Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Kate, eu stiu exact ce face mormoloaca, e imposibil sa nu stiu, ca impunge in toate organele cu strasnicie! Nu cedez, nici sa stiu ca am sa seman cu un peste-balon suparat, copchila asta iese din burta la termen si gata dar trebe sa ma lamentez umpic, face bine

LA MULTI ANI, OANAAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

LA MULTI ANI ONITA SCUMPA.SA DEA DUMNEZEU SA TE TINA CU BEBE IN BURTICA PANA LA TERMEN,SA NASTI UN PUIUTZ SANATOS SI DESTEPT CA MAMICA LUI.

28+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Dupa cum bine vedeti eu numai am somn.La 5 eram in piciere.Astazi vine mamaitza mea de la tara si merg sa o astept la gara
Nu am mai vazut-o de o gramada de timp si imi e tare dor de ea de abia astept sa o pupacesc pe basmaluta si sa dorm asha langa ea cum o faceam atunci cand eram prichindel.Cele mai frumoase amintiri sunt legate de ea,de tara si tataizu meu care saracu numai e.

28+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna dimineata,

pe mine m-a trezit pe la ora 4 pirozis-ul pe care vad ca incep sa-l experimentez si eu, dar am cautat-o cu lumanarea, dupa cata dulceata de visine am mancat aseara inainte de nani! Acum, Cri, taci si rabda!

Oana_Bucur, esti o minune! Nu stiu in ce masura pana la urma va putea participa sotul la nasterea mea, dar e un motiv excelent - ca sa nu-si bata joc de mine niste asistente si infirmiere. Deci daca vreau pana la urma sau daca sotul isi va dori atat de mult, acum am gasit un motiv. Sotul ma stie cat sunt de salbatica si imi respecta capriciile, dar de cand e vb de copilul lui situatia sta putin altfel.

Liuda, ma mir ca tu abia acum afli exact cum sta treaba cu ceza. Eu in principiu de-aia incerc s-o evit din cauza sondei, a statului 24 ore in pat cu ea infipta in dansa (desi nu o mai simti la un moment dat) si pentru a ma putea apuca mai repede de sport ca sa slabesc. Daca vad ca treaba nu e grozava, se lasa cu dureri mari (desi vreau epidurala) si se anunta de durata... nici eu nu am atata rabdare, ma duc la taiere. Oricum am o doctorita special croita pt oameni incapatanati, cu toane - ca mine. O sa faca cum o sa doresc eu.

daconst, buna idee ai avut sa ne scrii ce ai invatat la cursuri. Daca mai afli lucruri noi si ai rabdare, mai scrie-ne. Sper sa-mi mai treaca din nebuneala, dar e cam tarziu la varsta asta - as fi zis ca poate intelepciunea vine cu varsta. Poate insa cu experienta. Ca nu am avut mare experienta cu spitale si boli. Oricum nu ma mai afecteaza asa tare ce-mi face la spital, am dat peste persoane de obicei prea dragute, carora eu insa le refuzam serviciile, nicidecum invers. Insa nu am reusit sa trec peste bariera de a fi vazuta de persoanele apropiate in posturi din astea inestetice (pt mine suferinta e inestetica si tin mai mult sa nu fiu vazuta asa decat sa fiu ajutata).
Daca fac prajituri iti trimit si tie. Eu fac f rar, doar la pasti si Craciun, uneori tort de ziua mea sau a sotului, deci s-ar putea chiar sa am chef de facut la sarbatori. Sa vad cat ma ajuta puterile, ca mai e o luna pana atunci, adica voi fi intrat in luna a 9-a.

Messa... tare de tot! SE vede ca pe noi nu ne doare nimic si ni s-a urat cu binele, de ne gandim la clisme, ras la pasa si sonde.

