Aspirante optimiste > 20 ani (17)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Iata ce am mai gasit:
Ovulatia determina, de obicei, cresterea TB si mentinerea acesteia timp de o saptamana.
Se recomanda raporturi sexuale din Z9 pana in ziua a treia dupa cresterea TB.

------------------------
"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."
Eu si sotiorul meu iubit
Numaratoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

imi pare rau rox.

http://tt.lilypie.com/DT-7p2.png
oana si matei(12 NOV.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitzu37 spune:

Anca, daca tot creste inseamna ca ai ovulat! Nu e nimic anormal deoarece corpul galben tot produce progesteron pana la o valoare maxima in ziua 7 sau 8 dupa ovulatie dupa care intra in declin.

Marryan, este foarte normal. Daca temperatura bazala se mentine ridicata, foarte posibil sa fie bebe, daca scade, inseamna ca vine cm.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Fetelor eu sunt Z6.Eu nu am rabdare sa-mi masor temperatura dimineata...Asta e..
Maine ma duc la doctor sa-mi fac ecografie abdominala si vaginala sa vad daca e totul in regula daca va veni bebe.Si sa-mi i-a si secretia, ca eu tot aveam probleme de cand ma stiu cu candida.
Marryan acele pete pot fii de la nidatie,dar inca nu te entuziasma,ca asa am facut si eu si am fost dezamagita.Mai asteapta putin si apoi fa-ti un test de sarcina,sau mai sigur,poti sa-ti faci o analiza de sange,asta iti va spune sigur daca esti sau nu.Doamne da sa fii!!!!
Rox Dox imi pare tare rau...Nu stiu de ce toate ne dereglam in halul asta..cred ca ne prea stresam...nu cred ca sigurr!!!

NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Anca, hai ca mi s-a facut mila si incerc sa te "descaltz".
Teoria cu temperatura suna cam asa:
Acelasi termometru, aceeasi modalitate de a o inregistra ( oral, vaginal, rectal), aceeasi ora -dimineata inainte de a face prea multe miscari. Cum deschizi ochii cand suna ceasul intinzi mana dupa termometru- nu cobori din pat, nu pishu', nu cafea inainte de marele moment.Notezi apoi fiecare temperatura si faci un grafic. Temperatura va varia de la o zi la alta in functie de ceea ce faci cu o zi inainte si in fct de hormoni. O activitate fizica intensa iti poate da in ziua urmatoare o temperatura mai mare, sau o noapte de insomnie poate de asemeni da o temperatura mai putin ortodoxa. O regula spune ca aceasta temperatura ar trebui inregistrata dupa macar 6 ore de somn.
La marea majoritate a duamnelor, TB scade in ziua ovulatiei si creste cu 0,2-0,4 grade in ziua imediat urmatoare. Nu este absolut necesar sa depaseasca sau sa atinga 37.0 grade. Fiecare duamna e unica asa incat nu puteti compara temperaturile intre voi. Temperaturile variaza si de la un cm la altul si nu trebuie sa intram in panica atunci cand nu mai e ca la cm trecut.Trebuie luata temperatura 1-2 luni pentru ca fiecare sa inceapa sa isi cunoasca corpul. De aceea e bine ca alaturi de grafic sa scrii cum a fost ziua respectiva ( dureri de sani, burta, secretie).Daca TB a crescut dupa ovulatie, este posibil ca in una din z 7-10 DPO sa scada brusc si sa creasca in ziua urmatoare. Nu e de speriat fiindca asa e normal in ziua implantarii. Daca nu a avut loc scaderea asta nu inseamna ca nu s-a implantat. Dupa 18 zile de TB crescuta se poate vorbi despre o sarcina ( daca nu este vorba de o infectie acuta).
Aceasata modalitate nu anunta insa cand va avea loc ovulatia ci afli doar daca s-a produs sau nu. Merita de incercat testele de ovulatie fiindca afli cu 12-36 ore inainte de a avea loc.Daca mai si corelezi TB cu testele de ovulatie e si mai simplu. Testul cu monitorul de saliva la mine nu adat rezultate. Daca vrei si poezia cu testele de ovulatie tipa si ma voi mobiliza.
Eu nu mi-am mai luat TB si m-am monitorizat cu teste de ovulatie Baby ( cele mai ieftine) cate 2 pe zi si am tinut cont de durerile de burtica. Cu toate astea am ratat ziua ovulatiei si am ramas cu gigeii din ziua anterioara sau din cea de dupa ovulatie.
Sper ca neuronul meu a redat inteligibil teoria.

MEDA 6 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitzu37 spune:

Oana_r, se pare ca ai ovulat in ziua 12.

Olivia26, depinde de lungimea ciclului si de cum ovulezi; la ciclul meu de 32 de zile cu ovulatie in ziua 18, 19 degeaba prestez eu din ziua 9, epuizam pana la ovulatie.

Ca sa prinzi momentul ovulatiei trebuie sa urmaresti celelalte semne de fertilitate, mucusul si pozitia cervixului si sa faci teste de ovulatie; temperatura bazala nu iti spune decat daca s-a produs ovulatia si nu anticipeaza momentul. Iar dupa ce temperatura a crescut degeaba mai prestezi.

Eu fact teste de ovulatie in momentul in care apare secretia cea mai fertila, albusul. Si se pozitiveaza imediat. Insa, daca nu ai acest tip de mucus este mai greu, poti doar sa verifici pozitia cervixului.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

Trebuie sa stau 5 minute cu termometrul?
Ca eu stau putin...

anca
poze nunta
Incercari bb

Al meu termometru e electronic, si in cateva secunde i-a temp. si atunci incepe sa ticae de 10 ori, ca o alarma de ceas.
Probabil mai sus e vorba de un termometru normal, gradat, de tip vechi.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Mama da'ce viteza aveti!
Anca, irlandeza sfatuia fetele sa-si cumpere termometru digital si tare bine spunea...
Marryan -exista doua variante vine bebe sau vine CM. Ambele pot sa-si vesteasca venirea la fel. Testul de sarcina , de preferat cel de sange (HCG) te-ar putea lamuri dar si catva zile de asteptare.
Oanab sa dea Dumnezeu sa auzim numai de bine.
Rox .

Irlandeza ,tocmai vorbeam de lup. Asteptam o veste ceva

MEDA 6 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Meda testul de dimineata e negativ, dar nici urma de urati , probabil e vreo dereglare. Si nu ma doare nimic, dupa calculele mele as fi Z 14 DPO, dupa Fertility Friend as fi doar Z 12 DPO. Oricum nu-mi fac mari sperante pt. bebe, temp. sunt asa eretice, cand sus cand jos.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Multumesc mult fetelor de raspuns Gabitzu, RAMONELLA Amameda.
Incerc singura sa mi explic fenomenul care niciodata pina acum nu am avut asa ceva. Este pu prima data cind mi se intimpla asta dupa hsg care la m facut, si tot citind pe forum am intilnit fete din alte generatii care scriau ca anume asa au inteles ele ca erau insarcinate.
desigur nu ma intuziasmezi inca desi recunosc ca as vrea mai repede sa stiu ce e...
scurgele au fost foarte mici dar mai speriat, desi sau oprit azi nu am vazut nimic eliminari, dar sa speram cu toate ca vom reusi pina la urma!!!
O sa va tin la curent!!!
O saptamina cit mai frumoasa!!!

marryan

Mergi la inceput