Logoped sau neurolog?

Logoped sau neurolog? | Autor: cris1511

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are 3 ani si nu prea vorbeste, pronunta doar prima silaba sau se chinuie " pe limba lui" sa vorbeasca.Nu stim ce sa facem,unii zic ca e normal, avand si un al doilea copil mai mic decat el(1 an si 4 luni) si ca nu o sa progreseze curand (asta a spus-o un psihlog).
Ne gandeam sa mergem la un consult la un neurolog sau poate e nevoie de logoped.El intelege si se exprima in felul lui, se chinuie sa ne explice ce vrea, dar uneori chiar nu intelegem ce spune.
Stiti vreun astfel de specialist bun? Nici nu as vrea sa fac experiente cu el, vreau doar sa stiu daca sa imi fac griji sau nu.(unii imi zic sa stau linistita ca o sa vobeasca el la timpul lui, dar vreau sa ma asigur ca e bine)
Mersi
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Cristina, daca tu asa simti, du-l la logoped. Nu faci experiente pe cel mic, sedintele sint super dragute, nu cred ca ar putea avea un impact negativ asupra lui. Eu duc copilul la logoped si ii place la nebunie, el crede ca se joaca!
Poate ca daca intrebi medicul de familie iti poate recomanda un logoped, al nostru nu-i in Bucuresti :).
Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Cristina imi cer scuze poate ca raspunsul meu nu e unul "calificat" cum se spune dar din punctul meu de vedere al unei mamici care a capatat putina experienta este urmatorul:nu dezarma, incearca mai intii sa te DEDICI lui in fiecare zi in asa fel incit sa te ocupi efectiv de el:sa colorezi cu el, sa ii arati cum sa decupeze, sa il "inveti" prin joaca sa faca ceea ce tu ii ceri, sa il "obligi" fara sa isi dea seama sa inceapa sa comunice. Fetita mea a inceput tot asa sa vorbeasca mai tirziu dupa 3 ani jumate (la noi in parte cauza a fost trilingvismul, se vorbea cu ea in romana -franceza si engleza) dar am incercat sa imi impun sa petrec mult timp alaturi de ea chiar daca de multe ori nu aveam energia necesara..si sa stii ca am reusit.Sta prea mult la desene? Merge la gradinita? Cu gradinita s-ar putea sa isi dea drumul sa vorbeasca .Trebuie sa ii arati incredere in el, sa il inciti tot timpul ..sa il lauzi mereu de cite ori face efortul sa se exprime sa il rasplatesti cu ceva..nu stiu a fost doar o idee.Eu asa am procedat si incet incet au inceput sa se vada rezultatele.Iti doresc numai bine si sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Daca vrei eu iti pot recomanda atat un logoped cat si un neurolog. As zice sa incepi cu logopedul

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Da,poti sa imi spui numele logopedului si unde il gasesc.
Mersi,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mata spune:

Principesa, as vrea si eu numele acelui logoped bun, baietelul meu are 2 ani si 2 luni si nu spune decat cateva cuvinte, in rest imi arata cu mana. E foarte istet dar ii e si rusine si greu sa pronunte anumite consoane.
Multumesc!!!


ra_mata

http://photos.yahoo.com/ra_mata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Daca copilul nu spune decat cateva silabe si nu sunt probleme de auz sau instabilitate comportamentala,copilul va vorbi.Este important ca in prima etapa sa faceti singura exercitii logopedice cu copilul:exercitii de antrenare a muschilor aparatului fonoarticulator
(imitam cacatul,oftatul,inghititul,tusea,umflam sau sugem obrajii,executam miscari ale limbii in gura si in afara ei),exercitii de respiratie (suflam in trompetele,muzicute,fulgi,baloane de sapun).Incepeti cu vocale pe diferite melodii,iar apoi cu consoane insotite de vocale.Ii aratati cana si spuneti pe silabe (ca-na).II dati comenzi (da-mi ca-na!),il intrebati :Ce mi-ai dat ?Si copilul va spune.La fel procedati cu alte cuvinte bisilabice.Copilul poate sa inceapa sa vorbeasca mult mai tarziu daca este baietel,dar incercati sa-l incurajati sa vorbeasca si laudati-l cand face un efort de a va spune ceva.Logopezii din cabinetele Logopedice Interscolare nu iau in terapie copiii sub 4 ani,pentru ca este foarte greu sa-i tii pe scaun
mai mult de 10-15 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana2000 spune:

buna ziua ,imi poate recomanda si mie cineva un logoped bun in constanta?

anastase loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaV spune:

LA FEL FACE SI BAIETELUL MEU SI ARE 4 ANI. SPUNE DOAR PRIMA SAU ULTIMA SILABA DINTR-UN CUVANT. VORBESTE FOARTE MULT PE LIMBA LUI. A INCEPUT SA SPUNA SI CUVINTE DIN 3 LITERE GEN PAF, PUF, BUF. FACE ASTE DE 2 LUNI DE CAND A INCEPUT SA MEARGA LA GADINITA. A VAZUT CA CEILALTI COPII VORBESC. LOGOPEDUL MI-A ZIS CA INCA NU POATE LUCRA CU EL. IL VA URMARI SI CAND VA CONSIDERA CA POATE VA INCEPE CU 10 MIN. PROBLEMA MAJORA E CA NU-L MAI PRIMESC LA GRADI CA NU VORBESTE CLAR SI NU POR LUCRA CU EL.
SPER SA AI MAI MULT NOROC.

Mergi la inceput