Miresele anului 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 14
Giova spune:
Neatza!!!
Ce e ala pomelo?
Krelia incercam sa nu prindem nimic din zbor .
Am fost ieri cu marco la spital, dar numai vineri ii scoate firul.
asa ca maine va fi de 2 ori traumatizat: vaccinul de 1 an si scosul firului din barba.
fetele.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006) poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3),
Marco la 1 an
ooana spune:
Neata,
Ursanica, bine ai venit la DC!
Krelia, intorc pupurile
Gio...e foarte bun si e ca un grapefruit mai mare dar nu e atat de amar...oricum si eu sunt innebunita dupa el!
Uite ca mi-a facut Coana Krelia pofta acu', pai asta e treaba!?!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Wedding picture!
Starea civila
Honeymoon
krelia spune:
Putem spune ca acest citric are o sotie (portocala) si un copil (grepfrutul). Spre deosebire de grepfrut, pomelo nu este amar, e mai putin acru si are 16-18 felii, in timp ce alte citrice nu au decat maximum 12 felii. Asemeni grepfrutului, pomelo poate fi cu multe seminte sau cu putine, sec sau zemos, dulce sau acrisor.
DESCRIERE. Pomelo este un fruct gigant. El cantareste aproximativ un kilogram. Coaja, destul de groasa, aproximativ 2 cm, il face sa fie un fruct care se pastreaza bine timp indelungat. Se curata usor atat de coaja, cat si de membrana aspra care separa feliile. Are forma rotunda. Culoarea variaza de la galben la verde, iar miezul poate fi atat roz, cat si galbui. Fiind un fruct extrem de aromat, este folosit la gemuri, jeleuri, marmelada, sucuri, cocteiluri.
CALATORIE. Fructul isi are originea in sud-estul Asiei. In anii 100 inainte de Hristos, el a ajuns in China, unde a devenit un adevarat simbol al Revelionului Chinezesc. Se crede ca pomelo indeparteaza raul daca este consumat in noaptea dintre ani. In prezent, fructul se cultiva in mai multe tari, printre care enumeram: China, Japonia, Taiwan, India, Indonezia si Tahiti. O alta denumire a lui este shaddock (in engleza) si chadec (in franceza). Numele vine de la capitanul englez Shaddock, care, in secolul al XVII-lea, a adus seminte de pomelo in vestul Indiei. Un sfert de pomelo, cam 150 de grame, are 60 de calorii si asigura necesarul zilnic de vitamina C.
MEDICINA. Chinezii fierb pielita si frunzele pomelo pentru a prepara o baie care purifica trupul si sufletul. Daca faci o asemenea baie, indepartezi fortele raului.
EXOTIC. Pomelo este fructul preferat al chinezilor
Sursa: jurnalul national
http://www.fruitbox.com/bilder/pomelo.jpg
http://www.afslanken.com/producten/pomelo.jpg
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
krelia spune:
intr-adevar, onutz..e bunutz, bunutz, mamica....cui ii place! ...ca lu' ralni, de ex - nu-i place ....
noi am papat unul si de revelion - ca sa alunge raul, si peste - ca sa aduca noroc ...si, cea mai tare faza - am primit unul chiar de ziua mea..alaturi de un alt cadou, consistent, desigur
pacat ca e cam scumpicel...si cum eu sunt sugativa de fructe.....hmmm....ah, oana, dk iti iei, sa-mi zici si mie cati euroi dadushi pi el, ca-s curioasa - fac paritatea, ca babele
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Alynutza spune:
Helou si pupici la fete!
M-ati facut tare curioasa cu pomelo asta. De vazut am tot vazut, dar fiind asa de imens si cum habar nu aveam ce gust are, nu m-am aventurat sa cumpar. Poate incerc si eu, daca spuneti ca-i bun si nu-i amar (ca noua nu ne place grepfrutul).
Noi nu prea avem superstitii de anul nou, doar sa avem lenjerie rosie (sau cu rosu) si banutzi in buzunar si sa nu ne prinda anul nou cu datorii (daca se poate, ca na, cand am avut credit, asta e, ce puteam face). Si nu mancam pui/gaina. In rest, nu ma stresez prea tare.
Giova spune:
Oana si Krelia mersi de lamuriri.
-*L-am vazut si eu, dar nu am luat ca am crezut ca este grapefruit, dar scris in italiana pompelmo. Si ma gandeam eu...uite ca au gresit astia, nu stiu cum se scrie.
Voi cumpara si eu sa vedem daca ne place.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006) poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3),
Marco la 1 an
krelia spune:
pai da, Gio - am citit ca i se mai spune si pompelmo
Alynutza, te-am facut curioasa, este?
Alynutza spune:
quote:
Originally posted by krelia
Alynutza, te-am facut curioasa, este?
Evident ca da. Mai ales cand ai zis ca-i frate cu portocala. Numai sa vezi ce ma spovedeste barbatzelu daca nu-i place, sapta trecuta am luat rodie si lui nu i-a placut, am tot rontzait eu la ea.
Intrebare intrebatoare: care e link-ul ala unde se vad expozitiile organizate de revista Mireasa? Ca am vazut ca anul asta si la Cluj se tin devreme, adica anul trecut au fost la sf. lui martie, inceput de aprilie, acum am vazut ca la expo transilvania este deja la sf. lui ianuarie.
krelia spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Evident ca da. Mai ales cand ai zis ca-i frate cu portocala. Numai sa vezi ce ma spovedeste barbatzelu daca nu-i place, sapta trecuta am luat rodie si lui nu i-a placut, am tot rontzait eu la ea.
ti-am zis eu ca-s frati - nici dragutului meu nu-i place rodia...sunt amandoi nsite verze..clar!
habr n-au ce-i ala exotic!
Alynutza spune:
quote:
Originally posted by krelia
ti-am zis eu ca-s frati - nici dragutului meu nu-i place rodia...sunt amandoi nsite verze..clar!
habr n-au ce-i ala exotic!
Mai, acuma nu bag mana-n foc, e foarte posibil ca adevaratul motiv sa fie ca n-avea chef sa tot rontzaie la sambureii aia mici...
Habar n-am de ce, dar tot vorbim de fructe si mi-am adus aminte de niste fructe din care am mancat in Tunisia, erau ca niste piersici, dar turtite, erau super aromate si foarte bune...