cic -ul se considera vechime?
Am auzit la Tv spunand ca CIC-ul nu se mai considera vechime si nu se tine cont de acesti ani la pensie. Se spunea in material ca este normal sa nu se tina cont atata timp cat in acesti ani nu s-a cotizat la stat cu nimic. Voi ce spuneti de asta? Siti ceva s-a dat o noua lege in acest sens, ca eu stiam ca se tine cont de acesti ani si se considera vecime?
Raspunsuri
madau spune:
CIC-ul se considera vechime in munca, atat timp cat e considerat stagiu de cotizare, nu vad unde e problema
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
geniest spune:
CIC-ul se adauga la vechime ca timp insa nu ca bani. Pentru ca ai luat nu ai cotizat. Eu asa stiu. Si mi se pare OK.
ligia13 spune:
quote:
Originally posted by geniest
CIC-ul se adauga la vechime ca timp insa nu ca bani. Pentru ca ai luat nu ai cotizat. Eu asa stiu. Si mi se pare OK.
hai ca m-ai bagat in ceatza!
Eu si Raducu (22.04.2005)
marius spune:
Perioada aflata in ingrijirea copilului CIC pe scurt este perioada luata in calculul stabilirii drepturilor pentru pensia la limita de varsta.
Atunci cand ajungi sa te pesnionezi trebuie sa ai o perioada minimala de munca efectiva In aceasta perioada este inclusa si partea de CIC daca a fost cineva in CIC. Din cate stiu insa veniturile realizate din CIC nu intra in calcul ci doar perioada de timp. Asta s-a vrut sa se spuna mai sus. Pt stabilirea drepturilor de pensie se iau in calcul atat anii cat si banii . Ambele. Partea de CIC intra in calculul anilor necesari dar nu si a banilor cumulati ei reprezentand in fapt o despagubire primita nu o munca efectuata. Ca si la CASCO. Una este prima platita pt CASCO si alta despagubirea incasata in caz de accident. CIC este despagubirea iar retinerile sunt primele de asigurare. Pensia este CASCO.
Exemplul este un pic fortat... dar asemanator cu realitatea
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
anasol spune:
se ia in calcul ca vechime
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gogosica_lu_solo/my_photos
anasol si david-andrei(06.01.2006)
Christel spune:
Multumim Marius ai explicat foarte bine.
Asa stiam si eu dar ma gandeam ca au mai schimbat astia intre timp ceva.