Succesiune dupa aprox 9 ani ????
Raspunsuri - Pagina 2
camy062004 spune:
daca voi erati minori ,trebuia sa va reprezinte cineva din familie,cum ar fii bunica sau unchiul,daca erati majori succesiunea nu se putea deschide CATEGORIC fara voi.umbla ,lupta,cauta,pt ca voua vi se cuvine LEGAL absolut totul,si e pacat... ....Offtopic ...ti-am vazut pozele ..esti o frumoasa.multumesc mult!
alessia105 spune:
eva03 merci mult de incurajare ...asa e ..clar as lasa copiilor mei ......A completat ieri cererea de eliberare a cerificatului si vroia ca azi sa o depuna ...dar bolovanu a uitat ca e 1 dec ..deci urmeaza sa o faca luni ...din ce i-au spus la telefon se elibereaza in aceeasi zi ...duplicatul
Testament nu exista CLAR ...tata saracu( d-zeu sa il ierte ) nu a facut testament ptr ca nu se astepta sa moara ...avea doar 42 de ani si s-a prapadit intr-o secunda ...fiind descoperit de fiul madamei la numai 5 min dupa ce vb cu el si atunci ii spusese ca vrea sa doarma ca se simte ametit (erau calduri mariii afara si am inteles ca de 2-3 zile se lupta si cu o insolatie ) ..nu stiu nici locul, nici cauza mortii( noi banuim ca in apartamentul cu pricina) ..iar tot ce stiu stiu NUMAI din auzite de la unu sau altul si am incercat sa le punem cap la cap.
camy062004 eu aveam 21 si fratele meu 16... si chiar si in cazul asta ei nu puteau sa deschida succesiunea ptr ca nu erau reprezentati legali ai copiilor minori ( reprezentatul fiind mama ..noi am fost incredintati mamei prin hot judecatoreasca ) ...NU stiu de ce se ascund asa ...de asta am spus ca e ceva ffffffff putred la mijloc ..la vremea respectiva stiam ceva de o masina ..dar tot asa din auzite ...si am zis( noi in casa, nu le-am zis lor ) ca daca cu adevarat exista sa o ia ca dee au platit inmormantarea ...ce copil naiv eram ..pai tata era vames(in Bucuresti, nu la frontiera ) si sa nu imi spuna cineva ca nu avea bani ca vames ca nu ii cred ...deci acu realizez ca nu au platit ei inmormantarea ...cat despre deschiderea succesiunii ...nu m*as mira sa o fi facut cineva( pile sunt unchiul meu e director BCR asa ca...) ..dar in cazul asta puscaria ii manaca pe toti ..si nu ma las pana nu ii infund ..desi nu prea cred ca s-au pretat ei la asa ceva ..desi bunica a cerut procura de la mine si fratele meu sa vanda actiunile si a zis ceva de genul""ca nu am putut sa va reneg ...ca alti"....
Repet tot ceea ce stim pana acu sunt supoziti,interpretari ..ce stim de la unu ..de la altu ...dar nimic concret ...e un adevarat mister ..si noi detectivi lu' peste prajit
Cu drag,
Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici
alessia105 spune:
Aaaa am uitat sa va spun ..l-am pus pe fratele meu sa intrebe mai pe ocolite daca existe vre un alt copil ..ptr ca pe urma ma trezesc cu procese si cine mai stie ce ca nu am chemat la succesiune toti mostenitorii ..dar habar nu am daca exista si alti mostenitori dar mai stii ce imi rezerva viata?!?!?! ca is experta in surpize ale vietii ...
Si mai e ceva daca ..DACA ..ar fi sa se urmeze procedura aia de la carte deschiderea succesiunii se face in termen de 30 de zile de la datad ecesului iar acceptarea in termen de 6 luni daca nu tot revine statului ..atunci pot sa ma judec cu statul ptr ca statul stia ca are mostenitori si macar ptr mostenitorul minor trebuia sa trimita citatie ...spun ca stia statul de noi ..ptr ca noi am luat pesie de urmas ..eu pe perioada fac ...iar fratele meu pana acum 2 luni cand a terminat fac .
Cu drag,
eva03 spune:
Cand te duci la notar sa faceti certificatul de mostenitor va trebui sa mergeti insotiti de o persoana care l-a cunoscut bine pe tatal vostru (un vecin sau un prieten) si care sa afirme, alaturi de voi ca nu aveti cunostinta de existenta unui alt copil.
