Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

buna seara va spun si eu dupa nu stiu cate pagini pe care le-ati scris doar azi!

aiska, ma bucur tare mult pentru placenta ta si felicitari pt .

Liuda, ai fost . Numai ca nu esti singura. Eu tare greu m-am apucat sa investighez sterlilitatea exact din motivele astea: clisma plus multe alte faze penibile. Speram sa vina de la natura ca sa nu dau vina pe mine ca mi-am facut-o cu mana mea (asa a si venit pana la urma).
Eu voi incerca sa ma rad singura, daca ii place bine, daca nu... reluare. Am fost cu o prietena la spital cand trebuia sa nasca si asta i-a facut prima data, a suit-o pe masa s-o barbiereasca. Daca era rezolvata nu-i mai facea nimic - ea era aranjata de cca 2 zile si a uitat in emotiile acelea, asa ca a trebuit sa stea la barbierit.

gabriela_s, uite ca mi-ai dat o idee! Dr cu care o sa nasc e prof univ si nu ar fi mare lucru sa ma trezesc cu studenti la 'studiu'. Din aceasta cauza f rar am cautat-o la spital. Dar din ce am vazut are pe langa ea putini studenti/rezidenti, in general fete.

Mi-am adus aminte de o faza super! O tipa care a stat f multe ore in travaliu (cca 19 ore), cu dureri chinuitoare, a zis ca cel mai mult din toata nasterea i-a placut clisma - toata sarcina se chinuise cu constipatia, iar pe langa acele dureri... clisma a fost act de binefacere.

laura ionescu, nu cumva faci cezariana cu anestezie rahidiana? Ca nu am auzit cu epidurala. Ma rog, mare diferenta intre ele nu-i, tot cam pe acolo te inteapa.

cristia, e bine ca ti s-a intors copilul din nou, de acum stai linistita. Sper ca acolo va ramane.

aelita, frumoasa ultima rochita cu caciulita! Si culorile imi plac in mod deosebit, ma dispera lipsa de imaginatie a comerciantilor si mai ales a producatorilor pt care tot ce e pt fetite e roz. Eu am reusit intr-un final sa-mi cumpar ce doream pt scos bb din spital, dar cand solicitam un articol alta culoare decat roz sau bleu mi se raspundea ca nici nu aduc pt ca ar ramane cu ele.
Imi pare rau ca te chinuie atat de rau arsurile, nu am nici o idee cum sa scapi de ele. Stai cat mai putin in pozitie perfect orizontala ca sa impiedici refluxul gastro-esofagian, dar cred stii asta. Eu am avut in prima trimestru si numai dupa ce vomam si beam apa rece ma linisteam, dar atunci era un cumul de fenomene, nu doar arsuri.

gabriela_s, desi inca nu m-am hotarat sa tricotez nimic, multumesc in numele tuturor pentru modele. S-ar putea sa-mi treaca lenea si mofturile, pe langa faptul ca nu gasesc ce-mi doresc in comert, un puloveras de copil e mai scump decat unul pentru mine! Cred ca am mai bine de 10 ani de cand nu am pus o andrea in mana, nici modele nu cred ca mai stiu, insa nu mi s-a intamplat sa vreau ceva sa fac si sa nu-mi iasa.

daconst, cred ca de-aia am inceput sa ma simt si eu bine in pielea mea, pentru ca am intrat de azi in luna a 8-a!

Haricleea, tare m-ar dispera si pe mine sa am in jur persoane de care nu e chip sa scapi si sa-ti tina socoteala la tot ce faci, sa-ti ordoneze viata! Dar chiar nu-i chip sa scapi de ele? Ai atat de mare nevoie de prezenta lor? Fa-le odata niste faze (asa, ca de neam prost!) astfel incat sa nu le mai trebuiasca. Pana atunci, pentru ziua ta ai putea invoca reluarea unei legaturi cu o veche prietena, fosta colega, cu care ai putea sa pretinzi ca vrei sa-ti petreci ziua? E dreptul tau sa-ti petrezi ziua cum vrei, TIE trebuie sa-ti faca placere si nu lor.

cred ca mai aveam ceva de raspuns dar nu-mi amintesc, asa ca revin daca e cazul

pup burtoasele

criss 32s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Roandre multumesc...am copiat.

Pentru cele care au al doilea bebe si sunt interesate de un adaptor la carucior am gasit intamplator ceva...poate il considerati util:

http://www.reclama ilegala - avertizare.ro/detalii/Adaptor-pentru-al-doilea-copil---Litaf/623/

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

ylilimic ...dragutza poveste.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Salutare burticoaselor!
Am venit si noi acum o ora de la dr si am recuperat cu cititul inainte de a va scrie... Mult ati mai scris azi!
Toate analizele de sange sunt bune; nu trebuie sa iau nimic in plus (fetele de pe messenger stiu de ce).
Bebelinul nostru foarte pudic, ca de obicei. Si-a lipit fata de burtica si l-am vazut tot din profil, iar cand si-a schimbat pozitia un pic si ne-a aratat cum casca s-a gandit ca ar fi bine sa-si acopere iar jumate de fata cu manuta, ca nu avem noi de ce sa-i vedem toata mutrita... Numai bine cand a terminat si dr de masurat pe acolo si ne-a printat o poza, a inceput sa se miste si el mai vioi. Chiar radea ca "uite la el, pana acum a stat smirna, iar acum ca am terminat s-a gandit sa se miste si el"... Chiar inainte de a intra in cabinet si-a schimbat pozitia... avea funduletul undeva in dreapta jos si acum e cu el in stanga sus... E cu capul in jos... In concluzie, avem 1534g, si suntem mari cu o saptamana.
Sunt tare bucuroasa ca e ok. Avem un pic de emotii. Luna asta m-am ingrasat doar 500g, iar el a luat 700g...

Momentan atat.
Va pupic pe toate!

Loredana 29+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

danymamic, m-ai facut curioasa cu klebsiella si m-am apucat sa citesc sa vad care-i treaba. In orice caz, ac bacterie nu produce o infectie a tractului genital, iar la nivelul tractlui urinar determina alcalinizarea urinei si favorizarea formarii de calculi renali cu dificultati in eradicarea pielonefritelor determinate. Prin urmare eu nu vad sa fie afectata sanatatea lui bb, cel mult a ta. Daca in urma antibiogramei reiese ca germenele este sensibil numai la antibiotice complet interzise in sarcina, mai mult ca sigur infectia o vei trata dupa. Acuma nu stiu cum se pune problema cu nasterea, ca sa nu fie contaminat copilul, poate iti va administra intravenos ceva, asta medicul hotaraste.

criss 32s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Doamnelor burticoase,
In Suedia nu se mai face demult freza la "dummneaei" la cezariana ca cica nu are rost.S-a constatat ca nu e vorba de microbi periculosi.

Clisma nu se obisnuieste.In sapt.37 am primit frumusel un supozitor laxativ care sa il iau cu o seara inainte de operatie si instructiuni sa nu cumva sa beau sau sa maninc nimic dupa ora 16 in ziua dinaintea cezarianei.

Exista niste diferente de "procedura".In Suedia nu se face epidurala ci "spinala" la cezariene.Asta cu conditia sa nu fie cezariene de urgenta ca atunci iti baga anestezie generala.

Sotul meu a stat cu mine la toate cele 3 nasteri, inclusiv la cezariana si dupa aia la reanimare (ca se tin toate pacientele operate acolo vreo 2 ore bune)dar pacat ca nu a putut filma NIMIC in sala de operatie.

Sa fiu sincera cea mai nasoala faza mi s-a parut dupa operatie, am avut niste dureri infernale.Aproape nu-mi vine sa cred cind citesc de cazuri in care dupa 2 zile nu le mai doare nimic.La mine au trebuit 2 saptamini, dintre care primele 7 zile m-am indopat cu analgezice si tot ma durea.

Sa va luati chiloti cu burtiera si pantaloni lejeri pina in talie, nu blugi ca dupa operatie operatie sunt tare folositori.Eu am purtat vreo 2 saptamini haine lejere de frica sa nu apese operati si sa ma doara si mai rau.

Dana/Germania carutul ala al meu e marca austriaca de asta banuiesc ca si in celelalte tari germanice se poarta landou solid.

Aiska ce bine imi pare de placenta ta.Stiam ca in general se ridica,mai ales ca tu nu aveai cezariana la activ.

Cristia e semn bun ca bebe se poate intoarce.La mine a stat vreo 2-3 luni in pelvina si atunci am citit ca cei care se intorc din cind in cind au mai multe sanse sa fie in pozitie corecta la nastere.

Cris68la nasterile naturale am acceptat mereu tinere care erau moase practicante.In Suedia e normal sa asiste si sa le permitem.S-ar fi mirat daca nu as fi fost de acord cu prezenta lor.

OanaBucur balansoarul era ceva foarte traditional in Suedia in anii 70, ca piesa de mobilier.Acum e iar la moda si noi "am mostenit" unul mai vechi de la socrii.Tare bun a fost noaptea cind bebeii nu dormeau!

Mariana 26+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

am vazut ca azi ati discutat intens prezenta taticilor in sala de nastere. Eu nu stiu cum sa fac sa fug de asa ceva! Cand eram la mama acasa si ma mai imbolnaveam si eu ca omul, efectiv o uram pe sora-mea doar pentru ca imparteam aceeasi camera. As fi vrut sa fiu singura sa nu ma mai bata nimeni la cap sa ma intrebe daca ma doare ceva, daca sa-mi dea ceva sau cum ma mai simt. Cred ca daca ar fi posibil as naste singura si restul lumii sa apara abia dupa ce totul e rezolvat, eu fericita, sanatoasa, slaba etc iar bb ca un cozonac.
Mama saraca si-a facut planurile asa fel incat in ianuarie sa fie libera pentru ca nasc eu, iar eu i-am reamintit ca nu-i permit accesul decat la o luna dupa nastere. I-am zis ca l-as fugari de acasa si pe sot, dar nu am unde sa-l trimit. Ea abia asteapta, ca vorba aceea am 38 de ani, sora mea 36 si pana acum nici una nu i-a adus nepoti - iar eu... uite ce-i fac!

Unde sunteti fetelor, sa-mi spuneti ca sunt cu capul? Oricum stiu asta.

criss 32s cu

Mergi la inceput

Mariana n-as fi facut rabat de la el...am avut unul mare la parintii mei si l-am iubit pana l-am stricat...de fiecare data cand am prins unul nu m-am dezlipit...era de asteptat sa-l achizitionez acum. Mi se pare nemaipomenit de comod si linistitor sa-l alaptezi pe bebe in balansoar...evident, mai ales noaptea cand esti in ceata somnului.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Roandre doar aparat de ras ptr operatiunea "frezatul"?...sa am la indemana gelul de dus...sau se prefera o spuma de ras?...sau...?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by oana_bucur

Roandre doar aparat de ras ptr operatiunea "frezatul"?...sa am la indemana gelul de dus...sau se prefera o spuma de ras?...sau...?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Doar aparatul de ras ti-l cere infirmiera. O sa ai la tine oricum si sapun in cazul in care vrei sa-l foloseasca pe al tau. Infirmiera a purtat manusi de unica folosinta, a sapunit mana si cu mana s-a atins de "dansa" (nu mi-a cerut mie sapun).

Mihaela (30+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput