Cariotip- riscul recurentei 1-2%

Cariotip- riscul recurentei 1-2% | Autor: Yannia

Link direct la acest mesaj

In urma testelor genetice, rezultatul este de 46 cromozomi XX la mine si 46 cromozomi XY la sotul meu. Riscul recurentei pentru o malformatie este de 1-2%. Este prea mult sau este in limite normale, nu stiu. Va rog mult, lamuriti-ma. S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Nu stiu sigur dar cred ca e bine. Imi aduc aminte ca o fata scria la sub azoospermie ca i-a iesit sotului ei 47 XY si spunea ca nu e bine. Eu zic ca e bine la tine. Sa vedem ce mai spun fetele sau da-i o cautare in google.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelianeli spune:

Yannia acesta este numarul normal de cromozomi pe care il avem
citisem ca,la barbati,mai ales la cei cu azoospermie sau asteno-teratospermie grava se mai analizeaza cromozomul Y separat,ceva pe acolo...
poate ne ajuta cineva din domeniu
unde ai facut analizele?si cat au costat?

"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)

my ticker

POZE

Mergi la inceput

Am gasit un articol interesant aici :
http://www.medicina-materno-fetala.ro/ta_3.php

Unde spune asa:
"Cele mai frecvente anomalii cromozomiale diagnosticabile prenatal sunt aneuploidiile de tip :
-trisomia 21 (sindromul Down)
-trisomia 18(sindromul Patau),
-aneuploidiile cromozomului X :sindromul Turner 45X,trisomia cromozomului X,sindromul Klinefelter 47 XXY,
-aneuploidiile cromozomului Y:sindromul XYY –47 XYY
-toate acestea reprezinta un procent de 95% din anomaliile cromozomiale ale noului nascut (dupa 3)."

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Analizele le-am facut la Institutul Parhon din Bucuresti si au costat 2.200.000 lei. Stiu ca 46 este nr. normal de cromozomi, dar sunt speriata de procentul de recurenta de 1-2%. N-as mai putea trece peste inca o pierdere.

Mergi la inceput

2.200.000????? si tu si sotul??????
si ai mai dat ceva spaga? sau cunosti pe cineva?
acum cat timp?
stii de ce ma mir? pentru ca in constanta costa 660 RON pentru cuplu si cum noua ni s-au cerut pentru fiv....diferenta mi se pare mare mare
imi pare rau,sa inteleg ca ai pierdut o sarcina? offff

my ticker

POZE

Mergi la inceput

Lista de preturi de la Genetic Lab: http://www.geneticlab.ro/Analize/Downloads/preturi_GENETICLAB.pdf

Miki

Mergi la inceput

Da, ne-a costat 220 RON, amandoi. Nu am avut nici o pila. Am sunat, ne-am programat si am facut analizele. Pe noi ne-a trimis medicul ginecolog dar asta nu a influentat cu nimic costul si procedura analizei. Am avut 3 sarcini oprite din evolutie, din care una gemelara, cu malformatii.

Mergi la inceput

Eu tot in Constanta stau si ginecologul ne-a trimis acolo fiindca e cel mai bun laborator de genetica (zice el). Analizele le-am facut in urma cu 2 saptamani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Yannia

Eu tot in Constanta stau si ginecologul ne-a trimis acolo fiindca e cel mai bun laborator de genetica (zice el). Analizele le-am facut in urma cu 2 saptamani.

la genetic lab?

my ticker

POZE

Mergi la inceput

Cornelianeli, noi am facut analiza genetica la Parhon, acolo ne-a trimis ginecologul.
Am inteles ca esti din Constanta si as vrea sa te intreb ce laborator de analize medicale este mai bun, aici. Am nevoie sa repet analiza pentru listeria, m-am interesat la Synevo si ei nu fac analiza asta, deci trebuie sa caut un alt laborator bun.

Mergi la inceput