Exista si ipoteza mostenirii vacante, dar atunci nu mai e valabila afirmatia conform careia concubina tatalui merge cu masina lui si sta in apartamentul lui, nu?
mama lu' Claudiu
camy062004 spune:
alessia din cate spiui tu voi ati luat pensie de urmas,inseamna ca ati avut actul decesuli in original cat si copie, pt. ca stiu ca la casa pensiilor trebuiesc ambele de ce nu ati demarat atunci deschiderea succesiuni.si chiar daca ar mai exista si un al copil tot nu sa fi putut deschide succesiunea ara voi.eva03 are dreptate, la notariat trebuie sa va duceti cu o persoana in calitate de martor,trebuie sa aiba buletinul la el.
alessia105 spune:
aoleuuuu am dat-o in bara ..pai de unde fac eu rost de un astfel de martor?????din vechii colegi de servici ( ai lui tata de cand era casatorit cu mama) nu mai este nici unu in tara...iar dupa cum va dati seama ..bunica sau pe unchiul nu vor depnune niciodata declaratie ptr noi ..impotriva da ..dar nu ptr...sa mai umble frati-miu la sentimntul bunicii ..daca nu sa vedeti ce scrisoare ii trimt eu ei sa intre in pamant de rusine ...
La vremea respectiva ..traiam niste timpuri fffffffff grele( cele mai grele de pana atunici)....bunica murise cu cateva luni inainte ( cea dupa mama- icoana vietii mele)....mama tocmai daduse falment ...eu abia il nascusem pe Sebi, al meu domn era in armata ....fratele meu era inca la liceu ..abia ne chiuniam sa supravieium cu un salariu..deci numai de pierdut banii pe la notari si dupa acte numai stateam ...stiam de o masina ( nu sigur ..ptr ca tata nu avea permis de conducere)..si am zis ca pe urama ne vor cere banii de imormantare (parca chiar unchiul ne-a zis ca el a platit cnd a venit cu COPIA XEROX a certificaului de deces ... asta se intampla in parcarea blocului nostru) si mama a zis la vremea aceea ca decat sa riscam sa fim dati in judecata si sa cheltuim ceea ce nici nu aveam ..mai bine sa o lasam balta ...si am lasat-o ptr ca aveam mult mai multeeee probleme si mai importante . acum cred ca ar fi fost cel mai bine sa apelam la un avocat sau notar ..dar cu ce?!?!
Daca ar fi dupa mama am lasa-o si acu ..dar acum sunt adult ..gandesc ...si m-au enervat ptr multeeee la familia tatei sa ii las sa scape( acum e mai mult chetie de dat peste nas si ambitie acum decat goana dupa lucruri) ..si in principal faptul ca hai noi eram copii care habar nu aveam pe ce lume traima ..ei puteau fff frumos sa de-a un telefon si sa zica .."ba idiotilor vedeti ca tatal vostru a stans si el ceva in viata asta si va revine " nu zic nici acum clar ce avea tata si tre sa facem pe detectivi ..d'poi acu 8 ani cand tatei ii revenea parte din apartamentul bunicii(e gen CFR cu gradina mareee deci valoreaza mai mult decat unul obisnuit)..ei au zis ca au facut contract de vanzare cumparare de la bunica catre unchiul( dupa moartea tatei) ..desi tareeee imi nu imi e clar mie ( alt mareeee semn de inrebare) cum au dobandit ei casa ptr ca era casa de servici a bunicului decedat inainte de 89...bunica fiind toata viata casnica ( deci dupa capu meu apartamentu a fost cumparat de mostenitorii bunicului -bunica si copii)...poate aici e buba ptr ca ei de cand ii stiu si-au dorit acel apartament ...deci s-ar putea sa fie ceva putred la intocmirea actului ...ceva e fffff putred la mijloc de nu ne ajuta ei ...le este frica de ceva de se ascund ei ...dar minciuna are picioare scurte si uite ca acum se va afla ...ptr ca nu mai sunt copil si numai imi spune nimeni ce tre sa fac...si nu ii las ..
Cu drag,
alessia105 spune:
Neatza ...
Azi noapte ( de fapt azi dimineatza) nu v-am raspuns la intrebari ...nu am facut-o ptr ca a trebuit sa ma gandesc ca nu imi mai aminteam ....batranetzea asta ..
eva03...nu stiu sa iti raspund la intrebare poate femeia nu are nici o vina ..poate is ale ei ..nu stiu ..eu am facut doar supozitii din ceea ce a spus bunica ...acum daca e adevarat ..nu stiu cum a putut sa doarma atatia ani de zile stiind ca intr-o zi se va intampla inevitabilul ...acum sincer daca venea de acu 8 ani jumate si spunea ..ca uite asta e ...pe cuvant ca o lasam sa stea acolo pana is gasea ceva mai bun ( desi am explicat treceam prin clipe ffffff grele) ...acum numai gata ...Ma astept la blesteme ,la injuraturi si la alte lucruri de genul acesta ...dar asta e ..ca deobicei sunt "oaia neagra" -macar sa imi merit renumele ...Daca ce a zis bunica nu se confirma ..sa fi sanatoasa si fericita ca doar nu i-oi lua ce nu e al meu .
camy noi am luat pensie dupa aproape juma an (am luat retroactiv) ..dosarul a fost facut de catre fetele de la directia peronal a Directiei Generale A Vamilor( unde lucra tata) ...ele s-au ocupat de intocmirea si depunerea lui ..anumite chestii din dosar paraca fiind clasificate ...de asta a si durat atat .Apoi in fiecare an ne-au cerut de la pensi numai adeverintele de la scoala ...Bine ca ai amintit de pesie ..am gasit martorul ca tata nu mai avea copii ...pai scrie clar in deciza de pesie de urmas ..drepturile banesti revine copiilor defunctului ..X si Y fiecare in proportie de 50% dupa cum urmeaza ...pai daca mai exista un alt copil nu trebuia casa de pensi sa stie????? si nu cred eu ca madama a renunat la pensie , iar daca totusi exista iseamna ca nu e recunoscut...deci nu are drept decat daca ar face testul ADN .
Cu drag,
eva03 spune:
Nu trage de fire, ca se rup! Mai bine dezleaga nodul. Bunica si unchiul nu pot fi acei martori, dar asteapta sa ajungi pana acolo.
Cand au divortat ai tai nu au partajat nimic?
mama lu' Claudiu
alessia105 spune:
Buna buna ....
Dupa cum am promis revin cu ce am aflat pana acu ...Am luat duplicat dupa certificatul de deces ...am vb la sectorul 1 la taxe si impozite ..unde intradevar exista o masina dar care a fost radiata de tata in 2000( tata decedand in 1998) ..ultimul domiciliul al lui este la bunica desi eu nu imi aminstesc ca el sa se fi mutat la bunica la data divortului ...acum ar trebui sa intrebam la toate sectoarele daca exista alte bunuri supuse impozitarii ...
Deci dupa cum am banuit is multeeee putrede la mijloc ..cum au scos ei masina de pe rol in numele tatei??? e ceva si cu apartamentul bunicii ..unde e apartamentul tatei sau garsoniera ( mi-am adus aminte ca un unchi al tatei a spus la inmormantare ceva de o garsoniera care era inchiriata fetei lui de catre tata)...dar incet incet le vom afla...si va tin la curent ..desi ptr ca ptr o masina scoasa de pe rol ..si niste actiuni care valoreaza 1-2 milioane ...nu prea as deschide nici o succesiune ..pai numai procura ptr fratele meu ca sa se ocupe de ea ma costa 35-40 de euro daca nu mai mult + trimisul cu DHL sau in plic cu valoare declarata ..inca 40-60 de euro( acu 1 an procura lui Sebi de a veni aici,m-a costat 67 de euro..e adevarat ca in 24 de ore ...dar si un plic cu val declarata costaaaa )...deci nu isi justifica nici bani...nici efortul ..atunci o vom face cand ma voi intoarce in tara prima data ...
eva03
scuze ca nu am raspuns dar ne mutam zilele astea si suntem in curatenii ..mutari...etc etc etc ...Parinti mei cand au divortat tata a satisfacut toate cererile mamei de partaj ...nu aveau decat apartamentul mobilat atat ..care tata i l-a lasat mamei ptr ca ea ne avea pe noi in grija ...el a vrut doar un frigider pe care nu a mai venit sa il ia ..ca si niste haine ...atucni nu am inteles de ce a actionat asa ...acum il inteleg fff bine ...dar timpul e trecut ...Cred ca cel mai mult mi-as fi dorit sa fie ceva ...ca sa am o amintire de la tata si sa le dau un pic alor lui peste nas ca prea mereu ne-au tratat cu un aer de superioritate
Cu drag,
camy062004 spune:
alessia,hai sa-ti spun la ce concluzie am ajuns eu,succesiunea este facuta de catre (unchi,bunica,sau concubina)nici nu incape indoiala.ce poti tu sa faci este sa ii chemi in instanta,printr-o citatie,inca ceva ,trebuie sa mergi la orice notar cu certificatul de deces sau copie ce ai tu,si spui ca vrei sa deschizi succesiune dupa tatal tau.normal orice act notarial ramane in baza lor de date notarul poate sa verifice daca cineva din familie a deschis deja o succesiune,nu te da batuta mai ales acum cand ai aflat cate ceva.DECI LEGAL VOI SANTETI SINGURI MOSTENITORI IAR FARA VOI NU SE PUTEA DESCHIDE SUCCESIUNEA.ILEGAL SE POATE,deci ce sa facut sa facut ILEGAL,daca masina este deja radiata.hai sa-ti dau un exemplu destul de clar si adevarat.ti-am spus si tatal meu a decedat anul acesta printre bunurile imobile a ramas si masina tatalui meu.eu mai am 2 fratii ma-m inteles cu fratii mei ca masina sa ramana a mea,cand sa facut succesiunea in actul notarial a trebuit sa semneze toti ca sant de acord ca masina sa-mi ramana mi-e in deplina posesie,tot eu am fost si am radiato si ia-m facut actele ,pt ca nimeni in afara de mine nu putea sa faca acest lucru.deci daca succesiunea sa facut fara voi este destul de groasa,da-i in judecata si nu te lasa.