** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (14)
Raspunsuri - Pagina 17
dideip spune:
Mica, daca ai stii ce mult tin la fetele din sectie, unele imi sunt surori altele mamici, altele bunici, ma inteleg foarte bine cu ele.Eu acum 6 ani eram in ultimul an de facultate si m-am angajat temporar,dimineata eram la facultate si seara de la 14-22 calcam tricouri si bluzoane, va dati seama ce greu imi era pentru ca eu sunt mica si presa era asa de mare ca ma intindeam cu totul pe presa de calcat, si dupa 6 luni am avansat, dar niciodata nu am uitat de unde am plecat si de asta le respect foarte milt pentru ca si eu am trecut prin ce trec ele.De asta am drag de ele si le ajut cu cat pot, pentru ca mis dragi.
Paula
18+
http://community.webshots.com/user/dideip
dideip spune:
mica cum ai facut sa-ti apara doar "poze" nu imensitatea aia de http,......ca vrea si
sa-si puna
Paula
18+
http://community.webshots.com/user/dideip
DidiAlex spune:
Adina, LA multi ani! 
Multzumesc fetelor care mi-au raspuns la marea mea nedumerire![]()
Ralucami, ce fel de carutz ? io cred ca cel mai bine le-ai intreba pe fetele de la Viata in Japonia. Pt ca acu degeaba iti spun io ce e pe aici tu stii daca il ai de carat in brate pe scari, cat de mare e locuitza ta, sau alte lucruri care sunt specifice fiecarei tari. Spre ex ce se potriveste aici nu tine in ro sau invers. Sau, noi il lasam afara, adika la intrare nu l-am luat niciodata in casa nici cand statea la bloc. Pt mine carutzul si patutzul sunt cele mai importante lucruri pt bb; carutzul l-am avut si in tren si in avion si peste tot. Noi am decis sa platim mai mult dar nu iti omori nici spatele nici mainile.
Referitor la marimi. In europa am vazut ca se practica masurile in functie de lungimea copilului. Salopetele sau tot ce e de sus pana jos le folosesti cam cum arata pe ele. dar boby, pantaloni, bluze le poti folosi si dupa. Ele sunt grupate cam asa: 50-56,62-68,74-82 si tot asa.
Io marimea 56 nu as cumpara decat 1 2 bucati pt ca unii bb sunt lungi inca de la nastere si le folosesti foarte putin timp. incepi direct cu 62-68. pe astea le folosesti cam de la 2 luni pana la 6-7 luni. evident ca le poti folosi si de la nastere.
Liviana am mai citit pe aici despre folositul unui cos pt bb si dupa 6 luni ii lasi pe ei in dormitor.si il muti in functie de context. iar Matei ramane in continuare in patutzul lui, indiferent de camera. detaliez mai tarziu ca nu e graba. si sunt in pana de timp.
Pepsi, o sa iti scriu PM ca deturmam subiectu'
lbelciug spune:
Mica, eu zic ca e mai vizibil sa treci in semnatura doctorul cu care vei naste. Eu una cel putin mai rar ma uit pe lista din prima pagina.
Cristalina, lucky you! E f bine ca macar ai mai multe optiuni!
Dideip, super, f bine faci ca le inveselesti pe fete!
Iri, oare ce viitoare mamica nu spera ca BB2 sa fie mai cuminte?
Ralucami, e foarte bine daca hainutele au trecute masimile in cm. Este vorba de lungimea BB-lui. In general ei se nasc cu 50+ cm.
Hmm, DidiAlex e interesanta ideea cu cosuletul pt nou nascut, dar vezi tu, patutul lui M are si masa de infasat si buzunarele pt cosmetice, pe cand la cos... nu am nici unde-l pune. Sa-l pun jos pe covor exclus, in patul mare cu mine iar nu-mi convine. Multumesc oricum pt sfat.
Fetele, de maine incepe Kidex la Romexpo. Eu vreau sa merg duminica. Mai merge cineva, daca nu sa cumparati macar sa va faceti o idee despre produsele pt copii/gravide? In paralel, mai e deschisa si ExpoSuveniruri cu ornamente pt Craciun, haine, cosmetice, etc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
Vali5 spune:
Revin cu o intrebare care am pus-o la pagina 5:
Mie a inceput sa mi se cam umfle burta. Parca a luat deodata avant, se rotunjeste si se intinde pielea, parca si pe dinauntru se intinde ceva (presupun ca uterul). Cele care sunteti in aceeasi saptamana ca mine sau mai mari, asa vi se intampla si voua?
Valentina
18+
Poze
poohy spune:
Vali5, bebe al meu e cu 3 saptamani mai mic, dar mi-a crescut o burta...
Si la fel, parca si inauntru a crescut ceva, dar mai gol... Adica parca am un gol (densitate mai redusa :))) in burta. E normal?
15+
http://image.lafemmebonita.com/c/f199908.jpg
Vali5 spune:
Ia uitati ce am gasit scris de o mamica de martie-aprilie 2007. Sper sa nu se supere ca am copiat de la ele ![]()
De la 1 ianuarie 2007, nou-nascutii ar putea avea parte gratuit de haine, lenjerie si produse pentru ingrijire. Potrivit unui proiect de lege, valoarea acestui ajutor se va ridica la suma de 150 RON.
enatul a adoptat in primavara acestui an o lege care va acorda gratuit fiecarui nou-nascut intr-o unitate spitaliceasca un trusou care va cuprinde haine si lenjerie, in valoare de 150 lei noi. Totusi, o comisie a Camerei Deputatilor a hotarat recent ca ajutorul va fi acordat oricarui nou-nascut, indiferent ca acesta s-a nascut sau nu la spital.
TRUSOU
Proiectul initial al senatorilor a fost modificat de Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor. Astfel, articolul 1 al proiectului de lege afirma ca se va acorda gratuit, pentru fiecare copil nou-nascut, un trusou care va cuprinde haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in valoare de 150 RON. Trusoul se va acorda o singura data, la iesirea copilului din maternitate, iar ajutorul va fi sustinut de la bugetul de stat.
FARA DISCRIMINARI
Pentru ca legea sa nu devina discriminatorie, deputatii au hotarat ca orice nou-nascut va beneficia de legea trusoului, fata de varianta senatorilor, care acorda ajutor doar copiilor nascuti in unitatile spitalicesti. Conform deciziedi adoptate de deputati, inmanarea trusoului ar trebui sa aiba loc acolo unde nou-nascutul este luat in evidenta.
CONDITII
Certificatul de nastere va reprezenta dovada pe care o vei prezenta pentru obtinerea trusoului. Adica intai ti se va elibera certificatul nou-nascutului si abia apoi vei putea intra in posesia ajutorului pentru copilul tau. Valoarea trusoului se va actualiza anual, in functie de rata inflatiei.
Valentina
18+
Poze
poohy spune:
Am uitat sa spun ca parca mi se pare din cand in cand (2-3 ori pe zi) ca se misca si ceva pe acolo... Dar poate e numa' "wishful thinking" si imi inchipui ca il simt pe bebe :)
15+
http://image.lafemmebonita.com/c/f199908.jpg
Vali5 spune:
poohy, nu stiu daca e normal, dar uneori simt ca parca sta sa imi plesneasca burta (senzatia vine mai ales din interior, nu la suprafata). De asta am intrebat si eu. Fiind la prima sarcina nu stiu exact cum trebuie sa simt si mama mea nu mai tine minte cum era.
Valentina
18+
Poze
piticasigogosica spune:
Ralucami caruciorul este Inglesina.Dar sunt mai multe firme bune.Al meu a rezistat foarte bine.Am vrut sa pun si eu poze cu caruciorul,patutul,scaunelul,dar trebuie sa le pun mai intai pe webshots si de la al meu PC nu merge 
poze
Iri +15 si Iris