Frica de avion

Frica de avion | Autor: Optimix

Link direct la acest mesaj

Cred ca multor persoane le este frica de zborul cu avionul. Tocmai de aceea m-am gandit ca nu ar fi rau sa sugeram cateva "remedii" impotriva acestei frici.
Stiti cum putem sa o combatem? :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianai spune:

De ce ti-e frica? De inaltime sau cand vezi avionul incepi si construiesti diferite scenarii in care cade avionul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si mie mi-a fost groaznic de frica.
Cand m-am vazut acolo sus si atat gol sub mine... am inceput sa-mi inchipui cum m-as descompune in caz de prabusire de peste 10 mii m.
Scenarii horor in capul meu, ba mergeam si mai departe inchipuindu-mi viata fetitei mele mici fara mama ei. Cum ar fost viata ei, ar fi reusit sotul si parintii mei sa suplineasca lipsa mea?
Si de viata fetei mele de 11 ani care era cu mine, mi se rupea inima. Avea viata inainte si ea sa moara atat de devreme cand abia a vazut ce e lumea...
Ce mai, sa-mi plang de mila ma pricep foarte bine.
Si am calatorit mult, am avut multe ore de stat incordata si facand scenarii, de aici in Canada si inpoi, va dati seama. cand am ajuns acolo am rasuflat usurata, stiam ca voi mai trai cel putin o luna si jumatate pana ne urcam iar in avion sa ne intoarcem. As fi vrut sa ne intoarcem cu vaporul sau innot dar nu sa ma mai urc in avion.
La intoarcere totusi, nu mi-a mai fost asa de frica. Deci pe masura ce zbori mai mult te obisnuiesti si nu te mai temi. Constatam cu stupoare cum toti in jurul meu dormeau sau citeau relaxati in timp ce eu tremuram si stateam atat de incordata si atenta la tot ce se intampla de parca eu pilotam avionul.
Deci cu timpul te obisnuiesti si incepi sa tratezi ca pe ceva firesc si banal calatoria cu avionul. Si maine m-as urca iar in avion daca as mai avea posibilitatea sa ajung in Canada!

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacia spune:

dana_dm-ai facut sa rad
Cred ca ai dreptate,cu cat calatoresti mai mult cu avionul cu atat te obisnuiesti.
Eu cred ca daca e sa ti se intample ceva...se intampla oriunde,in masina,chiar pe strada.
Eu acasa(in Ro) ajung numai cu avionulsi-mi iau ceva de citit captivant,sa uit ca-s sus,si nu ma prea uit pe geam ca atunci realizez de fapt distanta si incep si eu ca tine dana cu tot felul de scenarii.....
Nu prea are timp sa-mi fie frica , ca trebuie sa am grija de 2 copii energici si neastamparati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Un wisky inainte de decolare ma linisteste! Sa nu va inchipuiti ca sint bautoare, nici nu beau tarie, e o "reteta" citita intr-o revista si probata cu succes.

Comoara mea!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

cel mai mult am mers cu avionul 13 ore fara escala din paris pana in mexicasa de frica imi era...mai greu a fost pana am adormit ca dupa ce m-am trezit deja parca si uitasem ca sunt in avion m-am uitat la filme am facut shopping...totusi aterizarile inca imi dau de furca,,,trebuie sa am stomacul gol neaparat

cel mai bun sfat: nu te mai gandi si sa vezi ce repede iti trece frica

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Optimix spune:

Prima oara cand m-am urcat in avion tremuram din toate incheieturile. Mai mai ca imi venea sa renunt la zbor, dar am zis ca trebuie sa merg mai departe, ca doar nu oi fi nici prima nici ultima care zboara.
Singurul moment in care nu mi-a fost prea bine a fost atunci cand avionul s-a ridicat de la sol, parca se invartea totul cu mine...dar dupa cateva secunde mi-am revenit. Si desi la inceput nu vroiam sa ma uit pe geam nici in ruptul capului, cand am descoperit cat de frumos se vad norii...am stat si am visat cu ochii deschisi, uitandu-ma la norii aceia pufosi.
Recunosc insa ca si a doua oara cand m-am urcat intr-un avion am avut emotii, insa nu asa ca prima data.:P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Sunt de acord cu Flaflo asa am procedat si eu, de aici din Canada e bine ca pleci seara si e ok sa bei ceva tarie, mai rau a fost cand am schimbat conectia in amsterdam dimineatza la 8 se uita stewardesa pe mine cam naspa....... ce o fi fost in gandul ei "uite-o si pe asta". dar nu imi pasa am dormit pana la aterizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Ce superb e sa fi acolo sus, si sa admiri...nori, sau statiunile de lux de pe coasta mediteranei, deh ei nu trebe sa faca economie la asa ceva

iti recomand ca inainte de zbor sa nu te uita la "Final Destination" (prima parte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana06 spune:

Ce bine ca ati deschis un astfel de subiect!
La mine e vorba de altceva. Mi s-a intamplat sa merg o data cu telecabina(pe atunci nu aveam claustrofobie, intre timp am achizitionat-o si pe asta). Cand telecabina se apropia de stalpi, cobora un pic brusc si atunci imi crea un gol in stomac cu o senzatie pe care nu o pot descrie E groaznic! Simteam ca nu am aer, nu puteam sa respir, ma ghemuisem intr-un colt si cei cu care eram s-au prapadit de ras cand ma vedeau ca mai am putin si ma tavalesc pe jos, nu intelegeau prin ce trec.Si in lift mi se intampla acelasi lucrul cand cobor. Ma gandesc ca si in avion as simti acelasi lucru si din aceasta cauza imi e frica sa calatoresc cu avionul. Ce poate fi si cum as putea sa scap de acea stare(uneori o simt si cand merg cu masina dar e mai usoara starea si la un moment dat scap de ea.Chiar nu stiu cum sa fac? Ma gandesc la aterizare, la golurile de aer, mi se face rau doar cand ma gandesc ca as putea sa fiu nevoita sa urc in avion, dati-mi un sfat, va rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cretu_stefan spune:

Cind esti in avion si iti e frica, gindeste-te pe de o parte la pilot, el are copii si totusi zboara zilnic. Alta solutie "extrema", daca tot ai imaginatia bogata si iti imaginezi un cataclism, inchipuie-ti ca se petrece pe pamint, iar tu tocmai ai decolat, iar in aer esti in siguranta...

Mergi la inceput