Latex sau silicon?
Am auzit ca siliconul este daunator dupa sase luni, ca provoaca mai des cariii de biberon si duce la strambarea dintilor.E adevarat?
Voi ce folositi la bebelusi?
Pupicei!
Delia si Codrin
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Eu am folosit pentru amandoi copiii NUMAI tetine din silicon.
Au amandoi dinti si sunt foarte drepti!
Ba, mai mult, Andrei si acum foloseste o suzeta din silicon!
La fel, pentru apa, ceai, lapte, tetinele sunt din silicon!!!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Flower spune:
Cred eu ca siliconul e mai rezistent. Ceea ce ai spus tu se intampla fie din cauza tetinelor "indulcite" ( cariile ) , fie din cauza biberoanelor si a suzetelor fara forma ortodontica ( dinti strambi , etc ). Oricum tetinele si biberoanele de la BABY NOVA sunt fabricate printr-un proces tehnologic in care sunt eliminate nu stiu ce transformari ale latexului care cauzeaza probleme bebelusilor. Asta scrie pr orice blister de-al lor si explica oarecum avantajele siliconului asupra latexului. Eu am mai folosit si tetine de la NUK , tot nemtesti si nu le-am schimbat niciodata in 9 luni de zile.
Acu , ca sa zic , pe vremea noastra nu mai erau atatea si eu cel putin nu am avut probleme cu dentitia ca si forma , in afara de faptul ca sunt foarte putin iesiti in afara.
Numai bine si crestere usoara !
tinatache spune:
Si noi tot cu siliconul. Nu are decat 4 dinti dar sunt drepti si pana acuma nu am auzit/citit nicaieri ca ar fi daunator.
Cristina, mamica cu burtica
Anina_n spune:
Am folosit suzeta si tetina din latex la inceput, pt. ca nu le primea pe cele din silicon. Iar mai apoi, am trecut la tetine din silicon, sunt mai rezistente.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)
Delia spune:
Va multumesc mult fetelor!
Adevarul este ca si Codrin prefera siliconul, m-ati linistit.
Va pup dulce!
Delia si Codrin
mirela.mustaciosu spune:
Importanr este ce prefera bebeul tau. Siliconul e mai rezistent. Nu cred ca are cum sa fie mai nociv decat latexul.
nik spune:
Eu le-am dat amindurora cu tetine de silicon, dar iata ce explicatie am primit de la farmacista:
Daca bebe e lenes si nu suge (Andrei asa era - stateam si o roa la o masa) e recomandat sa i se dea sa suga cu tetina de latex. Eu am ales totusi una de silicon cu debit reglabil (dodie) si ii dadeam pe debitul cel mai mare.
Daca bebe mainca repede (asa e Oana) e recomandata tetina de silicon. Eu am folosit acelasi tip de tetine ca mai sus, dar ii dau pe viteza mai mica.
Eu le-am preferat pe cele de silicon pentru ca nu au mirosul acela de cauciuc si mi s-au parut mai igienice si mai rezistente.
Andrei nu are dintii strimbi si nici cariati pina acum (doi ani si 7 luni). De Oana nu pot inca sa ma pronunt ca abia acum i-au spart gingia de sus.
Toate bune,
Nik
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=nik
rici35 spune:
Atentie,
aici se recomanda, ca copiilor care deja au dinti, sa nu se dea nicidecum biberoane de silicon!! Ele se rup mai repede, si exista pericolul, mai ales noatea ca copii sa inghita bucati din el, si sa se innece....
Deci silican, numai pina la virsta unde copii au dinti..
La biberoane de latex exista pericolul ca copii sa faca alergie de latex. De aceea in primele luni, pina copii au dinti, se recomanda folosirea biberoanelor de silicon.
deci pe scurt, pina au dinti silicon, dupa ce au dinti, latex.
Cu drag
Richard
Delia spune:
Si eu am citit pe prospectul unui biberon Chicco ca nu se folosesc dupa aparitia dintilor.La Nuk insa nu se specifica nimic, cum de altfel nici la tetinele Chicco.
Ingrijorarea mea mea era doar de a nu stramba dintii si nu m-am gandit nici o clipa doar la uzarea lor mai rapida in cazul aparitiei dintilor.
Deci, teoretic, daca tetinele de silicon sunt inlocuite frecvent nu ar mai exista probleme.
Intrebarea mea ar fi cat de frecvent?
O data pe luna e O.K.?
Va pup dulce!
Delia si Codrin
joxy spune:
Si eu care credeam ca-i vorba de prezervative... :)
Noi folosim cu acelashi succes si una si alta, bebitza noastra le vrea pa amandoua. Noi preferam siliconul. ne pare mai sigur..
Cu respect,
Florin