Adenom de prostata malign

Adenom de prostata malign | Autor: antonia2006

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am o mare rugaminte la voi, un prieten de familie a descoperit astazi ca are adenom de prostata malign si ca saptamana viitoare trebuie sa se opereze. Cred ca analiza i-a iesit foarte prost daca se impune o operatie atat de urgenta. Rugamintea este sa mi se recomande un doctor chirurg bun, un spital….omul era ca lovit de fulger, nu se astepta la asa ceva, din cate stiu eu aceasta analiza a facut-o deoarce ii iesisera prost niste analize de rutina. Nu stie unde sa se duca, nu stie la cine sa apeleze, tot ce mi s-a spus este ca un dr. de la Fundeni i-a cerut 5000 de euro pt a-i face operatia, banii ii are, e mai mult decat dispus sa ii dea, dar ar vrea sa se duca la cineva foarte bun. Cunoasteti un asemenea doctor?

Poate conteaza si faptul ca are hepatita C de prin 1992, dar din cate stiu eu, aceasta boala o tine in frau cu regim si medicamentatia potrivita, nu i-a ridicat mari probleme.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Eu nu te pot ajuta cu doctorul, ci cu altceva... Doamne ajuta sa fie prins din timp, caci este cancer de prostata, nu?
Sucul de rodie cica face minuni, chiar ar vindeca (sursa BBC). Sa schimbe si regimul: nu fumat, gratar si grasimi (inclusiv in lactate, lasa carnea cu exceptia pestelui care-i excelent, da lycopen (continut in rosii gatite nu proaspete, pasta de rosii sau ca pastile), ceai verde, broccoli, varza de bruxelles, vin rosu migdale...
Sanatate!

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia2006 spune:

Multumesc ML, am sa-i spun despre sucul de rodie, rau in nici un caz nu are cum sa-i faca. De mancat mananca foarte sanatos, are hepatita C din '92, o hepatita luata prosteste din spital, in timpul unei operatii de hemoroizi. Datorita regimului si stilului de viata dus nu a avut probleme cu hepatita, isi face analizele regulat si totul se incadreaza in niste limite oarecum normale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Cum adica ii cere pt o operatie 5000 de euro???? Si mama s-a operat in fundeni dar nu i-a cerut nimeni o asemenea suma. Eu cred ca nu a dat peste cine trebuie. Dai cat vrei tu la dr. Si mi se pare o suma monstruos de mare. Eu ti-l recomand pe dr. Blidaru dar nu stiu daca opereaza orice fel de cancer. Pe mama a operat-o de san. El e la institutul oncologic fundeni nu in spital. Oricum sa mai intrebe, ala nu e doctor care cere atatia bani in situatia bietului om, chiar daca ii are. Dar fundeniul nu e singura solutie. Da un search pe ggogle si cauta sectii de oncologie-chirurgie pe la alte spitale, cum ar fi cel de urgenta. Poate sunt dr buni acolo.
sanatate prietenului tau!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Ai dreptate Crinutz, suma este foarte mare, problema e ca omul e dispus sa o dea, dar isi doreste un dr. cat mai bun. Nu va imaginati ca e un om plin de bani, este vorba de un barbat de 60 de ani care a lucrat toata viata ca mecanic auto/sofer, banii astia fiind bani pusi deoparte pt. batranete si zile negre.
Am cautat pe net sectii de oncologie-chirurgie, dar m-am gandit ca cel mai bine e sa primesc recomandari de la cineva care a fost in situatia asta, a avut acelasi diagnostic.
Dr. Blidaru mi-a mai fost recomandat de cineva, persoana fusese operata tot la san, nu stiu daca opreaza si cancere de prostata, dar am sa ma interesez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Tatal meu a fost operat de adenom de prostata benign,in 2004,de prof dr Bana de la Spitalul Militar central.Am inteles ca dr Bana nu mai opereaza,in locul lui e dr Dan Mischianu.

Tatal isi facuse si programare la cabinetul dr Nicolae Calomfirescu,tot urolog f bun dar pina la urma a renuntat.
Tarifele nu sunt nici pe departe la 5000 euro...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Antonia am uitat sa trec pe lista "alba" soia.
Si aici un link cu info (vezi articolele de la NEWS, in stanga):

http://www.prostatecancerfoundation.org/site/pp.asp?c=itIWK2OSG&b=46403

Sanatate.

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu cred ca omul e dispus sa dea suma asta pt ca banii nu mai conteaza acum insa e inuman sa ceri atatia bani pt o operatie. Iti spun din experienta ca nu se vor opri la operatie cheltuielile. Dupa vor urma probabil alte tratamente, un regim alimentar care va presupune niste cheltuieli mai mari decat de obicei, analize costisitoare periodice, etc. Asa ca sa nu se grabeasca sa arunce cu banii doar pt ca un medic (daca il poti numi asa) vrea sa se imbogateasca de pe urma bolnavilor. Probabil ca acel medic nu ii da omului nici o sansa asa cum fac toti. Si se gandeste ca ii vor fi de prisos banii astia. Nu e chiar asa. Dupa multi medici mama trebuia sa fie moarta de mult dar am incercat mai multe tratamente contestate de "marii medici oncologi" si deocamdata se simte mult mai bine decat atunci cand era indopata de citostatice. Asa ca increderea mea in dr. e la limita lui 0.
Spitalul Militar e intr-adevar un spital bun si s-ar putea sa gaseasca niste dr buni acolo.
sanatate multa!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Antonia2006, spune-ne si noua numele doctorului asta care cere bani, ca sa stim si sa ne ferim de el.

Mergi la inceput

Buna fetelor, se pare ca saptamana asta va mai face niste teste pt. a se stabili exact ce se poate face, am inteles de la sotia lui ca ii trebuie un tratament pre-operator, tratament pentru care i se si fac aceste investigatii.
Analizele le face la Insistutul oncologic, i-am spus sa se intereseze de dr. Blidaru.
Nu stiu exact cine este dr. care i-a cerut suma de bani, asta mi-a povestit-o sotia lui plangand, exact in ziua in care aflasera diagnosticul pus de medici. Nu am intrebat-o despre cine este vorba, nu era momentul, dar bineinteles ca am sa aflu cine este, macar sa stie lumea de cine sa se fereasca.
Va multumesc pentru toate informatiile, am sa va tin la curent cu starea lui, cu tratamentele facute, poate informatiile astea vor mai ajuta pe cineva aflat in aceeasi situatie.
Eu sper din toata inima ca evolutia lui sa fie pozitiva si va doresc tuturor multa sanatate.

Mergi la inceput