Mamici de iulie - august 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelor multumesc mult pentru urari, ca doresc si eu tot binele din lume, voua si familiilor voastre, sa va traiasca toti sarbatoritii,si SF. NECULAI sa va ocroteasca si sa sopteasca o mica "vraja", pentru noi cele care ne asteptam puiutii:sa vina sanatosi, frumosi, asa cum vi-i doriti!

In rest, la mine...toate la fel, nu am mai vazut scurgeri, maine merg iar la medic, pana atunci stau in pat si va citesc.

fetele!

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

De aia imi iesea e.coli la copil? Ca mergeam numai la Hipocrat... asta semn de intrebare! Clinica arata binisor dar in genere laboratoare din astea nou infiintate nu prezinta interes. Reactivi sunt foarte scumpi si atunci ori ii cumperi la negru si fara sa ai vreo dorinta de la ei ori ii cumperi normal si automat costurile analizelor se maresc.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Ce complicat ela noi la Iesi sa faci niste analize, soro! Scuzati-ma, dar am eu un fix. La ProFamilia trebuie sa ma programez pe 30-31 dec. Sa nu credeti ca astia pe 1 ian 2007 vin sa-mi recolteze mie sange si altele. Am gasit un alt laborator unde le pot face pe toate, dar cu plata. Prin urmare sunt o fraiera ca am contribuit la CAS ca pt niste amarate de analize tot tre sa platesc. Ma costa in jur de 1500000. La Bucuresti e tot asa?

Ghinetz tu ti-ai facut deja analizele? Am vazut ca iei Elevit. Cum ai reusit?

Ioana ce coincidenta, si eu ma trag de prin partile nordice ale tarii, adik de la Botosani. Parintii mei inca mai locuiesc acolo.
Imi pare rau ca nu pot merge la ei de sarbatori . Sunt consemnata la domiciliu. Dar daca lui bb ii convine, stam legati de pat.

Fetelor, am si eu o nedumerire cam stupida. Pe mine ma dor sanii in reprize. Adica nu ma dor tot timpul, sunt zile in care nu-i simt, ca azi. Ma si sperii. E de rau?

nasica de moflea
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

buna mamicilor!eu sunt o burtica noua dar am problema cu inregistrarea asa ca am intrat pe adresa unei mamici care mi-e colega si prietena.Ma numesc Roberta, am 31 de ani, si UM la mine a fost 23.10.2006.Eu sunt cea care a luat Aulin timp de o sapatamana pe la mijlocul lunii noiembrie fiindca nu banuiam ca sunt butica.As mai avea niste intrebari si poate ma ajuta cineva sa-mi satisfac curiozitatea :ieri am aflat clar ca sunt insarcinata dupa ce am facut si cel de-al 2-lea test si am vazut tot 2 liniute si as vrea sa stiu cam la cat timp trebuie sa ma duc la un control ginecologic.Ma gandesc ca vin si sarbatorile si in caz de ceva probleme sa am un medic al meu care sa stie de mine dar totusi colegele mele imi spun ca nu e bine prea devreme sa faci control.Alta intrebare ar fi cam ce ati facut voi, care sunt primii pasi dupa ce afli(eu i-am zis iepurelui meu-sotul-si apoi la colege, la rude si atat.) Trebuie sa ma duc la medicul de familie? sa fac analize , rh etc? fetele mi-au zis sa iau acid folic 1 pastila pe zi.Mi-e frica sa nu -i fac rau lui bebe cu ceva , parca nu mai stiu ce sa mananc, de exemplu semintele de mac sau susan dauneaza? va rog sa-mi raspundeti si mie si va multumesc si va pup pe burtici **************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

La multi ani de Sf. Nicolae!
Na, erau pline cizmulitele de dimineata? ;)

Fetelor, sunteti prea harnicute la scris ... nu pot tine pasul cu voi. Imi pare rau, dar asta este! Ma bucur insa ca s-a marit listuta! Un "bine ati venit" calduros noilor "burtici"! Sarcini usoare si bb-i sanatosi si mancaciosi!

Deci mai suntem si noi pe aici, in 8 zile mergem din nou la control si la vizionat de bb. Iuhu! De data asta si cu tati! Pe Cris il trimitem la bunici si noi ne facem de cap la cinema ;) Sper sa fie totul bine.
Am in continuare zile bune si zile proaste ... mai ales seara imi este rau. Dar ma bucur ca ma indrept cu pasi mari sper trim. II si ca scap in curand. Burtica nu se vede marita ... eu oricum sunt "cu burtica" ( a se citi "cu sunculite" :)) si nu se vede mare diferenta, dar am trecut deja la pantaloni de graviduta ptr. ca-s mai comozi ... cam pica dupa mine, dar in curand or sa fie fixi :)
Eu una nu cred in chestiile astea chinezesti, la Cris imi iesea peste tot fetita (si ce ma bucuram ca era tocmai ce-mi doream) si numai fata n-a fost ... si zau ca nu-mi pare rau, baietii sunt cei mai marfa! Si de data asta tot baiat vreau, dar am asa o presimtire ( si alta stare ca la sarcina cu Cris ) ca o sa fie fata. Sanatos sa fie, ca restul nu conteaza! :)
Asa ca aveti grija de voi si de burtici!
Pupici pe burtici!

