Mamici de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 24
Daconst spune:
Neatza si de la mine!
Am dormit si eu neintoarsa,desi luna plina o simt si eu de fiecare data.Doar ca eu nu dorm cu 1-2 zile inainte,iar apoi in revin.
La luna plina ma simt mai agitata si parca pusa pe cearta.Si mai obeserv ca lumea in jur are probleme.
E drept ca dupa ce am observat o data,le vad de fiecare data apoi.O fi avand legatura.
Oana,eu mai stiu ca aici se zice ca luna plina influenteaza nasterile si de aia am stat cumintica in pat 2 zile sa nu-i vina vreo idee la bb sa iasa.
Criss,m-a impresionat povestea ta si chiar ca ar trebui sa te bucuri din tot sufletul de printesa din burtica.Neplacerile trec dar minunea ramane.
Vroiam sa-ti dau dreptate cu pozitia ta pe plan inclinat,dar poate daca n-o spuneai tu mie mi-ar fi fost jena s-o zic.
Am mai citit pe forum,desi credeam ca-s babisme,ca dupa utza utza sa stai cu picioarele ridicate in sus citva timp,adica sa nu fugi repede la baie.Eu am facut prima oara asa,mai mult la distractie fara sa cred o clipa ca ar fi adevarat.Desi eram dupa 5 ani de pilule si toata lumea spunea ca dureaza intre 6luni si un an pina raman insarcinata,am ramas din prima fara probleme.
Deci se pare ca e totusi adevarat si poate asta a functionat si la mine.
Mirela,esti prima mamica de la noi?Sa incepem galeria?Abia astept sa vedem si primul puiut care se va naste in odiseea noastra.
Mult noroc!
Adinush si restul fetelor(scuze dar nu mai retin),felicitari pt bb-i grasi si sanatosi!
Eu tot n-am inteles faza cu diferenta intre DPN si ce data o da ecograful.Adica daca bb e mai mare se naste mai repede?
Eu nu cred asta.Adica la mine e mai mare bb,dar dr nu mi-a spus ca s-ar fi modificat ceva.Adica unii bb-i se dzvolta mai repede,altii mai greu.Nu mi se pare logica explicatia cu greutatea lui.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 35+ 
cristiana70 spune:
Cand va vad pe voi, fetelor, cu cate multe saptamani inaintea mea, ma gandesc pe de-o parte ca scapati inainte, pe de alta parte ca dati de urmatoarele probleme tot inaintea noastra, asa ca o sa avem timp sa invatam de la voi. Bebicul nostru era la ultimul eco in prezentatie pelvina, doctorelul a spus ca daca asa ramane nici nu discut despre nastere naturala. Pacat ca aici la eco nu poate determina greutatea, ADELA, tu unde ai fost la 4D si cat ai platit? Ti-ai facut caseta sau cd cu puiuta ta?
Abia astept sa treaca astea doua saptamani si sa stau linistita de sarbatori acasa, sa lenevesc, sa mai pregatesc cate ceva pentru bebic, sa ma plimb, si sa mai fiu si eu odata acasa inainte de lasarea intunericului.
Eu iar cu evidenta si prezenta: pe AELITA nu am vazut-o azi deloc, iar de miresica noastra ALINATAXA ce mai stiti? O fi plecat in luna de miere?
cristiana 30+
David Cristian
oana_bucur spune:
Chiar asa...Alinatxa n-a mai intrat de cateva zile bune...luna de miere, oare!?
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
32+ 
Ana_Alx spune:
quote:
Originally posted by Daconst
Eu tot n-am inteles faza cu diferenta intre DPN si ce data o da ecograful.Adica daca bb e mai mare se naste mai repede?
Eu nu cred asta.Adica la mine e mai mare bb,dar dr nu mi-a spus ca s-ar fi modificat ceva.Adica unii bb-i se dzvolta mai repede,altii mai greu.Nu mi se pare logica explicatia cu greutatea lui.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 35+
Danacost nici eu nu inteleg faza ca daca e bb mai mic cica nasti mai tarziu..nu stiu cum vine asta sincer...Sau masoara ei altceva si isi dau seama dupa altceva,nu dupa greutatea bb?
