rana pe col
Fetelor am o problema..ieri am fost la doctor sa vad daca totul e in regula ca sa pot avea un bebe....ovarele sunt ok,colul e normal..dar a spus ca am o rana pe col,exocervicita i-a spus.A zis ca nu e extinsa,nu arata urat,dar trebuie urmarita si sa fac papanicolau o data pe an.Si a zis ca doar dupa nastere,daca se va agrava o va cauteriza.
Eu nu stiu ce sa zic,oare pot ramane insarcinata cu rana de pe col???Doctorita nu a spus ca nu as putea ramane.Voi ati avt cumva rana pe col???acest lucru v-a impiedicat sa faceti bebe??
Mersi mult!!!
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
Raspunsuri
amzulica spune:
Ramonella eu am avut o rana mica pe col pe care am descoperit-o in martie 2005, nu am cauterizat-o atunci, am inceput inseminarile si aveam usturimi in momentul in care mi se injecta sperma. Dupa multe inseminari nereusite am cauterizat-o in august 2006 cand au fost cei de la Giulesti in concediu, si dupa nu am mai avut acea usturime ba din contra nici nu simteam nimic. Daca incerci sa faci bebe normal iti cauzeaza insa. Cauterizarea nu este foarte dureroasa insa dupa ea trebuie sa faci repaus sexual de 6 saptamani.
Cami
claujro spune:
Eu mi-am cauterizat rana si apoi am ramas insarcinata. Poate ar fi bine sa faci si tu la fel...?
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei
adelamaria spune:
Ramonella, eu am o rana pe col de ceva vreme. La fiecare control, toti medicii (ca am fost la mai multi) mi-au zis ca e "o mica rana pe col" si ca nu e nevoie de cauterizare. Asta in conditiile in care stiau ca vreau copil.
Am mai auzit si eu ca aceste rani pot evolua, dar eu iti spun ce mi s-a zis mie de fiecare data...Imi pare rau, dar detalii medicale nu am.
szivarvany spune:
Fetele, ma bag si eu pe subiectul vostru cu o intrebare: faptul ca ustura dupa contact, mai exact in momentul ejacularii, poate fi semn de rana pe col ???
Eu am facut acu` o luna examenul gineco cu testul Papanicolau, ecografie, control si cica e totul ok ... dar m ati pus pe ganduri ...
Sanatate tuturor si sa vi se implineasca visul foarte repede !
Daria & Giulia (2004 08 16)
Anuska spune:
Ma scuzati ca ma bag p-aici, eu am avut rana pe col, am ramas insarcinata, am nascut, rana tot acolo, am cauterizat-o apoi si acum e iar pe baricade... Deci? Eu cred ca se poate ramane insarcinata (dovada vie fiind eu!), insa pt linistea ta e bine s-o cauterizezi inainte ca sa nu spui ca asta e motivul pt care nu faci bb.... parerea mea!
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
anasia spune:
ramonella, mai intai fa-ti o colposcopie pt a vedea daca intr-adevar este rana pe col, este cel mai sigur; ochiul mai poate sa joace feste, mai ales daca este "mica"; si eu am avut o asa-zisa " mica " rana, bine ca am facut colposcopie, atfel, ca cauteriza degeaba;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
pozici
intalnire 21.10.2006
ali spune:
Cred ca partea asta cu cauterizarea ranilor de pe col, daca vrei copii, e o "disputa" intre ginecologi.Unii zic ca ar trebui sa faci cauterizarea altii zic ca ti s-ar putea lipi colul la intrare( e un termen dar nu-l mai stiu) si e mai greu sa ramai insarcinata.
Pot sa-ti spun ce am facut eu.Prima data mi-a fost depistata rana la Medsana.Dr Ancar( batranul) nu a zis nimic de cauterizare.Am facut o tura de tratament la Sovata, cu tampoane de namol sarat intrvagainal.
Apoi la internare la Giulesti, era un medic ,Drambareanu parca il chema, care facea colposcopia si mi-a zis si el de rana.Am primit de la spital niste ovule. Am mai facut o tura de tratament la Sovata si dupa 2 luni cand sa merg la cauterizare mi s-a spus ca am colul curat.E posibil ca de la tratamentul de la Sovata sa mi se fi inchis rana.
ali
RAMONELLA spune:
Mersi fetelor de raspunsuri.Nu stiu ce sa zic,ma gandesc ca doctorita mi-ar fii spus ca nu pot ramane insarcinata,de fapt nici nu s-a pus problema de asa ceva.Eu in momentul in care am intrat pe uisa i-am zis ca vreau sa fac un copil si de aceea vreau sa vad daca totul este in regula.Dupa ce a gasit rana,mi-a spus ca doar dupa nastere,daca in timp se extinde atunci o cauterizeaza.Atunci ma gandesc ca nu e asa grav,nu??
NUNTA
28.05.2005
bibyrox spune:
Iubita uite ce am gasit pe net despre problema ta!
"O rana pe col este o afectiune congenitala ( femeia se naste cu ea ) consta in exteriorizarea mucoasei endocervicale pe exocervix. In mod normal la nivelul orificiului extern al colului uterin se intalnesc doua mucoase diferite:
1. cea endocervicala, ce este o mucoasa unistratificata, glandulara, special dezvoltata pentru mediul alcalin si steril al uterului;
2. mucoasa ce acopera exocervix-ul si tubul vaginal ( 5 straturi ), scuamoasa de unde si provine secretia vaginala, ce rezista mediului acid vaginal, infectiei vaginale, contactului sexual. Este o mucoasa ce permanent se descuameaza si se regenereaza ( este un mecanism de protectie a femeii in contact direct cu mediul extern). Ectopia ( rana de pe col ) se descopera cu ocazia unui consult ginecologic cu valve sau specul. O data diagnosticata aceasta ectopie trebuie tratata, deoarece poate complica viata unei femei de la secretii vaginale abundente, infectate pana la cancer de col. Din pacate frecventa cancerului la col este foarte mare, este pe locul doi dupa cancer la san. tratamentul consta in cauterizarea ectopiei, ce se poate efectua prin mai multe metode.
- diatermocauterizarea
- laseroterapia
- criterapia ( prin inghet )
De obicei, tratamentul este definitiv, la 6 luni este bine o reexaminare pentru a verifica eventualele sechele ( ramasite ) ce pot ramane dupa prima cauterizare si care trebuie recauterizate. Tratamentul consta in distrugerea tesutului ectopic cu formarea unei cruste, care se elimina printr-o secretie vaginala abundenta apoasa si la un moment dat ( cam la 7-10 zile ) si sangeranda; curatarea dureaza 10-14 zile plus urmatoarele 14-20 zile de cicaterizare. In toata perioada de curatare si cicaterizare se practica si pansamente locale. Cauterizarea este o interventie nedureroasa ( senzatia este doar pe momentul cauterizarii ca la menstra, deoarece exocolul nu are receptori de durere, dar cauterizand exocolul, uterul se contracta, aparand acele senzatii "de menstra" . Un simplu antiinflamator ( flamexin, nurofen, saridon ) si un medicament antispastic ( no-spa, lizadon ) administrare cu 15-30 min. inainte de interventie va ofera o relaxare si o analgezie adecvata. Imediat dupa interventie puteti merge la serviciu sau in alta parte, trebuie dacat respectat un repaus sexual de 4-5 saptamani si mai putin efort fizic. Dupa o cauterizare se poate ramane imediat ( la o luna ), insarcinata eliminand acel focar de infectie, ce era rana pe col; astfel va puteti oferi o protectie in plus pentru o viitoare sarcina. "
Eu totusi tind sa cred ca dr-ita ti-ar fi spus daca era necesara cauterizarea acum! Poate ar fi bine sa o intrebi din nou.
Fiecare zi, plina de lumina, ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc!
Biby
RAMONELLA spune:
Mersi mult,Biby.Oricum maine ma duc dupa rezultate.Poate totusi imi da un tratament cu ovule.
NUNTA
28.05.2005