Edit: Io-s nascuta in mai (ca vazui ca va lipseste un sarbatorit in frumoasa luna mai ;)): 27 mai 1974!
Pupici!

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & a2a minune ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

fetelor, nici eu nu mai incap in pantaloni, ceea ce e rusinos la 5 saptamani dar parca dintr-o superstitie nenorocita nici in pantalonii de gravi nu m-as imbraca, desi se pot ajusta pe orice marime! macar sa vad eu peste 2 sapt ca e inca sarcina acolo, bine! Direct in hainele de gravi ma arunc!
M-am programat si la analize, calculul final la toate analizele cu plata este 570 RON...Horror!

Andra5+ si Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

570 Ron e o suma! Eu, drept sa va spun ma gandesc cu sila si la 150 RON...
Roberta bine ai venit la noi si sa ai o sarcina usoara! Eu zic sa mai astepti macar o saptamana, ca la 4 sapt si 3 zile cat iti iese tie, nu prea se vede samburelul. Abia pe la 5 saptamani se vede sacul gestational. Cat despre acidul folic, mai bine sa faci mai intai niste analize sa vezi ce carente ai. O doza luata fara prescriptia medicului poate fi si toxica pt . Semintele de mac si de susan nu cred ca pot fi daunatoare, daca se afla in componenta unor produse delicioase de patiserie sau panificatie. Ca doar nu mananci cantitati industriale.

nasica de moflea
8+

Mergi la inceput

Eu nu sar de pe acum in haine de gravi. Inca ma mai incap pantalonii ca slabisem mult inainte de . Si acu imi sunt largi pe mine. Asa ca o vreme nu-mi fac griji de garderoba.

nasica de moflea
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Tocmai am venit de la doctorita de familie. Mi-a dat trimitere la analize si pot sa le fac pe cele gratuite unde vreau. Aveti idee, in afara de Hipocrat, unde se mai fac gratuit: ex. secretiei vaginale, Papanicolau si culturile din col ?

Am intrebat si de medicamentatie gratuita pentru gravide si au zis ca numai medicamentele recomadate de ginecolog (eu inca nu am unul) si numai daca am salariul minim pe economie.

Carla, 9+

P.S. In Bucuresti e atat de ceata, ca parca din farurile de la masini curge lapte. Cred ca la noapte o sa ninga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Jadi, si lui Sarah i-a iesit infectie urinara cu klebsiella la Hipocrat. Apoi a repetat urocultura la Medicover si a fost sterila.

Roberta, acidul folic este implicat in dezvoltarea sistemului nervos la bebelus. E bine sa se administreze la gravide inca de dinainte de sarcina, daca este posibil, pentru a impiedica malformatiile acestui segment. Exista mii de femei care nu il iau si copilasii ies ok, dar nu are rost sa risti, mai ales cand ai informatii. Este o vitamina hidrosolubila care, ca si vitamina C spre exemplu, nu se acumuleaza in organism si deci nu prezinta riscuri pt bb daca il iei. carenta de acid folic nu se vede in analizele uzuale de=cat in cazurile extreme, cand deja e f grav. Tubul neural embrionar se inchide destul de devreme, la cateva saptamani dupa conceptie, insa acidul folic se indica de obicei pana pe la 12 saptamani. Poti lua intre 3 si 5 mg pe zi.

Poti sa mergi la un control ecografic pe la 5-6 saptamani, daca vrei sa afli sigur ca bb este bine pozitionat in uter, insa inafara de asta n-ai sa afli mare lucru. Bataile cordului fetal se vad si aud de obicei in jur de 7 saptamani (depinde de ecograf: la cele performante chiar si la 5-6 sapt, iar la cele mai putin performante pe la 8 sapt). Eu ti-as recpomanda sa mergi intai la un dr obstetrician care iti va da si o lista cu analize, si apoi la medicul de familie.

Poti sa mananci cat mai sanatos (nu pentru 2!), dar sa eviti laptele crud si derivatele sale, ficatul in exces, fructele de mare, grasimile si bauturile carbogazoase si astfel de...bunatati.

Sanatate si sarcina usoara!

Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput