concediul postnatal obligatoriu numai 42 zile?

concediul postnatal obligatoriu numai 42 zile? | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

Eu mi-am luat concediu prenatal 55 de zile restul urmand sa le iau dupa nastere, insa de la serviciu mi s-a spus ca nu am voie sa-mi iau mai multe 42 de zile concediu postnatal si ca dupa 42 de zile trebuie obligatoriu sa intru in cresterea copilului. Pe mine ma avantajeaza ca salariu sa mai stau in concediu postanatal...au vreun drept sa-mi refuze sa fectuez toate cele 126 de zile prevazute de lege?

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

cel putin 42 de zile.
Daca ti-au ramas mai multe zile le ieie pe toate, pana la un total de 126.
Oricum certificatele medicale le elibereaza medicul de familei si el tine bine socoteala.

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Eu nu mi-am luat nicio zi de prenatal (mi-am luat concediu de odihna o luna), iar dupa mi-am luat aproape toate zilele( vreo 110) ca n-am vrut sa fractionez o luna.

Wapi
Stefanita (19 mai 2006) http://good-times.webshots.com/album/554873877UjOwYh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Deci sa inteleg ca cele de la resusrse umane habar nu au ce vorbesc...si suntem si ditamai institutia de stat...vai de capul lor...mai astea care au imbatranit in sistem au un stil de a interpreta legea parca sunt batute-n cap, eu imi iau medicalul de la medicul de familie si treaba lor mai departe!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

trebuie sa ai cel putin 42 de zile ramase pentru dupa ce ai nascut.... dar daca ti-au ramas mai multe ...nu e obligatoriu sa le iei pe toate cele ramase...pana la 126, dar e dreptul tau sa le iei.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput