PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 15
andreea25 spune:
Matei Stefan, baietelul lui adas, Maria Alexia, fetita lui Martta, Maria Theodora, fetita lui Iulenca la multi ani piersicutze!
mamicilor sa va traiasca bbeii sa va bucurati de ei!
pupici la toate mamicile cu puiutii bolnaviori insanatosire grabnica
eu ii fac Arianei baie o seara da una nu. de scos afara nici noi nu am iesit de 2 zile
si nu ne e bine.iulenca si noi cu kk am patit la fel ,inainte facea 1/zi si se tot chinuia saracuta si ieri a facut dupa 2 zile si tasu a zis ca e bomba atomica
.noi inca nu am facut vaccinul mergem pe 12 sper sa fie bine.
sabana legat de pediatra poti sa o ti ptr retete si trimiteri dar dc nu ai incredere si competenta ei cel mai bine e sa procedezi cum crezi ca e mai bine ptr puiuta ta desi asta e platesti suplimentar.nici eu nu am vazut biscuiti fara gluten.fetele am vazut filmuletele si am
sunt asa frumoase !!!andreea25 +ariana-irina (04.08.2006)
ariana.
geliza spune:
reteta de supica:
Supa de legume
Se pune la fiert in max.500 ml apa cate o bucata din:
a) legume care nu se paseaza: patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei
b)legume care se paseaza:morcov, dovlecel, rosie(fara coaja si semintze), conopida, cartof. (aceasta este ordinea de introducere a legumelor).
In prima zi se pun la fiert - legume ce nu se paseaza : morcov, dovlecel.
La masa de pranz bebe va primi zeama ce rezulta prin fierberea legumelor peste care se adauga o cupa de lapte praf si una de cereale(orez, porumb sau tapioca).
In ziua a doua se pun la fiert aceleasi legume ca in ziua intai dar se va pasa o lingurita de morcov ce se pune peste supa de legume.
In ziua a treia se pune la fiert o rosie si se paseaza o lgt de morcov + o lgt de dovlecel care se adauga peste zeama.
In ziua a patra se adauga conopida si se paseaza morvov, dovlecel si rosie.
In ziua a cincea se adauga cartof la fiert si se paseaza morcov, dovlecel, rosie si conopida.
In ziua a sasea se paseaza si cartoful.
Dupa prima saptamana se pune la fiert si o lgtz de ulei (masline) si un praf mic de sare (??!!!) si se va creste treptat cantitatea de legume pasate scazand cantitatea de zeama. astfel incat va deveni un piure subtire (135-150 ml la o masa).
Dupa 10-12 zile de la introducerea supei de legume, se introduce branza de vaci , de la o linguritza-2-3- o lingura cu varf (aprox. 50 grame -> 3 lgtz = 1 lg rasa )
Eliza cu Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)fete cucuiete
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
geliza spune:
si de branzica
Branza de vaci:
Se pune la prins 1L lapte de vaca nedegresat, fiert si racit, inseminat cu 100ml iaurt simplu. Se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineatza. cand s-a inchegat se pune pe foc mic fara sa fiarba. cu cresterea temperaturii se va aduna cheagul si se va separa zerul. Se ia de pe foc si se strecoara (cu tifon pus in strecuratoare). Va rezulta branza de vaci valabila 3 zile daca este tinuta la frigider in borcan cu capac.
geliza spune:
si da Sabina, pentru branzica este chiar recomandat lapte pasteurizat, cel mai gras
Sabana spune:
Andreea eu la branza de vaci din comert nu m-as baga.Nu stii cat e de buna. In ceea ce o priveste pe cea facuta in casa eu sunt cam afoana la bucatarie, si cred ca mi-as prinde urechile, dar sunt dispusa sa invat. Pana la urma trebuie sa iasa ceva. Am inteles ca cea cu lamaie ar fi mai buna, decat cea cu calciu lactic.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
Sabana spune:
Eliza multumesc ptr informatii. Iaurt simplu pot folosi Danone sau Brenac?
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
lucians spune:
Salutare!
Ma grabesc sa schimb cu voi cateva vorbe si-apoi fugim afara.Noi am iesit in fiecare zi (doar 2 ore ca-ngheata mami)dupa care ne-am continuat somnul de frumusete-n casa,in carut exact cum am venit de-afara,dar putin descheiate.
Andra,imi pare rau de grasunica-bolnavica.In leg cu portocala,io i-am dat Dariei dar n-a avut nici-o reactie la stomacelul ei,numai ca se stramba si se scutura de mama-mama.Asa ca nu-i mai voi da.
Sabana,noua pediatru ne-a recomandat biscuitii HERO sau REMEDIA.Numai ca Dariei nu-i plac cu mar.Asa ca papam mar cu banana si suc de morcovi.Atat deocamdata.Sapt viitoare-ncepem cu supita.
Miruna,cum ai procedat in prima zi ?I-ai dat doar supa goala?Si dovlecel de unde i-ai dat,din piata,cei straini sau de la congelator?Si brocoli?
Cu videoclipurile m-ati dat gata
.Am sa lucrez si io la el.Dar pana atunci am schimbat filmuletele.Am pus altele noi.![]()
Gabitza
cu
Daria(14 iul'06)si
Andrei(28 dec'96)
Poze Botez www.dropshots.com/lucians" target="_blank">Filmulete
Tweety7 spune:
Iulenca, Sabana, Save saru'mana de sustinere! 
Geliza multam de retete. 
Doamne cate probleme cu decalotarea asta. Bulinutzo eu in locul tau as trage-o la raspundere pe cucoana tupeista.
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4573fdfa49015/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si
Clara
lucians spune:
Sabana,ar fi bine sa ocolesti tot ce e de la Danone.Am auzit ca folosesc ca cheag-aracet.De aceea ,are si termenul de valabilitate aproape cel mai lung.Io-ti recomand CAMPINA,COVALACT,NAPOLACT.Astea-s cele mai naturale,fara alte adaosuri.
Gabitza
cu
Daria(14 iul'06)si
Andrei(28 dec'96)
Poze Botez www.dropshots.com/lucians" target="_blank">Filmulete
avmaria spune:
Muuh, multumesc pt informatie in legatura cu spanacul. Intradevar spusesem la intamplare dar pe de alta parte nu retinusem ca nu se da la inceput din ce citisem. Asa ca am verificat si pe net si intr-o carte care are un statut de biblie aici in Franta si am concluzionat ca se da spanac de la inceput. De altfel m-am uitat de curiozitate si la produsele Hipp si au spanac si ei de la 4 luni. Se pare ca sant "scoli" diferite, si eu o sa ma duc pe cea frantuzeasca.
Tweety imi pare rau ca Clara e bolnavioara. O pup sa se faca bine. Uite eu zilnic imi fac suc din 2 portocale cand ma scol si alaptez si de aia tot avec probleme cu kk, ca nu facem in fiecare zi.
In legatura cu branzica de vaci, din ce am citit eu e mai indicat sa se dea facuta din lapte formula varsta a 2a intr-o prima faza. Atentie la laptele de vaca. Fetele care le dati branzica, simpla curiozitate : ce v-a determinat sa inlocuiti laptele cu branza? Se stramba copilasii la laptele ? Nu mai stiu care din fete, scuze, inlocuise (sau urma) sanul de dimineata cu branzica. Nu te vor durea sanii? Ca mie cel mai plini mi-s dimineata, si de altfel e singurul moment al zilei cand un singur san e suficient, de plin ce e.
Diana si Vlad Gael