe despre voi, poate si poze...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
sim76 spune:
ziceam ca o sa ama straduiesc sa dau un semn de viata din cand in cand, astazi chiar am ceva de spus, am aflat ca thea o sa aiba o surioara, asa ca, are mama doua fete cucuiete...surpriiza de data asta a fost de partea mea, ca pt un motiv sau altul eram convinsa ca e baietel, si stiind ca astazi de mos niculae mergem la eco , ma gandisem si la nume, "nicholas" , dar soarta are alte socoteli se pare, asa ca ne bucuram sa impartasim vestea la toata lumea.
rezultatul la amnio inca nu a venit, ceea ce e de bine, ca daca raspunsul era nasol, m-ar fii anuntat pana acum, asa ca usor, usor , incep sa ma relaxez ....
in rest, agitatia de zi cu zi, thea ma mentine in forma, ziua e mult prea scurta pt ea, vrea sa faca 1 milion de chestii, si de abia tin pasul cu ea....
treburile casei nu mai vorbesc, imi ocupa si alea destul timp, de data asta, cu sarcina asta, nu stiu daca la celelalte fete s-a intamplat la fel, dar nu am avut grija aproape deloc de mine sau de bebe, incomparabil cu prima sarcina, unde imi masuram fiecare firimitura si citeam orice articol, si ma menajam, acum , sunt cu thea in brate intr-o mana, cu cealalta am plasele de cumparaturi, thea mai da si din picioare si ma mai loveste, deci clar, bietul bebe, nici nu s-a nascut si e deja pe locul 2...
problema noastra, mai mult a mea, ca sotul e convins ca nu o sa facem diferente, este, ca, nu imi imaginez ca as putea sa iubesc si pe alt pitic la fel de mult ca thea,...dar voi fetele care aveti deja 2 copii, sunt sigura ca ma contraziceti ....se gaseste loc in inima noastra pt 2 chiar si pt mai multi copii, nu ?
eeee....ziceam ca dau un semn de viata, nu scriu povesti ...
oricum , pupam la greu pe toti micutii si micutele din gasca de aici si pe bebeii din burtici si la multi la nicusori si nicolete daca avem ....
apropos de mos nicolae, thea a reactionat ft natural azi dimineata, i-am spus ca a venit "mosu" si ca a adus cadouri, s-a dus direct la cizmele ei, ca erau si ale noastre insirate acolo si si-a luat cadoul, a inceput sa rada si mi l-a intins sa i-l despachetez....adica nici pic de surpriza sau retinere ....parca facea treaba asta in fiecare dimineata ....se pare ca cu binele se obisnuieste omu' ft repete...
ok fetele ...va pup...si am pus si neshte poze...ca nu cred ca v-o mai amintiti pe thea....e la poze noi ....
gabitzam spune:
Onixone, ma bucur ca ai reusit sa vii in grup.
Zici ca ai incercat si cu apa? Ma gandisem cand am citit ca poate i-o fi sete de fapt. Andrei al meu se scoala si el macar o data, de doua ori pe noapte, si cere "apppa,appaaa". Bea apa si adoarme aproape instant la loc. Am o canitza cu cioc moale, de la Avent, cu care bea numai noaptea, ziua nu vrea sa bea din ea. Andrei n-a baut niciodata biberon.
Daca se culca la ora 20:00, dupa aproape 8 ore de somn chiar i-o fi foame micutului, nu se scoala el chiar degeaba.
Fran, am vazut printre cadourile de Mos ale Patriciei si cartea cu animalele de la ferma, cea cu ferestre. Lui Andrei i-am luat-o de la Babyexpo, ii place foarte mult, incepe sa recunoasca animalutele din ea si cateodata cand isi aduce aminte incearca sa le imite.
Simona, ce domnisorica frumusica ai tu acolo. De-abia te-ai obisnuit cum sa cresti fata, o sa-ti fie mai usor cu surioara lui Theo ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Simona felicitari pentru fetitza, asha o sa ai pereche pentru frumoasa blonda din poze. 
Nelia a fost darnic moshul cu voi, ia sa-mi dai si mie adresa pentru Craciun ![]()
Laura cum ii merge Deliei cu tratamentul, mai bine ? 
Gusta sper sa te simti mai binishor si sa dai in curind de veste. 

monu spune:
onixone bine ati venit. cat despre bb cred ca pt moment nu ai ce sa ii faci. poate cu timpul va renunta singur la bibe de noapte. stiu pe cineva cu fetita de 2 ani care aveau acelasi program nocturn. cu timpul s-a reglementat problema.
crissu daca nu e dilit si ultimul neuron in viata, eu stiu ca a anuntat ca e gravi inca din perioada cand ne intrebam cine e misterioara gravidutza.
Sim si eu am aceeasi dilema. daca voi iubi bb2 la fel ca si pe alexia? si eu am neglijat sarcina asta, saracu bb rezista cuminte, pe motiv de alexia zbuciumata.
eu mai am o problema. cum sa culc copiii avand in vedere ca sunt doar 2 dormitoare - al nostru si al copiilor.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
babygirl spune:
Am primit rezultatele. E ok. N-are nici pe naiba. Atunci de ce a facut mult kk timp de 2 zile? I-au facut si coprocultura, si coli (nu stiu ce-i asta, dar sigur stiti voi), iar copilul n-are nimic. In fine, m-am mai linistit si eu.
Monule, m-ai socat. Cum sa primesti radiografia altui copil? Jeesus! Bine ca nu avea Alexia probleme mari, iar radiografia cu pricina va prezenta un copil perfect sanatos.
onixone spune:
fetelor va multumesc pentru urari.Credeam ca o sa ma simt ca o intrusa, dar vad ca nu e asa.
Danelutza...Alex nus tie ce este sa doarma cu noi in pat ba chiar am incercat de curiozitate sa vad daca ii place.Nu stie...se catzara pe noi, se da jos...nu e mai calm daca sta cu noi.La el in pat e sfant
Gabitzam: am incercat sa renuntz la biberon cu o cana mare de la Tommy Tippee(parca asa ii zice) cu cioc moale dar copilul ma vede cand agit laptele si intr-o seara, stand culcat pe spate si agitandcanutza si-a spart buza.El asa face bea putin , agita, iar bea...nu stiu de ce!!!mai incerc...
Nelia:Eu am o prietena care are un copil de aceeasi varsta cu Alex si cand mi-a zis ca , copilul ei doarme toata noaptea am panicat.Aici nu am prieteni cu copii si nu cu cine discuta.Sunt singura la parinti, si nici nu am crescut cu copii mici pe langa mine ca sa mai vad ce se intampla cu altii.Rad acum ca, pe Alex l-am nascut cu o zi inainte de ziua mea si sotul mi-a spus ca asta e cadoul de ziua mea.Replica mea a fost bineinteles:La anul cumpara-mi parfum!
Va multumesc tuturor, astept sa ii sparga ultimul canin si sa vad cum se comporta noptea.
Mai am multe intrebari dar toate la randul lor.Cred ca deja sunt discutate.
Tdi spune:
Ciao...aparem si noi acu' la spartul targului...va rog observati ora
...Alyssa a picat lata in timp ce deschidea un cadou intarziat de la Mos Nicolae si dupa o ora s-a trezit vesela si freshhhh,
cam asa ne trateaza cand vrem s-o punem din nou la culcare.
maine dimineata trebuia s-o ducem la vaccin...nu i l-as face mai ales ca urmeaza un week-end prelungit aici si in caz de probleme am ajunge iar la kilerii aia de la spitalul de pediatrie asa ca iar m-am razgandit, o duc saptamana viitoare!
aseara a venit mosul, am facut bradul toti 3 dupa care mie mi-a revenit "misiunea" de a strecura cadourile in papuci (ma rog, unele pe langa
), am facut si poze si film, sper sa apuc sa le pun zilele astea. Aly a primit tablita promisa, bonus o caciula de lana cu Winnie Pooh si o valigioara de cuburi de care s-a lipit la magazin...(initial se lipise de un pelush mare si scump, "doar" 130 euro
, din pacate nu i l-am putut lua, poate de Craciun)...in seara asta a mai primit de la frate-su vitreg o papusa care canta si umbla singura, i-e cam frica de ea si o trage de par de cate ori prinde curaj!
... anyway, a inteles ca se intampla ceva bun in perioada asta a anului si-i place sa primeasca multe cadouri!
Onixone - bine ai venit printre noi! sper sa te simti deja ca acasa!
. probabil (printre altii) la mine s-au referit fetele cand iti ziceau de copii "zbuciumatzi"
...Alyssa mea e campioana la treziri nocturne, minim de 4-5 ori/noapte (media e de 10
) ma trage jos din pat incepand cu ora 4 (bea apa si se culca inapoi, uneori trebuie s-o readormim in brate, laptele il cere pe la 6-7).
hai ca urla iar tac-su e varza saracul, ma duc s-o obosesc putin poate se culca!
![]()
noapte buna!
Loreen
Gusta
??????
Album Alyssa
NewMami spune:
[size=3]Sanatate, fericire si bucurii tutror sarbatoritilor de azi[/size=3]. Dupa cate mi-am dat seama copilasii au fost cumintei, Mosul a venit si le-a lasat cadouri in cizmulite.
Patrick a fost si el cumintel saracutul dar Mosul n-a avut timp si rabdare anul acesta. E tare greu dimineata de cand a dat iarna peste noi – nu stiu ce sa fac mai intai – sa-l hranesc, sa curat masina de zapada, sa nu mai spun de imbracat caci pe cand il gat pe el sunt transpirata toata. Asa ca anul acesta am zis ca si asa nu intelege el prea multe si am sarim peste. Ba sa nu mint i-am luat ieri o caciulita si un fular dar in loc sa ajunga in cizmulite au sarit direct in masina de spalat. Mi-am facut si mie cadou un set de iarna (fular, caciulita, manusi) ca nu aveam si iesim destul de des pe afara cu piciul mic.
Elisor, nu e sciatica, sunt rinichii – boala mai veche, iar acum cred ca am racit si poate sa fie si ceva nisip, oare luat din Mexic ???? si isi face acum de cap.
Cu otitele multiple a lui Patrick sunt foarte ingrijorata. O sa merg si la un homeopat sa vad , nu e normal ce se intampla si sunt si eu convinsa ca e din cauza mucilor acumulati in raceli multiple. Oscillocon…sunt ceva vitamine? Ca pe aici n-am auzit de el. La noi in lunile cu “r” iti dau vitamina D si cam atat. Se poate cumpara din Ro din farmacii?
Deegeaba ma pot duce ori in State ori in Canada ca ptr. mine niciodata n-am timp.
Ce frumos ai aranjat coltul lui Mosu si ce fericiti sunt cei micuti. Ce bine de Bia ca-l are pe Andreas, cred ca bucuria a fost dubla numai ptr. faptul ca l-a vazut pe Andreas fericit. E mortala la faza cu sosetutele. Iar cea in care dorm amandoi e un vis – doi ingerei. Mai ca ma faci sa-I mai fac lui Patrick o surioara sau un fratior. Mi-au dat lacrimile.
Ce frumos trebuie sa fie – Hrusca – colinde – gata mi-e dor de casa de nu mai pot. Macar de Craciun ne adun numai familii de romani si va fi frumos si cat se poate de traditional romanesc.
Si ce-I daca-I radicala frizura, important e ca iti sta foarte bine
.
Fran, markers vin in acelasi pachet cu notebook-ul (30 pagini). Noi am consumat cam jumatate de pagini iar marker-ele sunt inca Ok cu exceptia unuia la care Patrick i-a muscat varful. Dupa ce-a mancat varful mi-am dat seama de ce spun astia ca sunt ptr. copii de la 3 ani in sus.
Un pachet costa in jur de $10.
Uauu n-am mai vazut-o pe Patricia de mult timp – ce-a crescutttttttttttt si e scumpa foc. Era ea inaltuta de mica dar acum e marisoara bine si tot corpolenta a ramas. Pana la urma a reusit sa curete de pe geam munca ta de ore intregi?
Florentina, arati superb, esti asa de frumoasa. Doamne nici nu se vede ca mai ai asa de putin. Unele femei ar trebui sa fie gravide mai mult de 9 luni ca le sta asa de bine. Tu esti una dintre ele. Poti poza linistita in orice revista. Iar Maya iti seamana leit.
Cornelia, pupam baiat vorbaret sa-I treaca bubu cat mai repede. Pe langa ca e vorbaret Stefanu e si istet foc. Mi-a placut faza cu tzapul ispasitor.
Monu, nasoala faza, pai voi nu v-ati uitat la nume???? Era scris chiar asa de mic?
Margott, noi am trecut la periuta normala si pasta speciala ptr. bebei de mult timp. Cam de cand a inceput sa aiba dintisori si ma musca de degetel. Eu ii pun pasta pe periuta si incep sa frec de zor pana nu se prinde, caci altfel asa cum spui tu o inghite imediat. De scuipat afara nu stie sa scuipe inca dar cum frec dintii ii curge mare parte afara asa ca il sterg. Mai si inghite dar nu cred ca-I bai mare.
Onixone, bine ai venit printre noi. Din pacate nu prea stiu ce sfaturi sa iti dau caci piciul meu nu se mai trezeste noapte de mult timp iar cu laptele nu a fost prieten bun niciodata. El mai bea lapte maxim. 200 ml dimineata – si asta-I tot.
Simona, FELICITARI 

– ma bucur mult pentru tine, sa fie sanatoasa gogoasa din burtica. Asa cum iti spusesem e mai bine ca e fetita si ptr. tine dar si pentru Thea. Iar eu ma bucur si mai mult ca poate poate o ajunge si Patrick al meu la una din ele ….
Te sun intr-o clipita.Gata vreau si eu reteta de fetite, please ...
babygirl spune:
Da...reprogr. intalnirea pt duminica asta.Veniti dupa ce va treziti. Ora 3, 4 5..in functie de fiecare. Astept confirmarile YM sau PM. Noi o sa fim plecate azi, asa ca va raspund pe seara ca sa va comunic cine vine, cate suntem.