LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (103)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ce-i prea mult strica! Prea mult Nurofen, prea mult Paracetamol, prea mult Novocalmin, toate fac rau cind se depasesc dozele. Nu intru in amanunte, ca nu are rost sa ne speriem. De aceea exista schema de alternare la 4 ore Nurofen cu Paracetamol, pt. a nu se supradoza vreunul dintre ele. Cind chiar e fierbinte de tot cu toate astea, se poate da si o doza de Novocalmin. Dar se poate trece si la impachetari. Care se fac cu apa la temperatura camerei. Cu un prosop sau cearceaf ud si bine stors invelit copilu', sau macar batistute ude pe la talpi, in axile, pe capsor. Prin zonele cele mai bine vascularizate se pierde caldura pt. a se termoregla, deci macar zonele alea sa fie acoperite cu ceva ud. Nu cu otet.

Si da, Anda, la otita curge si nasul. Sint in legatura prin trompe. Nu alea ale lui Fallot ci alea ale lui Eustachio.

Multa sanatate la bebei scumpi si bolnaviori! Pupici multi de tot la ceilalti si la mamici (nu numai celor care m-au salutat )!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Feli- idee de nota 10!

Leea- nu aspira prea des nasucul! Asta daca te referi la Batista bebelusului. La noi a avut odata Sarah o mica de tot sangerare la o nara. Deci cu masura...
Vibrocilul la noi a mers cu succes total. Si cand i-a curs nasul garla, Colargol.

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Tratarea febrei:
- algocaminul e de evitat, dar daca e musai nu mai mult de 1 pic/kg corp la *** ore
silvia - algocalminul se da dupa 4 ani,si in situatii de urgenta se da la bebei asha mici;eu una NU suport aceasta subst,metamizol,in unele tari s-a interzis deja,ca are f multe reactii negative pe trat.cronic(glomerulonefrite).
- se prefera alternarea nurofen cu panadol/paracetamol (4 ml), din 4 in 4 ore.

Schema lui Noki:
Medicamente - in principiu evident ca fiecare face cum ii zice pediatrul. Al meu de exemplu intotdeauna mi-a trasat aceeasi schema de dat medicamente la fiecare raceala, la orele cheie cand creste febra mult de tot. Si atuncea mi-a dat doza normala, deci nu am lalait-o cu cate putintel:
- orele 7, 14, 21 - Paracetamol 7.5 ml
Intre ele, la ora 18 + 0.00 noaptea, Novocalmin supozitor sau Nevralgin picaturi. Deci de 5 ori pe zi i-am dat medicamente.

Siminaf - Ce-i prea mult strica! Prea mult Nurofen, prea mult Paracetamol, prea mult Novocalmin, toate fac rau cind se depasesc dozele. Nu intru in amanunte, ca nu are rost sa ne speriem. De aceea exista schema de alternare la 4 ore Nurofen cu Paracetamol, pt. a nu se supradoza vreunul dintre ele. Cind chiar e fierbinte de tot cu toate astea, se poate da si o doza de Novocalmin. Dar se poate trece si la impachetari. Care se fac cu apa la temperatura camerei. Cu un prosop sau cearceaf ud si bine stors invelit copilu', sau macar batistute ude pe la talpi, in axile, pe capsor. Prin zonele cele mai bine vascularizate se pierde caldura pt. a se termoregla, deci macar zonele alea sa fie acoperite cu ceva ud. Nu cu otet.

Mergi la inceput

Mie mi s-a parut interesant mesajul Siminei asa ca-l includem si pe el. Dar cred ca e de ajuns. Nu?

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanuc spune:

Buna...ziua
Imi pare rau sa vad atatia copilasi bolnaviori .Si noi am fost bolnavi dar fara febra(pe mine ma sperie febra),acum ne-am mai revenit .Multa sanatate tuturor!
Pe deasupra am facut vaccinul la 1 an avand rosu in gat(dr a zis ca nu-i pb)si eu am avut mari semne de intrebare dar vad ca nu a fost nici o pb...dar ma gandesc deja sa schimb dr asta.

Mai vroiam sa va intreb este ok sa ii dau ficat de vitel(mi-a trimis mama mea de la tara)si daca da cum as putea sa il prepar?

Va pup

Claudia si Lucasor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mie nu mi se par bune aceste rezumate scoase din context. nu contin toate parerile, nu contin cazurile la care se aplica, nu toata lumea a precizat varsta la care se da acest tratament, exista informatii suplimentare scapate, in fine, eu zic ca poate sa deruteze cumplit un asemenea rezumatel, postat la inceput, ca "regula" pentru febra

nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Leea ,Anda ,sanatate multa la puiuti!!!Sfaturi nu va dau ca au facut-o celelalte fete deja ,cam asa am scapat si noi de raceli ...

Ai vostri copilasi merg bine cu ghete de iarna??
Ca eu i-am luat vreo 2 pereche dar vine-n nas ,in schimb cu pantofiori merge super bine ,mai ales daca-i foarte moi ...
Ce sa-i fac pe frigu asta daca nu poate merge in ghetute ???Voi cu ce-i incaltati?

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE SF. ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ola,
Mey pe voi va lasa odraslele la calculator? Ca missladena mea de cum ma vede ca ma asez si io un pic vine nene pe mine si ma trage de pantaloni si miauna si nu se lasa pana nu plec

Camelia Daniela tin pumnii stransi azi sa fie bine!

Uf Leea lasa ca trece, dar de ce vrei sa ii aspiri mucii la fiecare 10 minute? Noi inca avem nasul infundat si culmea nu iese nici un muc cand aspir, ii dau cu fiziomer si Rinotrofil.

Dar ceilalti bebei sper ca avem vesti mai bune azi.

Sa ne laudam: pe 2 dec am facut primii pasi, mergem tinute de manuta dar nu ne place deci tot spre 4 labe tragem.
Si iar sa ne laudam: suntem fotomodele domle de azi

va ca miss iar trage de mine! Ce-o avea?

Alina si Amalia 17.11.2005

Avem 1 anisor!

Primul meu Sfant Nicolae

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

neata,

claudia eu nu stiu ref la ficatul de vitel,
fetele care stiu bagati aici un raspuns

Ela si Oana-Daria

Mergi la inceput

mda, ca de obicei o lasam balta. Gata, eu nu ma mai bag la treburi organizatorice.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput