Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 26
laura-popy spune:
ania,ylilimic, vitamina c e foarte buna pt orice organism, dar mare grija ca in exces organismul incepe sa o elimine prin diaree. deci daca Ingrid are deja, nu cred ca e o solutie f buna. Eu am patit-o la inceputul sarcinii, cand din cauza unei mici raceli am cam exagerat cu vit c
. Deja resursele mele erau ok ( mancam extrem de sanatos) si am dat-o in somn pe toaleta. M-am speriat initial
dupa care am aflat si cauza.
E doar un sfat
Laura,29+ 
laura
ylilimic spune:
laura_popy - multumesc de informatie, chiar nu stiam insa fiind hidrosolubila nu as fi crezut in asa efect!
Eu de exemplu, mai ales cand ma ia raceala (acum vreo 3 sapt) iau cam 450 mg/zi si nu mi s-a schimbat in nici un fel tranzitul intestinal...
Si pustiului ii dau masiv si nu am avut probleme, altfel nu as fi indicat unui copil tot asa micut
Cel mai bine o sa ma interesez mai in amanunt! Merci, oricum!
anis - mama, te-am botezat! Iti raman datoare cu un miel de Paste...Scuze, n-a fost cu intentie...
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
32+ (34 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
anis spune:
Fetele va multumesc pt urari.
Ercefuril ce e?
Stiu ca vit C nu e prea indicata in diaree, mai ales daca se banuieste o gastroenterocolita..acum nu stiu de care e, virala sau bacteriana.Ii fac maine coprocultura.
Fetele mii de scuze ca vb aici de bb Ingrid sa zic asa, dar am zis ca poate gasesc un sfat ceva printre mamicile de bb2.ORICUM daca va fi cazul, sper sa nu am destule sfaturi ,sau sa va spun ec s afacei cu bb..la cate am patit..sper sa nu fie nevoie.
Ma simt f slabita, am dormit in 40 de ore , nu stiu cred ca vreo 5 ore.DE mancat nu imi intra mai nimik in stomac...am o stare cam proasta ,sper ca bebita sa fie bine.
Acum ma pregatesc sa-mi pun ceasul sa sune din 2 in2 ore sa o verific de febra..
Va pupic
AniS
32+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
roandre spune:
quote:
Originally posted by mihacarm2002
roandre, asa auzisem, ca doar la 2 copii, iar ieri o prietena mi-a repetat acelasi lucru. Si mie mi se pare o mare nedreptate. As vrea 2 copii, insa daca se intampla sa raman si a III-a oara, gata, niciun ajutor din partea statului. Adica, sa ma duc cu bebe mic la serviciu? Sora mea mai mica a fost un accident, acum mama trebuia sa o omoare? Mai am o verisoara care a facut ultimii 2 copii (din 4 copii) tot din accidente. Ultimul a socat intregul neam (avea in jur de 40 ani, al 3lea nu mergea nici la gradinita) dar nu a conceput sa renunte la el.
Mihaela 29+
NU E CORECT!
"Art. 2. - (1) Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulentul se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii incredintati in vederea adoptiei, adoptati sau aflati in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si pentru cei pentru care a fost instituita tutela.
(2) Alocatia de stat pentru copii se cuvine pentru fiecare dintre copiii rezultati in urma primelor 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii incredintati in vederea adoptiei, adoptati sau aflati in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si pentru cei pentru care a fost instituita tutela.
(3) In intelesul dispozitiilor alin. (1) si (2) prin nastere se intelege aducerea pe lume a unuia sau mai multor copii vii.
Art. 3. - Drepturile prevazute de ordonanta de urgenta se acorda pentru primele 3 nasteri survenite dupa data de 1 ianuarie 2006 inclusiv, fara a se lua in considerare numarul de nasteri anterioare acestei date."
Deci 3 nasteri dupa data de 1 ianuarie 2006...deci eu as mai avea dreptul la inca doua in afara de asta pt ca am o nastere in 2004 si nu se ia in calcul!
Utile pt burtici, viitoare mamici
adinush spune:
Oana LA MULTI ANI!

sa ai niste sarbatori frumoase dar in formula 2in1
si la anul un bebe mare si frumos(are cui sa semene
)
Eu am lipsit 2 zile si am avut de citit un capitol ..tz,tz,tz nu poate omul sa stea fara voi.
Am fost acasa la mami meu ca trebuia sa-mi ridic buletinul(e dat la schimbat) si inca niste acte ce trebuiau facute la domiciliul stabil.
Si merge Adina 150 km cu maxi taxi prin minunatele drumuri ale patriei,ajunge cu o burta cel putin la fel de tare ca un bolovan,cu contractii (dureroase!!
) chiar si dupa 1 no-spa ca sa-mi spuna dobitocii aia de la politie ca nu e gata ca de 4 saptamani nu s-a gasit nici un sectorist sa se duca la mine acasa sa verifice datele(procedura standard in caz de pierdere cica).
Noi locuind intr-un imeeeens oras de 17.000 de locuitori si cu o lume interlopa misunand pe acolo e de inteles ca politia se ocupa cu lucruri mult mai importante decat verificari la domiciliu.
ggrrrrrr
Bineinteles ca s-a facut constatarea lui peste pe loc dupa ce am inceput sa urlu prin toata politia si cica mai dureaza o saptamana printarea care se face in alta parte.
Si cu o voce suava nenea de buletine ma intreaba cand mai vin de la Bucuresti ca buletinul trebuie ridicat personal.I-am zis ca peste o saptamana poate sa faca bors cu el ca eu nu mai calatoresc si daca nasc si ramane copilul pe drumuri ca n-are ma-sa acte i-l duc la usa![]()
Asa ca am convenit sa-l ridice mami cand o fi gata,daca o sa fie vreodata gata.
Si vino Adino mama alti 150 de km inapoi,prin acelasi gropi,cu acelasi dureri si injurand pe toti care au avut vreodata vreo legatura cat de mica cu Ministerul Transporturilor.
Acum gluma,gluma dar eu am contractii de mult.Nedureroase ziceam eu.Dar acum ori ma doare altceva in acelasi timp ori s-au facut ele dureroase..Ideea e ca ceva s-a schimbat.Nush ce inseamna dureri ca la ciclu cand descrii contractiile dureroase ca la mine dureri menstruale inseamna tavalit prin pat,2-3 piafene pe zi,perna electrica pusa pe burta si zacut cu toate astea...
Ori contractiile astea nu dor nici pe departe asa...e mai mult ca o presiune,de parca as avea nevoie urgenta la toaleta desi daca ma duc la toaleta...nu pot sa zic ca nu fac nik,ca eu la taleta si daca ma duc din 5 in 5 min tot gasesc de facut ceva acolo(am si niste pb la rinichi si si-a gasit si fii-mea de mult de joaca cu vezica) dar nici nu pt sa zic ca presiunea se datora nevoii de a merge la toaleta
deeeeeci..dupa toata polologhia mea..fetele cu bb1 as vrea si eu niste descrieri mai detaliate ale contractiilor astora.stiu ca e greu sa pui in cuvinte din moment ce sunt niste dureri specifice dar..macar asa o idee
Adinush
34+ cu
- Ingrid-Eileen
Messa spune:
Adinush, eu suport bine orice durere in general... la mine contractiile sunt mai mult un enervant disconfort, presiune pe noada fundului, presiune in burta, senzatia aia de bolovan si cam atat... nu pot sa zic ca ma dor, dar sunt foarte enervante, neplacute...
A.Alina spune:
Oana, 

Haricleea, daca nu ai chef dsa-ti intre socri in casa , stai cu usa incuiata si cheia in usa si nu le deschide. Apoi poti sa le spui ca nu ai dormit noaptea, ca ai adormit cu TV (radio) si nu ai auzit batand la usa.
Alina, petrecere placuta maine si sa ne pui si noua poze cu o mireasa fericita!
Messa, esti tare simpatica. Si eu ma uit deja cu groaza la burta ( ca deja burtica nu mai pot sa-i spun) si ma intreb cat mai are de gand sa creasca.
Eu stau in pat, dau telefoane sa vad de ce nu au venit instalatorii sau electricienii, mai verific ce s-a mai facut in apartament si sper ca pana de Craciun sa am apartamentul renovat si sa ma pot si eu apuca de pregatit camera copilului.
Alina
31+
Messa spune:
Alina, zic eu si ma vaiet, dar vreau sa creasca, sa fie ploada zdravana si grasuna cand se naste! 
Messa spune:
Fetelor, ma uitam si eu asa, prin forum... la sectiunea de mamici - pai si-au intitulat subiectele copilutzi, prichindei, bucurii, nazdravani, piticlontzi, bebelushi, inimioare, cirese... eu propun, in cinstea noii etimologii descoperite, sa fim noi alea nebune si sa zicem topicului "Plozi de ianuarie-februarie 2007"