Vanzarea unei case mostenite-urgent

Vanzarea unei case mostenite-urgent | Autor: turtita fermecata

Link direct la acest mesaj

Situatia este urmatoarea: tatal meu a mostenit o casa in timpul casniciei cu mama. Dupa cativa ani a murit(tata). Acum casa se vinde.Intrebarea este: suma obtinuta din vanzarea casei cum se imparte la mostenitorii tatalui meu, respectiv mama mea, sora mea si eu? Adica ce parte revine fiecareia dintre noi?

irina

Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

buna ...

Dupa cum era acu cativa ani ...sotului supravietuitor ii revine 50% iar copiilor 50% ( deci ar trebui ca tu si sora ta sa aveti fiecare cate 25%)..normal toate aceste date( ma refer la cotele de mostenire) trebuie sa se regaseasca in actul succesoral ...Mama a facut dupa bunica si i-au revenit 50% ei ( ca unic copil) si 50% bunicului ...bunicul fiind decedat s-a deschis succesiune separata ptr el ..mamei revenindu-i tot.Daca casa era dobandita in afara casatoriei ( indiferent modul de dobandire) atunci va revenea voua copiilor.
Sper sa mai fie aceleasi legi ca acum 5 ani ,de cand eram eu la curent cu succesiunea ..un notar te poate lamuri cel mai bine..mult succes

Cu drag,

Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Multumesc mult, alessia.

irina

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Alessia are dreptate,

sotul mostenitor primeste 50% iar restul se imparte in parti egale intre copiii mostenitori.
Daca nu exista sot mostenitor, atunci totul se imparte in parti egale copiilor.
Eu am trecut prin a doua situatie nu cu mult timp in urma si stiu cum a descris notarul situatia in care ar fi existat si un sot mostenitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Nu-i chiar asa.

In situatia în care sotul supravietuitor vine la mostenire în concurs cu descendentii defunctului (care reprezinta clasa I de mostenitori legali), indiferent de numarul acestora, el are dreptul la 1/4 din mostenire.
Deci, mama un sfert si voi restul impartit la cati copii sunteti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

quote:
Initial creeata de turtita fermecata

Situatia este urmatoarea: tatal meu a mostenit o casa in timpul casniciei cu mama. Dupa cativa ani a murit(tata). Acum casa se vinde.Intrebarea este: suma obtinuta din vanzarea casei cum se imparte la mostenitorii tatalui meu, respectiv mama mea, sora mea si eu? Adica ce parte revine fiecareia dintre noi?

irina

Poze

1. casa nu se poate vinde decat daca faceti succesiunea dupa tata. Din cate stiu eu, dupa succesiune dureza 1 luna pana apare in CF noul proprietar si abia apoi se poate vinde (Lona gresesc?)
2. la succesiune va fi cum spune Lona (1/4 mama si restul se imparte intre surori).

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by ligia13

quote:
Initial creeata de turtita fermecata

irina

Poze

1. casa nu se poate vinde decat daca faceti succesiunea dupa tata. Din cate stiu eu, dupa succesiune dureza 1 luna pana apare in CF noul proprietar si abia apoi se poate vinde (Lona gresesc?)
2. la succesiune va fi cum spune Lona (1/4 mama si restul se imparte intre surori).

Eu si Raducu (22.04.2005)

Nu gresesti, numai ca se pot face actele "dintr-un foc". Adica nu te plimbi la notariat de 2 ori. Taxele insa se platesc pentru fiecare act in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Saru' mana. Parca tot varianta aia cu 1/4 am gasit-o si eu pe un forum legislativ, dar voiam sa fiu sigura.
Multam.

irina

Poze

Mergi la inceput