cum sa avem mai multa rabdare cu copiii nostri?

cum sa avem mai multa rabdare cu copiii nostri? | Autor: mir3lly

Link direct la acest mesaj

Salut! Sunt mamica unei fetite de 4ani si jumatate si tare mi-as dori sa nu mai fiu atat de nervoasa la micile ei prostioare. De cele mai multe ori, cand vin de la seviciu si gasesc peste tot jucarii si hartiute taiate marunt incep sa tip la ea si sa o cert. Tare mi-as dori sa o strang in brate si pur si simplu sa nu vad ce e in jurul meu. Dar imi dau seama de asta doar dupa ce o cert si incepe sa planga. Nu mai am rabdare si sunt din ce in ce mai nervoasa si de cele mai multe ori plang odata cu ea Ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Am si eu o fetita de 4 ani jumate... si pe langa ea un baiat de 9 ani jumate (alta sursa de ... nervi). Incerc sa ma calmez, sa ma bucur de clipele petrecute impreuna, sa nu fac necaz din orice, imi vad de treaba, seara facem ordine in casa si gata. Mai facem si iesiri impreuna, sa mai schimbam decorul.

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Sa iei un magneb6 in fiecare zi timp de o saptamana si sa vezi daca nu cumva fiind tu insati mai linistita si mai senina nu iti va fi mai usor sa fii mai ingaduitoare cu fetita. Si daca-s jucarii pe jos ce?
Ai prefera un copil care nu se misca, pe care trebuie sa-l muti tu de colo colo si pe care sa-l rogi sa duca un obiect dintr-un loc in altul?

Daca tu esti obosita si tracasata e normal sa-ti pierzi rabdarea. Ia niste vitamine, e iarna si organismul are nevoie de sustinere. Incepi prin a fi mai blanda cu tine insati:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kores spune:

Asa este si eu am descoperit de curind, mai precis de citeva zile experimentez metoda blindetii, a indiferentei aproape, astfel incit sa nu-mi mai ies din fire pentru orice; ceea ce pina acum ma facea sa ma treaca firori de nervi in toata fiinta, acum ma amuza cind le povestesc: ce daca se sterge pe prosop si insista chiar mai avind rest de clabuc pe maini, sau cind ii mai da una surorii lui de doi ani, sau cind face criza de isterie la bucatarie ca el nu vrea decit aia si nu aia, sau daca imi izbeste farfuria cit colo cu toate consecintele...
gata , sunt calma, astept sa-i treaca si ii explic....

daca acum nu reusesc sa fiu calma ma gindesc ca in adolescenta lor, cind sunt chiar impertinenti uneori inseamna sa ma sting eu sau pe el de git

din pacate nu stiu cit o sa ma tina...
poate e de vina si firea noastra, temperamentul, desi ii iubim enorm si cit mai regretaaaam apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Si eu iti recomand , ca si Witchie , suplimentul MagneB6. Testat personal , rezultate exceptionale(chiar si in ceea ce priveste nervii provocati de sot).La noi a functionat si jocul-concurs:cine isi face mai repede curat in camera , castiga premiul cel mare:dreptul de a da cu aspiratorul!!!De obicei , castiga copilul.Iar eu pierd cu demnitate , si ma odihnesc cat da el cu aspiratorulSa vedem acum daca o sa tina figura si cu cel mic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

cite drajeuri de Magne luati pe zi ?
pe prospect scrie 6-8; asa de multe ?
voi la cite cp/zi ati avut rezultate ?Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Pe prospectul suplimentului meu scrie 1 drajeu pe zi .Eu iau magneziu forte cu vitamina B6 , produs romanesc , cutie cu 50 drajeuri , costa 138 000lei vechi .Am remarcat rezultate (pozitive) dupa 10zile , am de gand sa iau deocamdata o cutie si apoi mai vad eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

eu iau un magne b6 pe zi.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Pe mine m-a ajutat foarte mult mesajul unei mame care si-a pierdut copilul. Cum isi cerea scuze pentru ca nu a putut sa-i dea dulciuri nciodata de cand s-a imbolnavit, cand spunea ca atunci cand era bolnava rau - avea cancer la ochi - incerca sa-si inveseleasca mama si-i spunea ca stie ca o sa manance bomboane cand se va face bine... ce sa zic imi sfasie inima... si acum. Mi le-am pus prin casa si nu mi-as fi certat copilu in ruptul capului, dar era jenant cand intra cineva in casa - de ex cel cu lumina... etc, si sotul care se uita ciudat la mine si mi le dadea jos.
Apoi am incercat sa-mi contruiesc singura un mesaj care sa ma incurajeze si tot as l-am lipit peste tot. Acum e ceva mai bine dar fata de straini tot jenant este.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cristina, stiu acea scrisoare.
A fost chiar aici, pe DC:
"Atentie, pericol de lacrimi!"
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22022&whichpage=1&SearchTerms=pericol%2Cde

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Da, asta este. Ani de zile am pastrat adresa doamnei in portofel si am tot vrut sa-i scriu. Dar ce sa-i scriu??? Ce as fi putut sa-i scriu? Fetita doamnei, fetita unei colege, o fetita din parc, Vladut si ceilati ingerasi ma fac sa imi stea inima in loc si ma chinui sa inteleg.

Restul sunt prostii, trebuie sa ne impunem sa ne ocupam de lucrurile importante.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
Mergi la inceput