Haricleea, nici nu mai stiu ce sa zic, m-ai lasat fara replica. Nu stiu cum de s-a ajuns la faza asta, sa aiba socrii tai chei de la tine. La mine nici parintii nu vor avea vreodata. Pt situatii de urgenta mai las uneori la serviciu o cheie in sertar. Eu nu am socri, nici macar nu i-am cunoscut pe vreunul - sotul imi spune ca sunt o fericita, ca m-ar fi mancat maica-sa pe paine cu fulgi cu tot. Singura diferenta ar fi fost ca nu ne chinuiam atatia ani sa ne facem un rost in viata. Dar nu problema mea e in discutie acum. Tu nu poti sa-ti suni sotul si sa-i spui ca ai de gand sa faci ordine in casa ta, ceea ce implica si eliminarea socrilor din viata ta intima? Te rog sa ma crezi ca sub nici o forma nu as accepta asa ceva. Poate ar fi bine sa incepi printr-o abordare diplomaica dar ferma spre a-i lamuri ca e timpul sa isi vada de treaba lor, dar nu as spera la minuni si m-as pregati si pt un conflict mergand pana la schimbat yala si altele. Ce au facut a fost realmente NESIMTIRE (cum sa vii tu la om acasa dupa ce ti-a zis ca vrea sa doarma???) - ori la nesimtire se raspunde cu aceeasi moneda, sincer nu cred ca ei pricep lucruri mai rafinate.

Ana_Alx, in primul rand 10 kg nu e mult, in al doilea rand nici volumul burtii nu-i relevant. Zilele trecute mi-a zis o verisoara ca la primul copil, fetita, a avut o burta imensa - copilul nascut de 2,800 kg. Baiatul, al doilea - burta ff mica (abia se vedea), copil nascut de 4 kg. Nu comentez prestatia doctorului, dar nu putea sa-ti dea un sfat documentat.

Fetele care ati scapat de clisma: pur si simplu v-a crezut pe cuvant ca nu ati mancat sau ca ati eliminat tot dinainte? Eu sa zic ca mi-as face singura acasa- ma intreb, cand ajung la spital ma crede cineva pe cuvant? Vorba Danei, e o prostie clisma, oricum nu se evacueaza totul complet, la nastere se pune o tavita pt ca se mai elimina si atunci cate ceva cu toata clisma. Deci daca e vorba de contaminare cu bacterii din colon... tot aia e, ca nu se poate face si sterilizarea colonului, doar nu o sa bem hipoclorit?!

gabriela_s, esti o fire mamoasa si docila, eu nu prea permit nici parintilor sa se bage la mine in treburi. De fapt ei stiu si nici nu intervin. Oricum sunt parintii tai si fac totul cu cele mai bune intentii, in plus faptul ca nu platiti chirie... conteaza enorm. Insa fii atenta si la confortul sotului, ba chiar si al tau. Nimeni pe lumea asta nu merita mai multa atentie, respect, decat propria persoana. Singura conditie: sa nu lezezi altcuiva aceleasi drepturi pentru a ti le satisface pe ale tale.

nadiutapm, stai linistita, ca nu te va marginaliza nimeni aici.

ylilimic, felicitari pentru modul cum ti-ai sustinut punctul de vedere in fata socrilor. Intaresc si eu ideea ca micutul nu trebuie sa vada niciodata o diferenta de opinie si de atitudine a parintilor in raport cu el, dar cred ca deja stii asta si am avut senzatia ca sotul te-a sustinut, nicidecum invers.

ivona1977, asa se manifesta hemoroizii, ca si sotul meu are si mereu se elimina presiunea prin aceasta eliminare de sange. mult mai rau e cand se inflameaza si dor rau de tot. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate ar fi bine sa folosesti un unguent - sunt destule (hemorzon de pilda e f bun) ca sa previi o amplificare a fenimenului. poate scapi dupa nastere.

V-am lasat, deja e dimineata si eu am dormit abia cateva ore. Nu stiu ce sa ma mai fac, cum sa recuperez somnul asta, ca dupa nasterer nici o sansa

criss 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Buna dimineata!

Sunt treaza de la 4, cred ca v-am batut pe toate. Noroc ca astfel de intamplari au loc de maxim 2 ori pe saptamana si ca pot sa recuperez cat de cat la pranz. Pana atunci ma declar zombie.

Oana - LA MULTI ANI! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita, sa ai o nastere usoara si un bebe scump si cuminte! Si un buchet de (virtuale) din partea mea.

Messa - noroc ca mi-am inceput ziua cu tine, ca sa zic asa. Macar m-ai binedispus un pic la cat de ofticata sunt ca n-am reusit sa adorm la loc. Inca ceva, eu stiu ca prima cezariana se face cat mai aproape de DPN. Abia a doua se programeaza cu 10 zile inainte.

