CIC bb2,diferenta de 15-20 zile de final CIC1

CIC bb2,diferenta de 15-20 zile de final CIC1 | Autor: Irda

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat in urmatoarea situatie:

In momentul de fata sunt in CIC pentru bb1 pe care o sa-l inchei pe 13 iulie 2007, bb2 se va naste pe 3-4 august 2007, ce pot face sa acopar cele aproape 20 de zile de la incheierea CIC 1 pana la nasterea bb2?

Am dreptul la postnatalul de 42 de zile pana la depunerea actelor pentru CIC bb2? Cele 20 de zile pot fi acoperite de concediul prenatal sau trebuie sa ma intorc la serviciu 6 luni ca sa beneficiez de concediile respective (pre si postnatal). Am dreptul la CIC bb2?

Exista posibilitatea de a ma transfera de la actualul loc de munca la firma sotului. Se poate ca luna urmatoare transferului sa reintru in CIC, avand in vedere ca ar trebui sa ies din CIC ca sa ma pot angaja la noua firma?

Fetita mea s-a nascut cu 1 luna si o saptamana inainte de DPN asa ca sunt "sanse" mari ca si bb2 sa se nasca prematur, dar nu vreau sa ma bazez pe asta si nici nu vreau sa-l "fortez" sa iasa mai repede decat ii e "sorocul" ca sa ma incadrez eu pentru CIC bb2!

Astept sfaturile voastre in aceasta situatie!
Multumiri anticipate pentru eventualele raspunsuri!

Irda cu bb2 - 4 s+1
si Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Chiar nimeni nu stie sa-mi raspunda si mie?!!!

Irda cu bb2 - 4 s+3z
si Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluimatei spune:

Eu cred ca te intorci la servici in prima zi dupa ce bb1 implineste 2 ani iti faci cererea de anuntare a angajatorului ca esti insarcinata cu bb2 si mergi la dr. sa iti dea pre si post natalul.
Pentru mai multa siguranta mergi la Directia Muncii si intreaba cum se procedeaza legal. Cu siguranta te vor lamuri .
Sarcina si nastere usoara iar pentru BB1 crestere usoara.

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspuns mamaluimatei si pentru urari!

Sper ca lucrurile sa se aranjeze ok in final!

Irda cu bb2 - 4 s+5
si Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Poti sa te muti de la o firma, la cealalta si in timpul CIC-ului. Fara sa renunti la nici un concediu... pur si simplu se incheie contractul la vechea firma si ti se face un contract nou la firma la care vrei sa te muti.

Nu trebuie sa lucrezi 6 luni (in lege oricum e vb de 12 luni, nu 6)... pt. ca esti in CIC si este considerat stagiu de cotizare. Iar ca sa beneficiezi de concediu pre si postnatala nu ai nevoie de cele 12 luni. Cele 12 luni sunt necesare ca sa ai dreptul la CIC. Dar pt. ca acum esti in CIC vei beneficia oricum. Doar sa n-ai interupere... ori treci de la CIC, la postnatal (daca nasti pana termin CIC-ul pt. bb1), ori te intorci la serviciu si intri in prenatal pt. bb2.

Intre cele doua CIC-uri, te intorci la serviciu in ziua in care bb face 2 ani si pe urma poti intra in prenatal, pt. ca iti raman suficiente zile pentru postnatal si daca nasti la termen sau chiar mai tarziu de cele 40 de sapt.

Daca nasti pana termini CIC-ul de la primul bb, automat trebuie sa renunti, ca sa intri in postanatal (cele 42 de zile care sunt necesare inainte de CIC-ul pt. bb2).

Sper ca am reusit sa te lamuresc cat de cat... nu prea ma pricep sa explic

Mergi la inceput

Multumesc mult elyanne, m-ai lamurit foarte bine!

Mi-ar conveni sa ma mut pe firma sotului daca nu se renunta la CIC pentru asta ca sa nu-i mai chinui si pe aia de la job cu actele de bb2....pre...post natal..... mai ales ca n-am nici un gand sa ma intorc la ei.

Sarcina usoara si bebel sanatos!

Irda cu bb2 - 4 s+6
si Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Hei-hei, Elyanne spui asa :"Daca nasti pana termini CIC-ul de la primul bb, automat trebuie sa renunti, ca sa intri in postanatal (cele 42 de zile care sunt necesare inainte de CIC-ul pt. bb2)."
De ce trebuie sa renunti la CIC 1??? In cazul meu de ex. bebe 2 se va naste inainte cu 4 luni ca eu sa termin CIC 1, si ma gindeam sa astept pur si simplu terminarea CIC 1 si abia dupa aceea sa solicit CIC2. Fac ceva gresit???
Scuze Irda pentru ca m-am bagat pe subiectul tau, sper totusi sa nu fi deviat prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Irda pe mine m-au mutat de la o firma, la alta, in timpul CIC-ului. Au facut decizia de incetare a contractului de munca, la vechea firma si tot in aceiasi zi, contractul cu firma noua.
La mine a fost vb de acelasi patron, insa m-au mutat de la o firma la alta, prima urmand s-o defiinteze.

Sibip stiu ca legea spuna ca nu poti intra in CIC decat dupa ce trec 43 de zile de la nastera copilului. Chiar daca iti iei sau nu postnatal. Ca nu te obliga nimeni sa-ti iei, daca nu vrei. Pur si simplu nu poti solicita CIC mai devreme de cele 43 de zile.
Acum, in situatia in care esti in CIC pt. bb1, nu stiu daca se poate sa continui cu CIC-ul pt. primul bb dupa ce l-ai nascut pe al doilea.
Poate am spus prostii, si te lamureste altcineva care cunoaste mult mai bine legea.
O sa caut si eu, sa vad daca scrie undeva.

EDIT: am gasit un subiect http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67999&SearchTerms=cic,bb2
"In aceeasi situarie sunt si eu. Am intrat in CIC 2 cand s-a terminat CIC 1 fara nici o problema. Nu m-am garbit sa cer CIC pt Mara ca tot eram in CIC pt Matei...

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)"

Daca bb2 se naste in timpul primului CIC si cumprinzi si cele 42 de zile obligatorii anterior cererii pt. intrarea in CIC pt. bb2, atunci poti ramane in CIC 1 pana se termina si abia dupa sa soliciti CIC 2.
In cazul tau Irda ar fi cam greu sa prinzi in timul CIC-ului pt. primul bb si 42 de zile de la nasterea celui de-al doilea copil... Asta daca nu se naste mult mai devrem de termen. Si atunci ar trebui sa-ti iei postantal. Ca sa nu ramai fara bani in perioada asta. Ca nu te obliga nimeni sa-ti iei postantal... nu primesti nici un ban in perioada pana la CIC 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Stai linistita in CIC1, apoi la data la care poti solicita preanatalul mergi la medic sa-ti dea certificatul medical, care se depune la Casa de pensii a sect de domiciliu (personal sau de catre angajator). Apoi intri in CIC 2, si asta e. Iti acoperi diferenta intre CIC1 si CIC 2 cu zilele corespunzatoare de prenatal. Am intrebat zilele trecute ptr o prietena care e intr-o situatie asemanatoare, si asa mi s-a spus.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Multumesc de raspuns madau!
nu eram sigura ca se poate asa, dar daca tu zici ca ai intrebat si ca se poate m-am mai linistit!

Irda cu bb2 - 5 s+4
si Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinelaf spune:

O problema asemanatoare am si eu.
Poate ma puteti ajuta.
Sunt in CIC pentru BB1 pina in data de 1 ianuarie 2007.
BB2 se va naste in 25/27 decembrie 2006.
Daca cumva BB2 nu vrea sa vina pina expira CIC pentru
BB1 pot acoperi acea perioada cu concediu prenatal
sau nu voi mai beneficia de CIC pentru BB2?

marinela 37+ si Andreea

Mergi la inceput