Situatie delicata- indemnizatie nastere
Buna! In primul rand as vrea sa va intreb de actele necesare pentru indemnizatia pentru cresterea copilului.Acea dovada de plata a contributiilor sociale pe ultimele 12 luni cine mi-o poate da in afara de angajator?
Acum sa va spun in ce situatie sunt.Pana in luna septembrie am fost angajata unei firme.M-au concediat pe motiv de restrangere a activitatii.Am inceput sa-mi fac dosarul pentru somaj.Mai aveam nevoie de o adeverinta pentru stagiu de cotizare la somaj completate de catre firma cu nr.si data OP-urilor pe ultimele 12 luni platite impreuna cu stampila firmei.Cand am apelat la ei, sefii mei, deoarece am avut 3,mi-au spus ca au vandut firma si nu mai dau de cel caruia i-a vandut-o pentru ca ei nu mai au acele OP-uri si nici stampila firmei, de asemenea.Bineinteles ca acest lucru mi s-a parut aberant, nu poti vinde o firma cu tot cu arhiva.I-am rugat sa-mi dea nr. de tel. al cumparatorului dar ezita.Am inceput sa fac investigatii la FISC si acolo mi-au zis cafirma nu a suferit nici o modificare de date.Deci firma nu a fost vanduta.Fiind concediata la 1 septembrie si nemaiavand timp sa dau de acea adeverinta mi-am facut contract de munca la firma familiei ca sa nu pierd continuitatea.In acest moment tot alerg dupa ei si nu pot obtine aceasta blestemata de adeverinta.Zilele acestea voi depune o cerere de informatii la REG.COM. sa aflu daca intr-adevar a fost vanduta firma.Pana la urma pot sa fac rost de acele OP-uri de la Camera de munca dar nu am stampila.
De aceea v-am intrebat de acea dovada.Cine mi-o poate da in afara de angajator? Va rog, cine este in cunostinta de cauza sa ma poata ajuta.Din cauza lor am avut mari probleme cu sarcina,era sa-mi pierd copilul asa de mult dorit.Acum sunt in a20a saptamana si multumesc lui D-zeu ca am trecut de acea perioada grea dar stresul tot continua sa existe.Astept raspunsul vostru.Va multumesc din suflet.
ELLA 19 +
Raspunsuri
ellamiss spune:
Va rog,chiar nu stie nimeni cine imi poate da acea dovada in afara de angajator?
ELLA 19 +
mamaluimatei spune:
Nu sunt tocmai poate cea mai avizata sa-ti raspund pentru ca nu lucrez in sistem dar logic ar fi asa:
1.Mergi la ITM si depune o reclamatie precum ca firma care ti-a desfacut contractul de munca pe motiv de restructurare nu binevoieste sa-si onoreze toate obligatiile ce le are fata de tine implicit emiterea adeverintei cu pricina.
2.acum daca ti-ai facut angajare pe firma familiei poti ori sa iti faci acte de somaj de la aceasta firma ori sa mergi in continuare cu acest contract de munca.
3.O situatie clara si la zi a contributiilor tale salariale catre stat o poti cere si la Directia Muncii oricum cei din aceasta institutie cand iti analizeaza dosarul pentru indemnizatie verifica actele tale din dosar cu ceea ce au ei in sistemul centralizat deci, cu siguranta, iti pot da o astfel de adeverinta .
Scuze daca nu am fost prea explicita dar sper sa te fi ajutat.
ps
Eu stiu ca legea te protejeaza mai cu seama ca in momentul desfacerii contractului de munca erai insarcinata. Cu siguranta ai o decizie emisa de fostii patroni in aceasta privinta iar daca ei au mintit si firma functioneaza in aceleasi conditii iar tu le erai doar o "povara" ITM-ul in verificarile sale sigur le va sanctiona pe masura deciziile luate pripit.
Sarcina usoara, nastere usoara si fii optimista totul in lumea asta are o rezolvare doar sanatate sa fie!
ellamiss spune:
quote:
Originally posted by mamaluimatei
Nu sunt tocmai poate cea mai avizata sa-ti raspund pentru ca nu lucrez in sistem dar logic ar fi asa:
1.Mergi la ITM si depune o reclamatie precum ca firma care ti-a desfacut contractul de munca pe motiv de restructurare nu binevoieste sa-si onoreze toate obligatiile ce le are fata de tine implicit emiterea adeverintei cu pricina.
2.acum daca ti-ai facut angajare pe firma familiei poti ori sa iti faci acte de somaj de la aceasta firma ori sa mergi in continuare cu acest contract de munca.
3.O situatie clara si la zi a contributiilor tale salariale catre stat o poti cere si la Directia Muncii oricum cei din aceasta institutie cand iti analizeaza dosarul pentru indemnizatie verifica actele tale din dosar cu ceea ce au ei in sistemul centralizat deci, cu siguranta, iti pot da o astfel de adeverinta .
Scuze daca nu am fost prea explicita dar sper sa te fi ajutat.
ps
Eu stiu ca legea te protejeaza mai cu seama ca in momentul desfacerii contractului de munca erai insarcinata. Cu siguranta ai o decizie emisa de fostii patroni in aceasta privinta iar daca ei au mintit si firma functioneaza in aceleasi conditii iar tu le erai doar o "povara" ITM-ul in verificarile sale sigur le va sanctiona pe masura deciziile luate pripit.
Sarcina usoara, nastere usoara si fii optimista totul in lumea asta are o rezolvare doar sanatate sa fie!
Mersi mult de raspuns.Ca sa imi fac actele de somaj imi trebuie acea adeverinta completata si stampilata de firma la care am lucrat.Stiu ca pot merge la Camera de munca sa mi-o completeze,am mai fost odata, si nu a avut binevointa sa mi-o completeze spunandu-mi raspicat ca nu e datoria ei, adica a inspectoarei,sa-mi completeze aceasta adeverinta, ci a firmei la care am lucrat.I-am spus toata povestea dar nu m-a luat in seama.Acum eu pot face rost de aceasta completare a adeverintei pentru ca pot depune o sesizare la seful ei si chiar daca mi-o completeaza , aceasta adeverinta trebuie stampilata de firma la care lucrez.Altfel nu pot sa-mi fac actele de somaj.Am fost vineri la REG.Com. si am depus o cerere de informare despre firma la care am lucrat.Luni trebuie sa ma duc sa-mi dea raspunsul.Daca intr-adevar ei nu au vandut firma voi face o reclamatie la ITM, la Unirea.
Nu stiu ce sa mai fac, trec zilele si eu tot nu rezolv nimic.La firma familiei mi-am facut contract individual de munca pe perioada determinata ca nu aduc prejudicii firmei iar aceasta perioada a expirat pe 1 nov.Ma gandesc ca timpul trece si nu rezolv nimic.
ELLA 19 +