Kateryna - pt articolul de ieri, care mi-a furat cateva lacrimi si mi-a adus in suflet emotia intalnirii cu puiul mic. Am constientizat cat de aproape sunt de clipa in care imi voi tine fetita in brate. Ca am intrat si in panica totodata e alta poveste, dar e o panica constructiva pt ca mai am o gramada de rezolvat

-si pe mine m-a consultat cu o palnie, dar nu simpla, ci legata cumva la un stetoscop...si mi-a dat si mie sa aud cum bate inimioara bebelinei.

- ? pt. fetele care sunt la a doua cezariana, voua v-a recomandat medicul sa luati 3-4 No-Spa pe zi (pentru relaxarea uterului, chiar daca nu aveti contractii) ?

- ? pt. toate fetele, voi luati sau aveti de gand sa luati calciu in ultima luna?

SA AVETI O ZI FRUMOASA!

ALINA 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

La multi ani, Oana, sa-ti dea Dumnezeu numai bine, sanatate si bucurii si un bebe asa cum iti doresti!

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

La multi ani OANA multa sanatate si un bebic cuminte dus la termen!

Cum va simtiti astazi, fetele? Pe MESSA n-o mai intreb, ca m-a lamurit, cu kilele astea ma lupt si eu, e un cosmar sa ma intorc noaptea de pe-o parte pe alta. Azi am programare la doctor, ma necajesc si pe mine unele scurgeri, ma doare un pic si burta, vreau sa ma asigur ca totul e in regula si ca nu pierd lichid. Bebitza topaie mai discret si la mine, poate ca nici nu mai are loc ca inainte. Dupa-amiaza o sa fiu mai desteapta si, sper, mai linistita.

Ma intrebam si eu azi dimineata ce-o mai fi cu FLAVIA, sper din tot sufletul sa fie toate trei bine, si ea, si fetele.

ADELA, scumpa mea, ma bucur ca ti-ai vazut visul cu ochii si ai luat patutul, dar fii tu cuminte si nu te mai cocota cu perdeaua aia.

HARICLEEA, si eu zic sa faci cheia pierduta si sa schimbi incuietoarea, ce aiurea sa aiba cineva chei de la casa ta! Noi stam singuri, acum vreo doi ani s-au gandit ai mei ca n-ar fi rau sa se mute la noi, si singura idee care mi-a trecut prin cap a fost sa le-o retez scurt. Pare naspa din partea mea, dar tata fumeaza cam 4 (patru!) pachete pe zi, plus ca noaptea pazeste TV-ul iar ziua doarme un pic, si-apoi o ia de la capat. Nuuuu, frate, ca as fi ajuns la spitalul de nebuni, nici n-as fi ramas gravida cu atata stres. Asa ne e bine, daca am chef sa defilez prin casa in curu' gol, nu mor de spaima ca da cineva peste mine.

cristiana 29+ David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

oana - in sfarsit acum ma simt bine in pielea mea sa-ti spun felicitarile chiar de ziua ta! Sa fii fericita, sanatoasa si tu si bb, sa ai parte de tot ce-i mai bun in viata, si dupa cum spunea nasul meu "sa-ti dea Dumnezeu tie tot ce-mi doresc eu mie"!

criss - multumesc, asa este, sotul a fost de partea mea si in privinta asta sper ca mereu va fi. Si-a lasat parintii sa fiarba pana aseara si cand a vorbit cu tatal lui la telefon, acesta a spus ca nu intentiona sa ne spuna noua cum sa facem dar parca prea plange mult copilul...(ma lesi?) Probabil ca o sa-l sun azi la 12 sa se uite la Scoala parintilor in reluare, sa vada ca macar incercam si cu siguranta nu suntem singurii!

Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 32+ (34 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Oana cred ca la ce mi-ai scris ma refeream... sunt comprimate de 0.5. si mi-a dat sa iau unul pe seara timp de o sapt.
inca o data LA MULTI ANI! tort ai? sa nu cumva sa papi fara sa te gandesti la noi

roandre aiurea cu contractiile astea, pe bune. bine, asa e, cica daca nu sunt dureroase e ok. mama imi zicea ca avea si ea la greu intariri din astea... nici nu mai stiu ce sa zic. om vedea dar eu sper sa nu se mai repete episodul ca tare nu mi-a placut.

Salina de ce sa iau calciu? nu s-a pus problema... tie asa ti s-a spus? calciu asta nu cumva provoaca contractiile?

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

La multi ani ani OANA
Sa ia o nastere usoara si un bb sanatos.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput