fibrom uterin
Buna ziua! Numele meu e Alina, am 37 de ani si o problema pe care pur si simplu nu mai stiu cum sa o rezolv. Lucrurile stau asa: in 2004 am fost la un control ginecologic din cauza menstruatiilor foarte abundente, dureroase, cu durata cam de 6-7 zile. Diagnosticul a fost fibrom uterin de 10 cm. Imediat mi s-a propus sa-l operez fie cu histerectomie - deci cu scoaterea intregului uter- fie cu miomectomie- cu scoaterea doar a fibromului. Am refuzat si am urmat 3 luni de tratament cu Duphaston, medicatie care a inrautatit situatia pt ca menstruatia a devenit si mai abundenta iar partea inferioara a abdomenului se umflase putin, ceea ce m-a facut sa presupun ca fibromul crescuse. La o luna dupa sfirsitul tratamentului, mi s-a declansat o hemoragie care a durat 3 saptamini. In cele din urma am ajuns la urgenta pentru chiuretaj. Iar asta s-a intimplat intr-un spital italian - de la sfirsitul lui 2004 locuiesc in Italia. Dupa chiretaj, am consultat un medic italian care mi-a prescris fiole de Dipherilin - aici se numesc Gonapeptil- pt a reduce dimensiunile fibromului si a opri menstruatiile (injectia face sa se instaleze, temporar, menopauza).Dupa 3 luni de tratament, am venit in tara si m-am operat la dr. Tutunaru de la Elias. Fetelor, ce dezamagire....Auzisem ds el atitea lucruri frumoase si cind colo...M-a operat laparoscopic ca sa-mi scoata fibromul (nu va mai spun cit m-a costat!)si, dupa interventie, mi-a spus ca totul a reusit desi a fost foarte greu. Am plecat in Italia unde, dupa vreo luna de la operatie, aceeasi problema: o hemoragie masiva. L-am sunat pe Tutunaru care nu a vrut sa mai stea de vorba cu mine. Innebunita (nici nu ma mai puteam ridica din pat de singerare ce aveam), m-am dus la spitalul italian. Am fost socata sa aflu ca fibromul era, bine merci, la locul lui, la fel de mare - asta s-a vazut la echografie. Italianul mi-a explicat ca operatia facuta de Tutunaru nu a reusit pt ca laparoscopia se aplica doar fibroamelor mici, cele mari trebuie scoase in mod clasic, prin taierea abdomenului. Ce sa mai zic (si ma mai miram de ce Tutunaru nu a vrut sa-mi dea bilet de iesire din spital). Asa ca m-au chiuretat din nou ca sa-mi opreasca hemoragia si am reinceput tratamentul cu injectii de Gonapeptil ca sa scada fibromul. Am facut injectii 8 luni, fibromul s-a retras putin dar nu cine stie ce. Acum am terminat tratamentul si mi-a venit ciclul la fel ca inainte: mai putine dureri dar la fel de abundent de nu ma pot ridica din pat o saptamina. Va rog din suflet, ajutati-ma si pe mine cu un sfat sau cu o sugestie. Scrieti-mi si mie un tratament naturist sau o terapie care sa ma ajute cit de cit, sa reduc hemoragia in primul rind si eventual sa micsorez fibromul. Va mentionez ca n-am urmat nici un fel de tratament cu plante, ceaiuri, vitamine dar as fi foarte interesata pt ca nu vreau sa ma operez. Iar doctorul italian a refuzat categoric sa-mi faca histerectomie la virsta asta. El m-a sfatuit sa astept citeva luni, sa vedem daca ramin insarcinata. Si voiam sa va mai intreb: a facut cineva de acasa tratamentul cu bicarbonat de sodiu pt fibrom si a dat rezultate? Va intreb asta pt ca aici, la Roma, e o intreaga furtuna in jurul unui doctor care sustine ca se pot obtine rezultate in cazul fibroamelor prin spalaturi cu bicarbonat. Din ce m-am mai documentat eu, si in Anglia si in SUA si in Spania exista aceasta teorie. Daca vreuna dintre dvs a facut aceste spalaturi sau stie mai multe, va rog sa-mi spuneti si mie. Astept sa-mi dati de veste! Si nu-mi luati in nume de rau ca v-am povestit ds Tutunaru...eu am reusit sa-l iert. Sanatate la toata lumea si numai bine!
Raspunsuri
mama lia spune:
of...delicata problema....
s-a mai discutat subiectul, daca ai timp intra pe motorul de cautare .....
si eu am avut un fibrom, l-am depistat cind avea 4 cm, am facut tratamente alopate, homeopte, cu plane...si nimic...a crescut si cind a ajuns la 7 cm imi dadea niste dureri si hemoragii de nu ma puteam da jos din pat...si am ajuns la operatie si mi-a facut histerectomie subtotala (tot 37 de ani aveam la operatie), deoarece tot uterul era plin de mioame micute (celule proliferative-asa scria pe biletul de la biopsie)...dar eu la data respectiva aveam un copil si nu ma mai interesa sa fac altul ci doar sa fiu sanatoasa....
didi-edi spune:
Linutza
WAW!In primul rand pentru chinul prin care treci.
In al doilea rand pt ca socheaza ce spui despre Tutunaru.Parca povestesti de un medic de la tzara.
Dar, stai linistita.Eu am avut un fibrom de 6 cm , situat intracavitar de care am scapt prin operatie clasica in iunie acest an.Ma simt super acum, deci cred ca pana la urma asta a fost varianta cea mai buna pt mine.Diphereline nu mi s-a administrat, dar asta se face doar pt miscorarea fibromului si pregatirea lui pt o viitoare interventie chirurgicala.
Nu stiu cum este asezat fibromul tau, dar sa stii ca asta este o cauza de infertilitate.Din cauza asta l-am scos pe al meu si acum astept sa ma refac si sa reiau cursa.
Tratamentul naturist pe care ilastepti de la fete cred ca ar fi mai bine sa-l ceri unui medic de specialitate.Stii ca medicina inca nu are un raspuns clar referitor la aparitia fibroamelor.deci, ai grija sa nu sari din lac in putz.
Iubita, la "Asteptand un ingeras" este deschis un capitol intreg despre fibroame si sunt multe fete care fac si tratamente naturiste cu care poti schimba mai multe impresii.
Curaj si abia astept sa ne vedem acolo.
Diana.
roxanaz spune:
linutza, in subiectul acesta Fibrom uterin gasesti multe sfaturi si fetele precis te vor ajuta in plus. am sa copiez si mesajele acestea acolo.
Roxana