HELP, bebic de trei luni cu diaree....
Nu stiu daca s-a mai scris despre asta, dar am o mare rugaminte!!!
Puiutul meu a facut toata ziulica kk moale-apos. A umplut trei pampersi deja si pare sa o doara burtica. Please, ce pot sa dau la un bebe de trei luni (papa si san si formula) impotriva diareei?
Multumim,
Miki si bebe Ella
Raspunsuri
petruta spune:
Imi pare rau de ce patiti. Noi am trecut prin episod cu diarie dar la 6 luni jumate. Am sunat medicul si mi-a recomandat sa-i dau Smecta cu putina apa, ceai de menta indulcit cu zaharina, orez cu morcovi fierti , zeama si citeva lingurite din compozitie, pasat. Fara lapte.
Timp de trei zile dupa care am reintrodus laptele si restul, bebe papa si mincarica. Importanta este hidratarea lui. Deci lichide la greu ( ceai de menta si zeama de la orez).
Totusi, suna-ti medicul de familie sau pediatrul si vezi ce zice.
Sanatate si tine-ne la curent daca ai rezolvat
Petruta & bb Mihai
qsar spune:
Nu-i da decat apa sau ceai sa nu se deshidrateze si suna la medic.
Q (Gabriela siBB Dinu)
sorana spune:
Inainte de a-i da Smecta incearca cu apa de orez. La noi a functionat si nu a mai fost nevoie de medicamente - dr. mi-a indicat sa fac asa.
Fierbi o lingura de orez intr-un litru de apa pana cand scade apa la 1/2. Cu apa aia ii faci laptic si/sau ceai.
La noi s-a rezolvat in cca. 6 ore, adica dupa 2 mese.
Bafta.
PS: Smecta e rea la gust - daca vrei sa-i dai incearca sa-i pui in ceva ce-i place (ex: ceai)
bb Monica si Sorana
dddd spune:
cumpara-i un lapte fara lactoza sau cu continut scazutde lactoza( milupa sau nan). apa de orez e sfanta dar si smecta si ceaiul de menta.
sanatate grabnica si trainica!
danis spune:
noi am trecut prin asta, dar incepusem diversificarea; incearca sa-i faci cat mai repede si o analiza de KK (coproparazitologic si bacteriologic) si antibiograma daca ii gaseste vreun microb; daca medicul ii recomanda direct antibiotic, insista sa-i faca mai intai aceste analize; noua ne-a scos laptele cel putin 24 de ore (timp in care a primit supa de morcovi si morcovi fierti pasati), apoi am reintrodus laptele antidiareic (humana NH25), si aproape inca o saptamana am mancat numai morcovi fierti, apa de orez, orez de la puiutz, banane oparite si carne fiarta, dar aveam aproape 7 luni; nu uita de hidratare...
multa sanatate,
mirela.mustaciosu spune:
E cam mica sa stabilesti singura ce sa faci in astfel de cazuri. Vorbeste cu medicul sa vina sa o vada. Si pastreaza un caca sa-l vada doctorul. De obicei se recomanda zeama de orez fiert (mult timp), Smecta sau calciu carbonic, si numai lapte de la san (cu conditia sa tii tu un regim alimentar foarte strict.Si ceai de menta indulcit cu glucoza. Dar cheama sa o vada si un medic. Daca persista diareea probabil ca o sa-ti dea un antibiotic. Si o sa-ti recomande, probabil, sa-i faci analize (coprocultura, coproparazitologic si urocultura - uneori si o infectie urinara poate avea ca efecte diareea), mai ales daca face si febra. Ai grija sa nu se deshidrateze, incearca sa-i dai mult ceai de menta. Multa sanatate!