Mamici de martie – aprilie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 5
anaalina spune:
Fetelor sa-mi puneti si mie un carucior roz ca gogosica noastra e fetita. Dr Iusup ne-a scris si numele pe eco ,am ras de ne-am prapadit cand am vazut cu al meu sot acasa.O va chema Teodora Catalina si se va naste la Spitalul Elias.
22sw
Rebiana27 spune:
Azi am fost la dr ginecolog care pot spune ca m-a lamurit si linistit in unele privinte iar in altele... Bebe e cu masuratorile biometrice in grafic, iar la artera uterina intr-adevar este o problema pentru care mi-a recomandat tratament. In cazul in care nu se regleaza de la tratament si bebitu meu nu ia in greutate asa cum ar trebui mi-a spus ca-l vom scoate mai devreme. Pe moment n-am avut nici o reactie (vizibila) dar in masina am plans de mi-au sarit capacele. Tot dr mi-a zis ca a mai avut o pacienta cu aceeasi problema si a fost nevoita sa-l scoata pe bebel mult mai devreme. Avea doar 900 de grame, insa acum este bine. Puiutul meu avea 451 g la 21 de saptamani si 6 zile. Eu zic ca e bine, nu? Asa ca sper sa ia in greutate rapid si de acum incolo.
Mi-a recomandat sa dorm pe partea stanga (stiti voi ca am mai avut noi o discutie pe forum despre acest lucru!), sa fac des exercitii de respiratie in fata unei ferestre deschise sau in aer liber, sa evit sa mananc sarat ca-mi creste tensiunea si agravez problema deja existenta, sa consum fructe si legume in cantitati cat de mari etc.
Voi repeta Dopplerul peste 3 saptamani si voi sti exact daca e mai grav sau tratamentul da roade.
Mari 1,21 nu era valoarea pentru artera cerebrala. Era trecuta in dreptul ei, oarecum, insa era o completare de la artera uterina. Asa ca nu mai e nevoie sa intrebi pe cineva despre ea. Multumesc mult!
Silver nu stiu despre tratamentul tau daca este sau nu interzis in sarcina. Mai bine intreaba farmacistul. Mie mi-a dat Canesten care nu se ia in primul trimestru numai si tot am avut reticente. Eu zic sa ceri prospectul la farmacie si vezi ce scrie pe el.
Va pupic pe toate!
Rebiana 22+
magdutah spune:
Pupici pe burticute la toate ,
Rebiana multa speranta ca totul o sa fie bine. Daca pana acum BB are si greutatea normala si totul dezvoltat normal ptr. varsta lui eu cred ca totul o sa fie bine. Citisem si eu ca odata ajunse la 22 saptamani de sarcina atunci probabilitatea ca BB sa supravietuiasca unei nasteri premature este foarte mare. Eu insa sper sa nu fie cazul tau si al nici unei viitoare mamicute !
Mii de pupici si capul sus ... iti ajunge cate griji si stres ai avut saptamanile trecute ... incearca sa eviti asta de acum!!! O sa fie bine in final, nu se poate altfel !!!
Magda 22+6
http://mfoca.myphotoalbum.com/
roxanici spune:
Of, Rebiana
Nu te intrista ca o sa fie bine pana la urma, important este sa ramai pozitiva si sa faci cum ti-a indicat medicul.
Capul sus si o sa vezi ca bebe o sa se faca mare si frumos.
roxana 23+
Sori1980 spune:
Mersi pt raspunsuri fetelor despre presiune/contractii. Ultimele zile burtica a crescut vazand cu ochii, si ma doare la baza jos, chiar si cand stranut parca se intind ligamentele sau muschii... dar mergem la yoga si tati de bebe ne face masaj cu ulei cu vit. E pe burta zilnic, asa ca speram sa treaca si simptomele astea.
In rest, am pus si eu o poza facuta azi in album, cu burtica de 20 de sapt., sa vedem ce parere aveti .
Rebiana, lasa grijile ca mai rau ii faci lui bebe. Sigur o sa fie totul bine cu bebele tau! Fruntea sus!
Pupici la toate -utele.
Sori 20s cu
RaisaFudulu spune:
Rebiana
Trebuie sa gandesti pozitiv, atata timp cat doctorul a spus ca se poate rezolva nu are rost sa te mai gandesti la ce este rau. O sa vezi ca dupa ce faci tratamentul o sa fie foarte bine. Parerea mea este ca daca bebelul s-a dezvoltat normal pana la acceasta varsta nu vad de ce nu o va face si de acum incolo.
Fruntea sus si ai sa vezi ca totul ete bine. Suntem cu sufletul alaturi de tine.
Noi suntem bine in afara de faptul ca simt o presiune puternica atunci cand ma ridic din pat, sau cand ma intorc de pe o parte pe alta in partea de jos, o linie ce uneste zona ovarelor cam asa.
Cedeaza dupa ce fac cativa pasi
Diana 19+
arissa spune:
Rebiana, curaj! Urmeaza sfaturile medicului si fii optimista, sigur o sa fie bine.
Sori, am vazut burtica ta de 20 sapt, esti o draguta, mai ales asa cum zambesti, fericita. Mai imi spune lumea si mie ca am un aer aparte de cand sunt insarcinata si cu toate astea uneori ma vad asa de grasaaa si urataaa. Mai ales in zile ca aceea de ieri, cand parca sunt mai greoaie ca de obicei si nu-mi gasesc nici macar pozite de stat pe canapea. SI totusi, cand ma gandesc la bebe sau and il simt cum misca (de obicei seara incepe meciul), imi creste un zambet mare in mine
Va pup, sa aveti o duminica frumoasa.
25+1
Sori1980 spune:
Mersi, Arissa.
Nici eu nu ma simt prea atractiva, si cand ma gandesc ca ma voi face cat o balenuta, ma cam sperii, mai ales ca la mine nu stiu unde se vor pune kg. ca am doar 1.54m si deja sunt rotunda dupa cele vreo 5 kg. care le-am pus pana acum. Dar cand ma gandesc la minunea asta mica din burtica, si cand o simt cum se misca acolo, atunci ma simt fericita, prind curaj. De asta m-a apucat pozatul ieri si sotul meu abia astepta . Si mie mi-e greu sa ma misc, ma dor ligamentele rotunde, ma chinui noaptea la somn, sarcina pt mine nu e floare la ureche, dar trecem noi si de asta.
Pupici la toate burticile.
Sori 20+ cu
Krissy spune:
Rebiana, ma alatur si eu fetelor care iti tin pumnii, fii tare si lasate in grija lui Dumnezeu! O sa vezi ca o sa fie bine si o sa-ti tii in brate bebelusul sanatos!
Felicitari si viitoarelor mamici care au mai aflat intre timp sexul puiutzului!
Eu nu am nici un fel de noutati - liniste si pace. Bebelusa e tot mai activa (seamana cu mama-sa) si isi face loc in burtica tot mai mult. Dar apropos de burtica, uitandu-ma la pozele voastre, mi se pare ca burta mea e f mica comparat chiar cu burtici mai mici ca varsta!? Nu vi se pare asa si voua? Nu ma ingrijorez prea tare inca, ca parca mi-a explodat in ultimile 2 saptamani, dar lumea imi spune ca nu arat de 6 luni! In plus, am avut muschii abdominal f puternici, se vede si acum ca imi tin burta "in frau" si nu mi s-a rotunjit ca voua... Ma rog, asta sa fie toata problema.
In rest, ne-am apucat de renovari acasa, in perspectiva pregatirii camerei fetitei. In ideea asta, finisam demisolul acum (mai necesita finisarea unor pereti de rigips, prize, corpuri de iluminat si tavan fals, suntem aproape gata), pentru ca o sa mutam acolo "biroul" de la etaj. Speram ca pana de Craciun sa putem muta "office"-ul jos si sa ramana camera goala, gata pregatita pentru zugravit in ... roz. Am ales aceasta camera pt ca este mai micuta, f calduroasa si langa dormitorul nostru, asa ca e ideala pt bebelusa. Inca nu am cumparat nimic (doar am "studiat" piata, ca sa ne facem bugetul), probabil o sa incepem dupa Craciun, cand o sa fie reduceri mari la magazine.
In alta ordine de idei, cineva intreba de nume de fetite, sugeram mai devreme un site care imi place f mult: www.babynames.com , unde poti da selectie dupa gen. Pe fetita noastra o sa o cheme Sophia Antonia.
Cam atat, va doresc la toate o duminica frumoasa si sa aveti o noua saptamana buna si usoara!
Cristina 25+, cu
Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
paula75 spune:
Buna seara la burtici!
In sfarsit ma puteti trece si pe mine cu BAIETEL...eram sigura ca e baietel..dar s-a lasat asteptat....
Bebe e bine dar vreau sa va intreb si pe voi....eu sunt un pic speriata ca numarul leucocitelor mi-a iesit f.f. mare 15.000 fatza de cum eram eu inainte de sarcina....dr. zic ca asa e in sarcina dar imi e teama...va rog spuneti-mi si mie voua cate v-au iesit la analize
Plus ca imi amortesc mainile dimineazta desi iau fier.In rest ma simt f. bine..desi cu 14 kg. mai grasa.
Va pup pe toate
Paula 27+