31+
+
Mimishoru'(2 ani si 8 luni)
aiska spune:
Adela daca tensiunea nu depaseste 140/90 nu e motiv de ingrijorare.In ultimele saptamini la prima sarcina tensiunea creste destul de frecvent.Important e sa nu fie insotita de albumina in urina si acumulare de apa.
Monu noi am dormit cu Joel in aceeasi camera pina la 6 luni,apoi l-am mutat in camera lui.Daca nu se obisnuia sa doarma bine noaptea poate ca il mai lasam cu noi.Cind va veni al doilea bebe vom proceda tot asa.
Dana in Finlanda nu se modifica data probabila a nasterii dupa ecografia de la 12 saptamini.Se stie ca oricum dupa saptamina 20 bebelusii cresc diferit si nu se mai poate aprecia corect.
Cris68 ai scris atit de frumos despre problema voastra de infertilitate.Cu siguranta veti fi niste parinti minunati.
Oana am constatat ca Joel, baietelul meu in virsta de 13 luni, doarme mai prost cind este luna plina.Vazusem undeva pe Internet niste studii despre declansarea nasterii si influenta lunii pline.
Sabina
32+
mamica lui Aleksi Joel 
oana_bucur spune:
Gata...incepem cu gateala...ne ducem sa ne incantam cu un dusuletz...ne place sa tinem jetul de apa pe burtica...ne place si sunetul...va trebui sa-l reproducem si la primele baitze afara.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
32+ 
Liuda spune:
buna amiaza!
ce faceti? va pregatiti de nastere? vad ca calculati, cand nasteti, eu sant gata oricum - sa scap odata de burta
Oana - tu cu luna ta plina... azi la 5 dimineata ma gandeam la tine... nu stiu ce am avut de m-am trezit si ma uitat pe sus! dar am adormit pe la 6 si... Insa te-am pomenit cu tot cu luna si stele!
deci cu sarbatorile astea daca mai continuu asa - la urmatoarea urcare pe cantar o sa gasesc 30 kile in plus...
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 33 sapt 4 zile
oana_bucur spune:
Aiskutza, copiii mici au cele mai puternice capacitati perceptive. Sunt centrati aproape in totalitate pe simturi si e normal sa fie foarte sensibili la schimbari ale campurilor electro-magnetice. Si intr-adevar este adevarata legatura dintre luna plina si numarul mai mare al nasterilor...o poate confirma orice medic din maternitate. De abia acum percutez si eu ca pana si putza al meu a fost mai agitat in burtica in ultimele 3 zile...
Din pacate nu prea stiu remedii ptr starile mai neplacute din perioada asta. E bine ca am stat linistite cu toatele zilele astea...sper , cel putin.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
32+ 
cristiana70 spune:
Acum m-am uitat din nou la saptamanile AELITEI, sunt 36+, nici la mamicile de noiembrie-decembrie nu am vazut sa fi postat, totusi unde e? Sper ca nu naste deja?
cristiana 30+
David Cristian
dianamizzi spune:
DANA- nici eu nu stiu de ce spun doctorii ca se schimba DPN ul, pentru ca nu e adevarat. dpn ramane cel dat la ecografia de la 12 saptamani, doar data aia conteaza. apoi bebeii cresc diferit si, da, pot avea masuratorile de la sptamani diferite. de exemplu bebe meu avea la 31 saptamani greutate de 29+ dar asta nu inseamna ca se naste mai tarziu cu nu stiu cat. n-are cum, doar despre dezvoltare si greutate e vorba. pai cum, sunt atatia bebei de peste 3500 , 4 kile , si chiar peste 4, care au stat acolo cat le-a trebuit, nu ca imediat acum cum faceau 3 kile jumate ieseau ca asa se scrie la carte.
ma duc sa fac chiftele, pofta buna la toata lumea ca e ora pranzului!
la burta nu m-am masrat ca n-am cu ce , uf. e prin garaj o ruleta, poate o caut mai incolo ![]()
diana